The Irishman: Yıllardır beklenen film

Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese, başrollerinde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi dev isimlerin yer aldığı The Irishman filminin çekimlerine başlandı.

The Irishman: Yıllardır beklenen film

Martin Scorsese yayın haklarını yıllar önce satın aldığı Charles Brandt’in büyük ses getiren ve sinemaya uyarlanması zor gösterilen “I Heard You Painted Houses” isimli Frank Sheeran’ın Jimmy Hoffa suikastine dair itiraflarına dayalı kitabını sonunda beyaz perdeye aktarıyor. Hem de ne kadroyla!

Proje ilk gündeme geldiğinden beri filmin başrolleri için isimleri geçen Robert De Niro ve Al Pacino, projenin başrollerini paylaşıyor. De Niro, Frank Sheeran’ı, Pacino ise Jimmy Hoffa’yı canlandırıyor. Aynı jenerasyonun oyuncuları oldukları için birbirleri ile sık sık rakip olarak gösterilen, bir dönem konuşmadıkları bilinen, hatta birlikte oynadıkları “The Heat / Yüzleşme” filmi çekilirken küs oldukları söylenen De Niro ve Pacino sinemada 4. kez bir araya gelmiş oluyor.


Robert De Niro ve Al PacinoRobert De Niro ve Al Pacino the Irishman
Robert De Niro ve Al Pacino

The Irishman’in oyuncu kadrosu bu 2 dev ile de sınırlı değil

8 yıllık bir aranın ardından Scorsese’nin hatırını kıramayıp sinemaya geri dönen Oscar ödüllü Joe Pesci, filmin önemli karakterlerinden Russell Bufalino’ya; Harvey Keitel ise Angelo Bruno’ya hayat veriyor.

Scorsese’nin yapımcılığını üstlenmiş olduğu dönem suç dizisi Boardwalk Empire’da ve dönem müzikal dizisi Vinyl’da da rol alan Bobby Cannavale filmde kritik karakterlerden Joe Gallo’yu canlandırıyor.

Yine Boardwalk Empire‘da önemli rollerde izlediğimiz Stephen Graham, Jack Huston ve Domenick Lambordozzi ile dizide küçük rollerde gördüğümüz Louis Cancelmi, Joseph K. Bevilacqua ve Kent Sladyk’de filmin kadrosunda yer alıyor.


Söylentilere göre filmde birkaç sahnede göreceğimiz dönemin başsavcısı Robert Kennedy karakterini Scorsese‘nin favori oyuncularından Leonardo DiCaprio’nun canlandırabilme ihtimali bulunuyor.

The Irishman kapak (Netflix)
The Irishman kapak (Netflix)

The Irishman Oscar’a aday olacak

The Irishman, Scorsese’nin daha önce 3 kere birlikte çalışmak istediği; ancak bir türlü bir araya gelmeyi başaramadığı Al Pacino ile ilk projesi olacak. Scorsese bu projede gedikli oyuncusu Robert De Niro ile ise 9. kez çalışacak. Robert De Niro, Joe Pesci ile 7. kez, Harvey Keitel’la ise 8. kez bir araya gelmiş olacak.

Filmde geçmişe dönüşler yapılacağı için özel dijital efektler kullanılarak Robert De Niro gençleştirilecek.


Netflix’in yapımcılığında 100 milyon dolar bütçe ile New York’da çekimlerine başlanan filmin; Aralık ayında tamamlanması ve 2018 Oscar yarışında yer alması bekleniyor. Filmin bir diğer önemli özelliği ise Scorsese’nin görkemli kariyerinin 25. sinema filmi oluşu.

100 Years: Hiçbirimizin izleyemeyeceği film


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.