3. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali

3. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali 5 – 8 Ekim 2017 tarihlerinde beş kıta ve yirmi ülkeden katılımcıyla gerçekleşecek. Yaşam Boyu Onur Ödülü bu yıl Perran Kutman’a verilecek

Her geçen yıl biraz daha büyüyen ve bu yıl yurt içi ve yurt dışından yüzlerce sinemacının davet edildiği Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali’ne Amerika, Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya olmak üzere beş kıta ve yaklaşık yirmi ülkeden başvuru yapıldı ve gösterim seçkisine alınan farklı ülkelerden yönetmenlerin tamamı festivale davet edildi. Her yıl özel olarak davet edilen bir sinema emekçisine verilen “Yaşam Boyu Onur Ödülü” ise bu yıl Perran Kutman’a verilecek.

MarmariSANart tarafından düzenlenen festivalin ana jürisi Nebil Özgentürk, Füsun Demirel, Sevinç Erbulak, Alper Turgut ve Ali Otyam‘dan oluşuyor.


Festivalde gerçekleştirilecek etkinliklere katılması kesinleşen isimler arasında yönetmen ve yazarlardan Gürkan Hacır, Sadi Çilingir, Engin Ayça, Jale İncekol, Eylem Kaftan; yapımcılardan Özlem Küskü ve Murat Yılmaz; oyunculardan Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Gülsen Tuncer, Selda Özer, Recep Aktuğ; televizyonculardan Sevim Gözay, Gizem Çetin, Kerem Şenel, Nevzat Yılmaz ve menajer Tümay Özokur; sinema yazarı ve eleştirmenlerinden Murat Tolga Şen, Fırat Sayıcı, Serdar Akbıyık ve Mustafa İri yer alıyor. Festivalin bu yılki ödül töreninin sunuculuğunu oyuncu Çiğdem Batur ile oyuncu ve yazar Onur Gülmek yapacak.


3. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali

Festivalde Ulusal yarışma bölümünde finale kalan filmler, Uluslararası filmler, Özel gösterim seçkisine alınmış filmler ve Liselerarası finalist filmler, Marmaris Sinemalarında 4 salon, Armutalan Kültür Merkezi, Marmaris Kültür Sanat Evi, İçmeler Bilim Parkı Salonu, Esnaf Sanatkarlar Odası Konferans Salonu, akşamları Netsel Marina AVM ve Marmaris Belediyesi önündeki halk plajı olmak üzere 10 farklı mekanda izlenebilecek. “Sinemasal Geceler” başlıklı etkinlik, festivalin ikinci ve üçüncü günü Armutalan Kültür Merkezinde saat 20:00 de finalist filmin gösterimi ve ardından filmin yönetmeni ile yapılacak bir söyleşi şeklinde gerçekleştirilecek.

Yönetmen Jale İncekol‘un sinema çevrelerinde büyük yankı bulan, idealist bir müzik öğretmeninin ilham ve umut verici öyküsünü anlattığı “Müzikli Bir Hikaye” isimli filmi, 8 Ekim 2017 tarihinde, saat 15:30’da Armutalan Kültür Merkezinde gösterilecek ve gösterimin ardından, İncekol ve filmin kahramanı öğretmen Aslı Tanrıkulu ile bir söyleşi yapılacak. Halka açık olarak gerçekleştirilecek olan ödül töreni Armutalan Kültür merkezinde 8 Ekim Pazar akşamı 20:00-23:00 saatleri arasında yapılacak ve festival programında yer alan söyleşi, panel, atölye çalışmaları, film gösterimleri ve diğer etkinliklerin tamamı yine ücretsiz ve halka açık olacak.


Marmaris İnci Ödülü “Hemithea”nın kategorilere göre dağılımı ise Kurmaca dalında 1. ve 2’incilik ödülleri; Belgesel dalında 1. ve 2.lik ödülleri; Animasyon 1. ve 2.lik ödülleri; Deneysel dalında 1. ve 2. lik ödülleri. Verilecek diğer ödüller arasında Netsel Marina Jüri Özel Ödülü, bu yıl ilk kez verilecek olan 2.500 TL değerindeki Ön Jüri Özel Ödülü ve Halk Jürisi Özel Ödülü (Koz Yapım, yapımcılık ödülü) bulunuyor.

Filmekimi 2017’de dikkat çeken en iyi filmler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.