Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin ortak değeridir!

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin ortak değeridir. Ona dil uzatanlar ise ya vatan hainidir ya da vatan hainidir.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin ortak değeridir!

Her ulus ortak kültür değerlerine sahiptir. Ulusları ulus yapanda zaten sahip oldukları ortak değerleri değil midir? Din, dil, kültür, tarih, bayrak, marş, toprak; her ulusun ortak değer kavramları arasında değil midir? Bu kavramlar olmadan bir ulus düşünülebilir mi?

Ulus olma bilinci bazı ortak değerler ile kazanılmaktadır. Bizim ülkemizi de bir arada tutan ve uzun yıllar bir arada kalmamızı sağlayan ortak değerlerimiz vardır. Toplumların ortak değerlerini tartışmaya açmak, ortak değerler üzerinden kışkırtıcı hareketlerde bulunmak ise toplumun birlik ve beraberliğine leke sürecek ve gölge düşürecek hareketlerdir.


Ortak değerler eleştirebilir fakat saygı göstermek zorunlu bir davranıştır

Mesela Müslüman olmak zorunda değilsiniz; Müslümanlığı eleştirebilirsiniz ancak Müslümanlığa dil uzatamazsınız. Veya dilinizi, tarihinizi, kültürünüzü eleştirebilirsiniz fakat dil uzatamazsınız. Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek zorunda değilsiniz ancak Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatamazsınız.

Bir toplumun ortak değerlerine dil uzatmak hiçbir şekilde kabul edilemez

Mustafa Kemal Atatürk hayatını ortaya koymuş, ölmeyi göze almış; üstün zekâsı ve askeri dehası ile bu ülkenin düşman işgalinden kurtarılmasını sağlamış ardından da çağdaş ve güçlü bir ülkenin kurulmasını sağlamış önemli bir değerimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar ise ya vatan hainidir ya da vatan hainidir.


Mustafa Kemal’i bir değer olarak görmek, onu “put” olarak kabul etmek demek değildir

Toplum olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü bir değer olarak görmemiz kesinlikle Atatürk’ü bir put olarak gördüğümüzden değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin kuruluşundaki emeğini ve fikirlerinin geleceği açısından önemli olduğunu bildiğimiz için onu bir değer olarak görmekteyiz. Bu bağlamda sözlerini birçok yerlere kazımakta, fotoğraflarını her yere asmakta, heykellerini şehirlerimizin en güzel noktalarına koymaktayız.

Türk milleti kendisine efendilik etmiş insanları değil kendisine hizmetkârlık etmiş insanları yüceltir.

Türk milleti Atatürk’ün kendisi için ne denli önemli olduğunu bilir ve bu yüzden ona sahip çıkar. Atatürk’ün büstleri ya da heykelleri ona tapmak için yapılmış eserler değildir.

Maalesef ki bu ülkeyi parçalamak isteyen odaklar, Türkiye’nin değerleri üzerinden oyunlar oynayarak milleti bölmeye çalışmaktadırlar. Lakin unutmamalıdırlar ki hiçbir zaman başarılı olamadılar, olamayacaklardır. Çünkü fikirler her zaman için payidar kalacaktır.


Anına saygılar, sarı saçlım mavi gözlüm!

Nasıl bir Türkiye? Düz mantıkla Atatürk nefreti


Görkem Barındık
1993 yılında Ankara’da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde ön lisans; Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda “Dijitalleşen Medya ve Yarattığı Yeni Şiddet Alanı: Dijital Şiddet” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans programından mezun oldu. Şu an hâlihazırda doktora eğitimi için hazırlanmaktadır.