100 Years: Hiçbirimizin izleyemeyeceği film

Hiçbirimizin izleyemeyeceği bir film çekildi. 100 Years. Bu filmi izleyemeyeceğiz çünkü 18 Kasım 2115 tarihinde gösterime girecek.

100 Years: Hiçbirimizin izleyemeyeceği film

Konusu ve detayları pek bilinmeyen gizemli film, başrolü de üstlenen John Malkovich tarafından yazıldı. Filmin yönetmenliğini Desperado ile Dünya çapında bir şöhrete kavuştuktan sonra bilinçli olarak ikinci sınıf filmler çekme yoluna giren Robert Rodriguez üstlendi.

Yayınlanan tanıtımlarda filmin bilim – kurgu öğeleri içerdiği anlaşılmakla beraber türüne dair de net bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca filmin süresine dair de herhangi bir açıklama yapılmış durumda değil.


John Malkovich dışında oyunca kadrosuna dair tek bilgi, Shuya Chnag ve Makro Zaror’un da oyuncu kadrosunda yer aldıkları. Film müzikleri arasında yer alacak şarkılardan tek bilineni ise The Beatles’ın efsane şarkılarından biri olan ve daha önce birçok filmin müzikleri arasında kullanılan Across The Universe.

100 Years, zaman kilidi bulunan, kurşungeçirmez ve mühürlü bir şekilde muhafaza ediliyor. Filmin pazarlama stratejisi de oldukça sıra dışı ve tuhaf. Film, bir şişe konyak ile beraber muhafaza ediliyor. Filmin yapımcısı ve sponsoru olan Fransız Louis XIII Cognac ile.
Konyağın ideal rafine süresinin 100 yıl olduğunu ifade eden firma, 100 yıllık bekleyiş ile filmin yanında muhafaza edilen konyağın da kusursuz bir hale geleceğini belirtiyor. Sponsor firma, filmin 2115 yılında Fransa’da yapılacak olan galası için 1000 adet metal bilet üretti ve bu biletleri rastgele şekilde 1000 konyak şişesine yerleştirildi.


Bu stratejinin amacı ise metal biletlere sahip olacak 1000 alıcının çocuklarına ya da torunlarına filmin biletini miras olarak bırakmaları.

Projenin ortaya çıkmasının hemen ardından filmin gerçek olmadığına ve konyak firmasının viral reklam yaptığına dair söylentiler ortaya çıktı. Ancak filmin senaristi ve başrol oyuncusu John Malkovich iddiaları yalanladı ve derinlemesine bilgi vermekten kaçınarak gizemli filme dair bazı açıklamalarda bulundu.


Malkovich, senaryoyu kaleme alırken 100 yıl önceki yaşantı üzerinde çeşitli gözlemler yaptığını, 100 yıl sonra filmi izleyecek kişilerin de böyle bir hisse kapılmaları için gayret gösterdiğini belirtti. Film çekileli ve zaman kilidi devreye gireli 2 yıl oldu bile. Kaldı 98 yıl…

Yüksel Aksu: İlk filmimden önce adam yerine koyulmadım!


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.