İyi Parti Star Wars reklamı: Güç ‘İYİ’nin yanında olsun!

İyi Parti, Star Wars filmine reklam verdi. Yeni vizyona giren “Star Wars Son Jedi” filmi öncesi reklamlarda İyi Parti reklamı görüldü.

Star Wars filmine uygun temayla tasarlanan reklam oldukça ilgi çekti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de filmi izledi. Akşener’e Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın eşi Gönül Aydın da eşlik etti.

Sürpriz reklam: “Güç İyi’nin yanında olsun”

Filmin gösteriminden önce yayımlanan reklamlarda İyi Parti’nin reklamı da görüldü. Reklamda Star Wars filminde geçen “güç”e atıf yapılarak “Güç İYİ’nin yanında olsun” deniliyor.


Film gösterimini Meral Akşener ile birlikte izleyen Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, sinema salonundan İyi Parti’yle ilgili kulis bilgilerini köşesinde aktardı:

Salon yarı karartıldı. Gişe rekorları kıracak film başlamadan önce beyaz perdede İYİ Parti’nin reklam spotu  görüldü; “Güç İYİ’nin yanında olsun”.

iyi parti star wars meral akşener güç iyi ile olsun

Meral Akşener, “zorluk insana neler bulduruyor” dedi. İktidar partisinin baskı ve tehditleri yüzünden medya ambargosu uygulanan İYİ Parti -doğrusunu söylemeliyim- çok iyi bir strateji belirlemiş. Yıldız Savaşları filminin gösterimini yapan Ankara’da 11, İstanbul’da 28, İzmir’de 5, Antalya’da 2, Bursa’da 2, Denizli’de 1, Eskişehir’de 1, Kayseri’de 1, Kocaeli’de 1, Konya’da 1  olmak üzere toplam 53 büyük salonda reklam spotu filmin öncesi ve arasında gösteriliyor.

“Güç İYİ’nin yanında olsun” filmin ana teması “güç”e uygun olarak belirlenmiş.

iyi parti star wars meral akşener güç iyi ile olsun

Vakti zamanında TRT’de yayınlanan Uzay Yolu dizisinin Kaptan Körk’ü, Mr. Spak’ı, Atılgan’ın seyir defterini izleyerek büyümüş bir  kuşağın ferdi olarak Yıldız Savaşları’nın bu versiyonundan da çok etkilendim. İyiler kötülerle savaşıyor, umut ve manevi güce odaklanarak sonunda kötüleri mağlup ediyor. İyiler kötülerle savaşa giden her ferdine “güç seninle olsun” temennisinde bulunuyor. Filmde iyilerin en önemli güç unsuru gençler ve kadın komutanlar. Filmi seyrederken Akşener’in bundan ayrı bir keyif aldığını  bizlere hissettirdiğini de belirtmeden geçemeyeceğim. Biraz kıskandım ya! Neyse..

Patlamış mısırlarımızı elimize alıp filmi seyretmeye başladığımızda Meral Akşener’in yaklaşık 2 senedir sinema salonunda bir film izlemeye imkân bulamadığını da öğrendik.

iyi parti star wars meral akşener güç iyi ile olsun

Film arasında İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Önce Pazartesi günü İstanbul’da Kudüs için  olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde alınan kararları değerlendirdi. Başlıklarla:

“Kudüs dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar açısından önemli bir konu. Fakat ben bugün özellikle izledim yani Türkiye’nin toplantıya çağırması İslam ülkelerini, bunlar hepsi güzel şeyler. Fakat orada gördüğüm şey ses tonları, vücut dilleri sadece bir kınama ile sitem geçiştiriliyor gibi. Bu doğru bir şey değil.”


Bu kararın devamı gelmeyecek gibi mi İslam ve Arap dünyasından?

Ben gelmeyecek gibi görüyorum, çünkü Mısır ve Suudi Arabistan’ın bu sistemin dışında kaldığını düşünüyorum. Çok alt seviyede katıldı Suudi Arabistan biliyorsunuz. Böyle bir durumdan ne çıkar, Kudüs meselesinin Trump’ın anlıyorum ki kendi Amerika’daki durumuyla da alakalı bir adım bu.

iyi parti star wars meral akşener güç iyi ile olsun

Trump böyle bir kararı neden alır?

