Hulusi Paşa cami yaptırıyorsa Necdet Paşa da çeşme yaptırabilir!

Hulusi Akar Paşa Kayseri’de 750 kişilik bir cami yaptırmış. Hulusi Paşa cami yaptırıyorsa Necdet Paşa da en azından bir çeşme yaptırmalı!..

Hulusi Paşa cami yaptırıyorsa Necdet Paşa da çeşme yaptırabilir!

Hulusi Paşa cami yaptırıyorsa Necdet Paşa da çeşme yaptırabilir!

Hulusi Akar Paşa Kayseri’de 750 kişilik bir cami yaptırmış. Ne diyelim, hayrı kabul olsun… Şunu merak ettim: Hulusi Akar Paşa acaba bu ülkedeki cami sayısını bilmiyor mu; eminim biliyordur. Zaten AKP iktidarı ile birlikte aklı esen bir yere cami konduruyor. AKP ile birlikte (Allah razı olsun!) cami sayımız da arttı; imam, müezzin sayımız da…

Hulusi Paşa, acaba cami sayısını bilmiyor da olabilir mi?! Sonuçta yanındaki adamın FETÖ’cü olduğunu bilmediğini, anlamadığını söylüyorsa cami sayısını da bilmiyor olabilir! ‘Onla bunun ne alakası var’ demeyin, sonuçta bu da bir “araştırma” konusu!


Bir ülkenin -ki bu ülke Türkiye gibi güçlü bir ülke- Genelkurmay Başkanı oluyorsunuz ama yanınızdaki adamların kim olduğunu, kimlere yakın olduğunu bilmiyorsunuz. Acı ama 15 Temmuz’da gizli (!) bir örgüt Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı’nı derdest edip alıkoyabiliyor. Niyet okuyamayacağımız için Hulusi Paşa’nın bilmediğini düşüneceğiz. Sonuç itibari ile FETÖ konusunda “Allah affetsin, kandırıldık!” diyenleri de duyduk biz bu ülkede! Hele ki, yıllarca bunlarla (FETÖ’cülerle) işbirliği yapıp ‘ak’ kaşık gibi davrananlar da var!

Hulusi Paşa yanındaki FETÖ’nün adamlarını bilememiş, anlamamış olabilir, olabilir de acaba General Ray Odierno ismini de mi duymamıştı? Odierno da kim diyebilirsiniz? Bu adam Süleymaniye’de askerlerimizin kafasına çuval geçiren ABD’li komutandı! Hulusi Paşa ile ne ilgisi var derseniz; bu ABD’li komutan Süleymaniye’deki olaydan 12 yıl sonra Hulusi Paşa’ya “ABD Likayat madalyası” taktı!

Acaba FETÖ’cüleri bilmediğini ifade eden Hulusi Paşa bu adamın kim olduğunu da mı bilmiyordu ki, böyle bir adamın elinden madalya almıştı?

Bakın, size altta bir fotoğraf! Bu fotoğraf üzerinden size bir şeyler yazayım…


Fotoğraf Şah Fırat Operasyonu’ndan

Ahmet Davutoğlu başbakanlık koltuğunda otururken görevinden bir anda alındı; bir kenarda Hulusi Akar, şu anki cami yaptıran paşamız; diğer kenarda Akın Öztürk (o günkü Hava Kuvvetleri komutanı) bir nevi Hulusi Paşa’ya 15 Temmuz’da darbe yapmaya çalışan kişi; ve FETÖ ile ilgili “Yüreğim yanıyor, milletten özür dilememiz gerekiyor; millet hepimizi affetsin” diyen Hulusi Paşa’dan önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel… Bu fotoğrafa iyi bakın; çünkü, gelecekte bugünkü tarih yazılmaya başlandığında bu fotoğraf tarihi bir fotoğraf olacak!

Necdet Paşa dönemi ile ilgili de şunları söylemek isterim:

122 Atatürkçü subayın general – amiral olma hakkı elinden alındı.

237 Atatürkçü subay, darbeci veya casus diye tasfiye edildi.

350 civarında savaş pilotu hava kuvvetlerinden istifa etti.

Necdet Paşa döneminde terfi alan general – amiral tayfasının %70’i FETÖ’cü çıktı!


Bu yüzden Hulusi Paşa cami yaptırıyorsa Necdet Paşa da en azından bir çeşme yaptırmalı diye düşünüyorum!..

Kız çocukları 9 – 15 yaş arasında evlendirilebilir diyen müftü


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…