CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve ailesi için önerge verdi

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün dile getirdiği çağrı üzerine Kılıçdaroğlu, eşi ve yakınları hakkında malvarlığı ile ilgili önerge verdi.

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve ailesi için önerge verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun malvarlığı ile ilgili çağrısı üzerine harekete geçildi.

CHP, TBMM Başkanlığı’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ailesinin malvarlığı araştırılsın önergesi sundu. Önergede, “Diğer tüm siyasi parti liderlerine de örnek olması açısından, CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları, damadı ve dünürleri dahil tüm aile fertleri ve yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz” denildi.

CHP, tarafından TBMM Başkanlığı’na, sunulan araştırma önergesi şöyle:

“En yaygın ve yalın haliyle kamu gücünün siyasetçiler ve kamu görevlilerince özel çıkarlar için kötüye kullanılması şeklinde tanımlanan yolsuzluklar toplumun devlete ve adalete olan güvenini temelden sarsmaktadır. Güçlü ve sağlıklı işleyen bir demokratik sistem kurulabilmesi için siyasetçi ve bürokratların devlet kurumları ve kamusal varlıkların yönetiminde saydamlık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları, mal varlıklarındaki değişiklikleri kamuoyu ile paylaşmaları yolsuzlukların önlenmesi açısından önemlidir. Yolsuzlukların önlenebilmesi adalet, eşitlik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine dayalı bir yönetim anlayışının başta siyasi parti genel başkanları olmak üzere tüm siyasetçiler ve üst düzey kamu yöneticileri tarafından benimsenmiş olmasına bağlıdır. Temiz siyaset yapanlar hesap vermekten hiçbir zaman korkmazlar, dürüst olduklarını her fırsatta topluma ispatlamaktan kaçınmazlar ve halka hesap vermeyi siyasi ve kişisel bir sorumluluk olarak kabul ederler.


Kılıçdaroğlu’nun kızının İstanbul Ataşehir ilçesinde aldığı ev

Kamuoyunda yandaş veya havuz medyası olarak bilinen medya kuruluşları ve bazı AKP yöneticilerinin beyanlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının İstanbul ili Ataşehir ilçesinde aldığı bir ev üzerinden haksız mal edindiğine yönelik mesnetsiz iddialar ve iftiralar ortaya atılmıştır. Kişisel kazanç ve helal parayla alınan 85 metrekare 2+1 orta sınıf bir apartman dairesi üzerinden, AKP yöneticilerinin ve yakınlarının haksız kazanç sağladıkları ve rüşvet aldıklarına ilişkin belgelerin ortaya saçıldığı bir dönemde, CHP Genel Başkanı ve CHP’yi yıpratmak amacıyla, hayatı boyunca dürüstlüğü rehber edinmiş ve hiçbir yolsuzluğa adı karışmamış insanlar hedef gösterilerek manevi bir lince maruz bırakılmaktadır.


Bu bağlamda, diğer tüm siyasi parti liderlerine de örnek olması açısından, yandaş medyanın dile getirdiği ve AKP Yöneticilerinin kullandığı iddialar kapsamında CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları, damadı ve dünürleri dahil tüm aile fertleri ve yakınlarının mal varlığının ve kaynaklarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

Çağrı Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti


CHP lideri Kılıçdaroğlu, malvarlığının araştırılmasını talep etmişti. CHP lideri, kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin sahibi olduğu Buz Rezidans’ta daire aldığı iddialarına ilişkin “Benim çocuğum, damadım, kızım ve hatta dünürüm için araştırma önergesi verin. Hepsi araştırılsın. 5 kuruş bulursanız bu kürsüden özür dileyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti’den ilk tepki: Siyasi manevra

AK Parti’li Mustafa Şentop, CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun ailesinin malvarlığının araştırılmasını isteyen önergesi hakkında konuştu. AK Parti’li Mustafa Şentop, CHP’nin Kılıçdaroğlu’nun ailesinin malvarlığının araştırılmasını isteyen önergesi hakkında  “Bu tür numaraları  çok gördük, siyasi manevradır” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne inceleme! Osman Gürün içişleri bakanlığı müfettişleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne inceleme! Osman Gürün’den açıklama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.