Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne inceleme! Osman Gürün’den açıklama

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasından sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de incelendiği ortaya çıktı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hiçbir şikayet olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı’ndan 2 müfettişin denetim yapacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne inceleme! Osman Gürün içişleri bakanlığı müfettişleri

İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevinden uzaklaştırması ardından gözler, diğer CHP’li belediyelere çevrildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, “İçişleri Bakanlığı’ndan 2 müfettiş, pazartesi günü belediyemize gelerek denetim yapacak. Bugüne kadar birçok kez denetim geçirdik. Kapımız herkese açık. Anlımız ak, başımız dik. Yasalara uygun görevimizi yürütüyoruz. Hiçbir şikayet olmadığı halde sürekli denetim yapılması bizim açımızdan manidar” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Haysiyet cellatlığı yapılıyor

İçişleri Bakanlığı kararı ile CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti avukatı İnan Bektaş eşliğinde açıklama yaptı.


kemal kılıçdaroğlu ataşehir belediye başkanı battal ilgezdi muğla osman gürün

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır.

Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım.

Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.”

“Bizim belediyelerimiz Man Adası’nda şirket mi kurdu?”

Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man Adası’nda şirket mi kurdu? Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.
Kılıçdaroğlu basın toplantısı sonrası büyük bir kalabalığın olduğu Ataşehir Belediyesi önünde yeniden açıklama yaptı.


Bizim mücadelemiz halkın ve hakkın mücadelesidir. Bu ülkede demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. 80 milyona sesleniyorum. Sen belediye başkanını seçtin. Şimdi sen seçimle getirdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin. Zalimin karşısında susmayacaksın.

“Feriştahın gelse bizi korkutamaz”

Hesabını millete vereceksin. Biz gücümüzü Saray’dan değil milletten alıyoruz. Milyonluk tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki biz korkacağız. Ya senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

Beraat edilen davayı yeniden açıyorlar. Hangi görüşten olursa olsun benimle aynı havayı teneffüs eden vatandaşıma sesleniyorum. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir. Hak, bayrak, adalet ve bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir.

“Reza’nın altına yatanlar bizden hesap soruyor”

Kılıçdaroğlu sert açıklamasına şöyle devam etti:

“Daha düne kadar Reza’nın önüne yatanlar… Niye onlara bir şey yapmadınız? Hükümete sormak istiyorum. Niye bir şey yapmadınız? Ayakkabı kutularına dolar istifleyenlere niye bir şey yapmadınız? Reza’nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.”

“Belediye Başkanlarımıza dokundurtmayacağım”


“Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağım. Havuz medyasına bir şey söyledim alındılar. Dedim ki o ihanet yaftasını boynunuza asacağım. Hiç endişelenmeyin. Bir şarlatanın arkasına Türk bayrağını koyacaksın sonra Kılıçdaroğlu ‘Beni asacak mısın?’ diyeceksin.Seni asmayacağım, rezil edeceğim. Bana hesap mı sormak istiyorsun? Sormazsan namertsin. Bu daha başlangıç. Mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Öyle bizden kurtulamazlar. Bizim belediye başkanlarımız onların ki gibi değil. Ağlayarak koltuğunu terk etmeyecekler. Çünkü biz hesabını verebiliriz.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevinden uzaklaştırıldı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevinden uzaklaştırıldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.