Bireysel silahlanma araştırma önergesini hangi parti reddetti?

Helin Palandöken sokak ortasında vurulduğunda 17 yaşındaydı. Bireysel silahlanma araştırma önergesini hangi parti reddetti dersiniz?

Bireysel silahlanma araştırma önergesini hangi parti reddetti helin palandöken akp binali yıldırım

AKP’nin ülkeyi yönetmek gibi bir derdi yok!

Türkiye son yılların en ağır sosyal krizini yaşıyor. İktidarın her organı çökmüş durumda! AKP iktidarı, koltuktan hiç inmeyeceklerini zannediyor. Alınan kararlar da bu doğrultuda çıkıyor…

AKP maalesef yurdum insanını kandırıp duruyor. Ne yapsın benim yurdum insanı da; okuma yok, öğrenme isteği hiç yok, sorma – sorgulama hak getire…


AKP iktidarından bir hayır beklemenin anlamı yok! O hayrı, bu millet kendi içerisinden çıkarmalıdır…

Size bir örnek…

Geçtiğimiz günlerde 17 yaşında genç bir kız olan Helin Palandöken, silahla sokak ortasında öldürüldü. Helin’in babası, Binali Yıldırım‘a sarılarak ağladı. Sonra da bu işin sona ermesi için fikrini beyan etti ve ‘idam olsun’ dedi. Ben o babanın yerinde olsam ne Binali Yıldırım’a sarılırdım ne de bu lafı ederdim!

Bakın 16 Nisan referandumundan önce “Meclis’ten idam gelirse gereğini yaparız” diyen “yiğitler” bugün idamın adını bile ağızlarına almıyorlar. Neden? Çünkü, o gün bu millet gaza gelmeliydi ve referandumdan “evet” çıkmalıydı. Bunu da başardılar. AKP’yi burada tebrik etmek gerekir! Çünkü Türkiye’de siyaset, bir nevi halkı kandırma sanatıdır! Bunu başarabilen de şu an sadece AKP’dir!

İşte, 17 yaşındaki Helin’in babasının ne kafasını yasladığı böğür samimiydi ne de istediği talep gerçekleşebilirdi. AKP’yi yönetenler samimi değiller! Halkı ‘oy’alamanın gayesi içerisindeler!

Neden mi?

17 yaşında hayatını kaybeden bu genç kız olayında neyin sorgulanması gerekiyordu? O silahların nasıl peynir ekmek gibi internet üzerinden kolayca alındığı… Sorgulandı mı? Bazı televizyonlarca evet ama sonrası!..


Bireysel silahlanma araştırma önergesini hangi parti reddetti?

Önemli olan Meclis’in ve halkın sorgulaması! Sonra ne oldu?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 25 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına “Bireysel silahlanma” üzerine araştırma önergesi verdi. Ne oldu dersiniz?

Önerge reddedildi! Hem de AKP milletvekilleri tarafından…

Şimdi bu halk çıkıyor ve diyor ki, “kadınlarımız öldürülmesin, tecavüze uğramasın!”. Kadın cinayetleri ve tecavüzler neden AKP döneminde arttı? Bunu sorabilir misiniz ya da sorgulayabilir misiniz?

Eğer bu kafa ile devam edilirse, daha çok kadının, genç kızın AKP’nin reddettiği bu önergelerden dolayı yaşamı son bulacaktır! Eğer bugün siz, halk olarak bu alınan karara ses çıkarmaz iseniz bir sonraki genç kız neden sizin kızınız olmasın?!

Helin’in babası şöyle dedi bu olayın ardından: “Bunu bilseydim, kızımın üzerini kilitler dışarı çıkarmazdım”. Bugün sokaklar bu kadar tehlikeliyse bu iktidar kadar bu halkın da ses çıkarmayarak sorumluluğu vardır!

AKP’nin ülkeyi yönetmek gibi bir derdi yok! Sadece parlamentodaki koltukları ne kadar daha arttırabilirizin peşindeler! O yüzden siz seçim günü geldiğinde gereğini yapacaksınız!


AKP’liler neden araştırılmasını istemediklerine gelince; ben nedenini yazarım ama…

Ekonomideki mesele: Yontulmuş mu yontulmamış mı


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…