Valla, bir Amerikalı gazeteciye ben ne düşündüğünü sormuştum Trump hakkında röportaj için geldiğinde. O da demişti ki, ‘ne yapacağı hakkında her dakika sıradan Amerikalılar yüreğimiz ağzımızda’ şeklinde böyle bir algısı var. Doğrudur, eğridir onunla ilgili bir şey diyemeyeceğim. Ama dünyanın içinde bulunduğu şartlar çok farklı ilerliyor. Gördüğüm şey şu, dış politika her yerde iç politikanın öznesi haline dönüştü. Bizde de öyle, diğer yeni ortaya çıkan liderlerde de aynı şey var. Dünyanın tümüne baktığınız zaman sağduyuya, her ülke için geçerli devlet aklına ciddiyetle ihtiyaç var. Suriye’de benim asıl dikkatimi çeken Putin’den sonra, o ziyaretlerden sonra Suriye’de anlıyorum ki, Esad ile bizim arkadaşlar tekrar ‘kardeşim Esad’a dönecekler. Bu anlaşılıyor ki, kabul edilmiş ama şimdi açık hale dönüşmesi gerekecek. Demem o ki, Suriye’de Şam’da Emevi Camisi’nde namaz kılmaktan bir ölçüde İran’ın özellikle Irak’ta ve Suriye’de her iki ülkede de yani Orta Doğu’da Rusya’nın Türkiye’nin önüne geçtiği ve üstüne doğru yani şöyle diyebilirim, Rusya bizim kuzey komşumuz değil güney komşumuz oldu. Bütün bunların neticesinde.

Sizce Afrin’e o operasyon gerçekleşecek mi?..

Soçi’deki görüşmeye dönersek, Türkiye’nin kırmızı çizgileri birer birer gidiyor. Cenevre’deki masaya kim oturacak? Biliyorsunuz taraflar diye bir kavram ortaya çıktı. Hem Amerika’nın hem Rusya’nın PYD /YPG’yi oraya oturtacağı anlaşılıyor. Bunun bir adım sonrası, ben Dışişleri Bakanlığı’nın resmi beyanını okudum bugün arkadaşlarımız getirdiler. Orada siyasi bütünlük diyor. Suriye’nin siyasi bütünlüğünü yani Türkiye’nin resmi görüşü bu. Toprak bütünlüğü değil siyasi bütünlüğü. Bu ne demek oluyor?..

Suriye’nin toprak bütünlüğü değil siyasi bütünlüğü tartışılıyor.

Bizimkilerin söylediği o. Resmi Dışişleri Bakanlığı’nın yazdığı metni söylüyorum ben. Dolayısıyla günün sonunda asıl çok büyük vaveylerle yola çıkıldı Orta Doğu’nun ağabeyi olmak üzere sınırlarımızın ağabeyi olmak üzere yola çıkıldı. Gelinen noktada Rusya bizim güney komşumuz oldu. Sonuç bu.

Erken seçim olacak mı olmayacak mı çok tartışılıyor.

Ben 15 Temmuz’u öngörüyorum. Bu konuda bir bilgim yok. Yani şartlar açısından bakıldığında 2019 olmaz yani 2019’a seçim kalmaz. Yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi hep düşük oy aldı bugüne kadar. Genel seçimlerde daha iyi sonuçlar aldı. Temel bilgiler ışığında bir yorum yapıyorum. Yerel seçimi sonraya bırakır.

Bugün duydum ama henüz hukukçulara sormadım… Sayın Erdoğan, daha önce bir seçim yapacağını ve bu seçimde de cumhurbaşkanlığı yani bildiğimiz eski cumhurbaşkanlığı seçimini yapmayı düşündüğünü bakın tekraren söylüyorum; hukukçulara sormadım akşamüzeri görüştüğüm bir arkadaşımın söylediği bir iddia. Ve 5 yıl, çünkü 2019 diye karar alındı ya onu öne almak için tekrar karar çıkması gerekiyor.

Böyle bir iddiada bulundu. Ama dediğim gibi bunun hukuki bir değeri var mıdır yok mudur onu bilmiyorum sormadım çünkü. Buraya gelmezden evvel görüştüğüm bir arkadaşımın söylediği. Yani bütün bunlar speküle edilen konular. Bunun arkasında da şu var. Bir kaos var Türkiye’de şu anda. Yarının ne olacağına dair vatandaşlarda da var. İktidardan herkese yansıyan hepimize yansıyan bir önünü görememe.

“Sinema salonundayız ve önümüzü görmüyoruz”

Şu anda karanlık aynısı, sinema salonundayız ve önümüzü görmüyoruz. Böyle bir kaotik durum var. Ben tez elden bir kere bir nefes almalarını öneriyorum. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine. Şöyle bir nefes alsalar iyi olacak. Ve bu gerilimli, insanları hakikaten birbirinin karşısına diken kutuplaştırıcı dilden de uzaklaştırılmasına büyük ihtiyaç var.”


Siyasetçilerle sinemaya gidip film izlemek işte böyle bir şey!..

Christiania: Avrupa'nın göbeğinde kapitalizme karşı kasaba

Christiania: Avrupa’nın göbeğinde kapitalizme karşı kasaba


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.