80 lirayla Türkiye’ye kaçan Suriyeli milyoner oldu

2011 yılında Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli girişimci Yaser Haddad, sosyal medya yoluyla milyoner oldu.

80 lirayla Türkiye ye kaçan Suriyeli milyoner oldu

Arap turistlere Türkiye’de rehberlik yapan Haddad, 6 yıl önce cebindeki 80 lirayla geldiği Türkiye’de şimdi ayda binlerce lira kazanarak 45 kişiye istihdam sağlıyor.

Yaser Haddad 2011 yılında Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye sığındı. Önce Hatay’da yaşamını sürdürmeye çalışan Haddad, ‘Boğulacaksam büyük denizde boğulayım’ diyerek rotasını İstanbul’da çevirdi.


Tercümanlık yaparak iş hayatına başladı

İstanbul’da çeşitli tur firmalarında Arap turistlere tercümanlık yaparak geçimini sağlayan 32 yaşındaki genç girişimci Haddad, kısa süre içinde kendi şirketini kurmaya karar verdi. Çevresinden gördüğü destekle tur şirketi kuran Haddad, kendisini sosyal medya vasıtasıyla Arap dünyasına tanıttı.

Haddad, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden Türkiye’ye gelen ailelere rehberlik ederek şirketini büyütmeye başladı. Sosyal medya fenomenleri yoluyla kendisini Arap dünyasına tanıttığını belirten Yaser Haddad, ekibini genişleterek işlerine devam ettiğini dile getirdi.


80 lirayla Türkiye kaçan Suriyeli milyoner oldu

Aylık cirosu 1 milyon lira

Aylık 1 milyon lira civarında ciro elde ettiğini söyleyen Haddad, 5’i Türk geri kalanı Suriyeli 45 kişiye istihdam sağladığını aktardı. Sağlık turizminde de ülkeye Arap turist çektiğini kaydeden Haddad, “Saç ekiminden, mide küçültme gibi bir çok operasyon için ayda ortalama 150 Arap turisti Türkiye’ye getiriyoruz” dedi. Arap dünyasını Türkiye’ye çekmede herkesin üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmesi gerektiğinin ifade eden Haddad, “Bizim kendimizi Araplara tanıtmamız lazım” diye konuştu.

“İlk arabamı 12 bin TL’ye alarak çalışmaya başladım”

Haddad, 80 lirayla geldiği Türkiye’de nasıl binlerce lira kazanır duruma geldiğini ise şu şekilde anlattı: “2011 yılında Hatay’a geldim. oradan İstanbul’a geçtim. Burada ne iş olsa yapacaktım. Taksim civarına geldim firmalara teker teker sordum ne derlerse çalışacaktım. Cebimdeki para 80-90 liraydı. Araplara Türkiye’yi tanıtma amacıyla Instagram ve Snapchat sayfası açtım. 2014 yılında şirketimi kurdum. Ondan sonra 12 bin TL’ye ilk arabamı alarak başladım çalışmaya. Bu sırada Katar’dan 30 kişilik bir grup geldi. yaklaşık 11-12 gün Türkiye’de kaldılar ve ciddi bir rakam bıraktılar. Gelen parayı bir tarafa koyarak çalışmaya devam ettim.”

80 lirayla Türkiye kaçan Suriyeli milyoner oldu Suriyeli milyoner Yaser Haddad
Suriyeli milyoner Yaser Haddad

“Türkiye’ye gelecek sosyal medya fenomenlerine THY ile gelinmesi şartı koştum”


Haddad, kendisini Arap ülkelerinde tanıtmak için araştırmalar yaptığını belirterek, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerde tanınan sosyal medya fenomenleriyle çalışmaya karar verdiğini söyledi. Haddad, “İnternetten sosyal medya fenomenlerini araştırdım ve Türkiye’nin tanıtılması amacıyla bir tanesiyle görüştüm. Fenomenle anlaştım kendisine Türkiye’ye THY ile gelmesi şartı koştum. gelen fenomen Türkiye’ye gelerek paylaşımlarını yaptı ve ben ciddi bir etki gördüm” dedi. (Hürriyet)

Zara ve Mango’dan kıyafet alırken bu etikete dikkat!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.