Filmekimi’nde dikkat çeken en iyi filmler

Ekim ayının gözdesi Filmekimi, sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor. İşte Filmekimi’nde dikkat çeken en iyi filmler…

Filmekimi dikkat çeken en iyi filmler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 16. Filmekimi, bu yıl 29 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Filmekimi, Ekim ayı boyunca İstanbul, Edirne, Eskişehir, Ankara, Diyarbakır, İzmir ve Bodrum’u dolaşacak. Biletler, 23 Eylül Cumartesi günü, saat 10.30’dan itibaren sinema gişelerinden ve Biletix satış kanalları üzerinden satışa sunulacak.

Biletler satışa sunulmadan önce, hangi filmi izleyeceğine karar veremeyenler için Filmekimi’nde dikkat çeken en iyi filmler…


Anne! (Mother!)

Tür: Gerilim

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Anne! daha ilk gösteriminde eleştirmenleri ve sinemaseverleri ikiye böldü. Filmde Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı, kocasıyla sakin bir hayat sürdüren bir kadının huzuru, yanlarına yerleşen bir çiftin gelişiyle bozuluyor. Film ekibinin “cesur, benzersiz, eklektik”, eleştirmenlerin “müthiş, ürkütücü, muhteşem” diye tanımladığı film, Siyah Kuğu (Black Swan) filminin yönetmeni Darren Aronofksy’nin bugüne kadar yönettiği en şaşırtıcı, en sürprizli film.

Mutlu Son (Happy End)

Tür: Dram

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz,

Fantine Harduin, Franz Rogowski, Laura Verlinden, Toby Jones

Michael Haneke, heyecanla beklenen yeni filmi Mutlu Son’da işlevsiz aile, burjuva gerilimi, intikam, suçluluk ve bastırılmış duygular gibi her zamanki ilgi alanlarının yanına yenilerini de ekliyor. Odakta yine burjuva konformizmini her yönüyle yaşamaya çabalayan, dünyada olan bitene duyarsız bir aile var. Haneke, Avusturya’nın Oscar adayı olan yeni filminde karanlık, rahatsız edici, öte yandan tuhaf bir mizah anlayışına da sahip bir sinema dili tutturuyor.

Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer)

Tür: Dram, Fantastik

Yönetmen: Yorgos Lanthimos


Oyuncular: Colin Farrel, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic

Yorgos Lanthimos’un The Lobster’dan sonra İngilizce çektiği ikinci filmi, izleyicisini her zamanki gibi tekinsiz, oyunbaz ve özenle tasarlanmış yeni bir lanetli bir evrene davet ediyor. Kutsal Geyiğin Ölümü, başarılı bir cerrah ve babasının boşluğunu onunla doldurmaya çabalayan bir ergen etrafında dönüyor. Tuhaf ikili, aileleriyle tanıştığında işler daha da tuhaflaşıyor ve muzip bir tür Alacakaranlık Kuşağı hikâyesi ortaya çıkıyor. Lanthimos bedensel şiddetten doğan mizahı da her daim olduğu gibi filmine tatminkar miktarda eklemeye devam ediyor.

Sevgisiz (Loveless)

Tür: Dram

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev

Oyuncular: Mariana Spivak, Alexei Rozin, Matvei Novikov, Marina Vasilieva, Andris Keishs, Alexei Fateev

Birbirlerine karşı nefretle dolu bir kadınla bir erkek ve arka odada, korku içinde gözyaşlarına boğulmuş çocukları… Sevgisiz, bu çocuğun ansızın ortadan kaybolması üzerine onu aramaya başlayan, boşanma arifesindeki bir karı-kocanın bezginlik ve pişmanlıkla yaralı çabalarının hikâyesini anlatıyor. Günümüz Rus sinemasının büyük ustası Andrey Zvyagintsev, şiddetle, kavgayla ve sevgisizlikle yoğrulmuş, hayalleri kırılınca ağlamayı bile unutmuş bir toplumun portresini post-modern bilgi çağı filtresinden çiziyor.

Derin Sular (Submergence)

Tür: Gerilim, Romantik

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Alicia Vikander, James Mcavoy, Celyn Jones, Audrey Quoturi, Alex Hafne

James McAvoy and Alicia Vikander in Submergence (2017)
James McAvoy ve Alicia Vikander – Submergence (2017)

Büyük Alman sinemacı Wim Wenders’in merakla beklenen son filmi, Somali’de kum çöllerinden Normandiya kumsallarına, derin denizin nefes kesen görüntüleri ile müthiş kadrosundan aldığı güçle çarpıcı bir seyirlik sunuyor. Derin Sular, Normandiya’da birbirine âşık olup tehlikeli görevler peşinde ülkeden ülkeye seyahat etmek zorunda kalan, ancak kader ve şartlar yüzünden bir türlü kavuşamayan bir hidrolik mühendisiyle bir biyo-matematikçinin romantik hikâyesini anlatıyor.

Onur Ünlü’nün son filmi “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” Filmekimi’nde!

Onur Ünlü’nün son filmi Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok, İstanbul prömiyerini Filmekimi’nde yapacak. Filmde Fatih Artman, Demet Evgar, Ezgi Eyüboğlu, Hare Sürel, Özgür Emre Yıldırım, Ayşenil Şamlıoğlu rol alıyor.

Onur Ünlü'nün son filmi Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok Filmekimi'nde!

Filmin konusu: Salim, 30 yaşlarında bir cinayet masası dedektifidir. İçine kapanıktır. Ayrılmış olduğu karısından, çok da ilgilenmediği 3 yaşlarında bir kızı vardır. Salim, yeni bir cinayet davası üzerine çalışırken, bir süredir devam etmekte olduğu göz tedavisinin sonuç vermediğini ve zamanla tamamen kör olacağını öğrenir. Bu gerçekle baş etmeye çalışırken ilgilendiği davada öldürülen kişinin karısı Handan Hanım’ın da kör bir piyanist olması, Salim’in durumunu daha da ilginç kılar. Dava süreci ilerledikçe Handan Hanım’a fena halde gönlünü kaptıran Salim, ondan yüz bulamayınca ilgisini cinayetin bir numaralı katil zanlısının kör karısı Leyla’ya yöneltir. Ama şüphesiz en tuhafı, Salim’in canından çok sevdiği annesinin yaşlı ve kör bir fahişe olmasıdır. Olaylar geliştikçe Salim daha da körleşir. Ya da Salim körleştikçe olaylar gelişir.

Filmekimi İstanbul dışında hangi şehirler?

  • Edirne Cinemarine Sinemaları Margi Outlet 6-8 Ekim
  • Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması 13-17 Ekim
  • Eskişehir Cinemaximum Espark 13-15 Ekim
  • Diyarbakır Cinemaximum Ceylan 20-22 Ekim
  • İzmir Cinemaximum Mavibahçe 20-24 Ekim
  • Bodrum Cinemaximum Midtown 27-29 Ekim

Biletler 23 Eylül’de satışa çıkıyor. Detaylı bilgi için: film ekimi.iksv.org.tr

The Irishman: Yıllardır beklenen film


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.