Afrin operasyonu: TSK, PYD/PKK mevzilerini vuruyor

Hatay’ın Suriye sınırındaki Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki hudut karakollarından Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK mevzileri vuruldu. Bu akşama kadar terörist mevzilerine 40 top atışı yapıldı.

Afrin operasyonu: TSK, PYD/PKK mevzilerini vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik operasyon hazırlığını sürdürürken Hatay’ın Hassa ilçesinin sınır karakollarından 10 top atışı yapıldı. Gün buyunca Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerindeki karakollardan yapılan top atışları ise akşam saatlerine kadar 40’a kadar ulaştı.

Özellikle askeri yığınak yapılan Hassa’nın Sugediği bölgesinden aralıklarla tanklarla yapılan atışlarla Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK mevzileri vuruldu. Terör örgütünün taciz atışlarına karşılık verildiği bildirildi.


Rus askerleri çekiliyor

AA’nın verdiği bilgiye göre, Kefer Cenne köyü yakınlarında konuşlu Rus askeri polisi bölgeden gruplar halinde ayrılıyor.  Afrin’den çıkan onlarca Rus askeri polisi, Esad rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine ulaştı. Rus askeri polisinin bir kısmı halen Afrin’de bulunuyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Moskova’da dün Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile görüşmüştü. Görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre süreci ele alınmıştı.

Sınıra komandolar sevkediliyor

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen 10 otobüs komando Hatay’a geldi. Komandolar, ilgili birliklere sevk edildi.

Bu arada, Hatay’ın Afrin sınırı karşısındaki Türk karakollarının çevresine çok sayıda yeni mevzi oluşturuldu. Afrin’e yönelik top atışlarının sesleri Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki sınır mahallelerinde duyulurken, Afrin kırsalındaki bazı noktalardan dumanlar yükseldi. Hassa ilçesindeki Sugediği Mahallesi’nde vatandaşlarca evlere ve cami minaresine Türk bayrakları asıldı.

Azez’e ÖSO takviyesi yapılıyor

Türkiye’nin olası operasyonuyla gündeme gelen Suriye’nin Afrin kentiyle sınır komşusu olan Azez’e, harekatta görev alması beklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri takviye yaptı. Azez’e, üzerinde uçaksavar monte edilmiş olan kamyonetlerle ellerinde Türk bayrakları ile gelen ÖSO güçleri Afrin sınırındaki mevzilerde görevlendirildi. Azez’e yönelik hem PYD hem de DEAŞ saldırılarına karşı önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı.


Terör örgütü de takviye yapıyor

DHA’nın haberine göre ise Afrin ve Münbiç’te de hareketlilik gözlemleniyor. İstihbarat birimlerinin raporuna göre Türkiye’nin operasyon sinyalinin ardından terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG, Afrin ve Münbiç’e takviye yaptı. Şu anda Münbiç ilçe merkezinde 2, Afrin’de ise 13 bin civarında YPG’li bulunduğu; örgütün bu sayıyı artırmak için her aileden birer kişiyi verme zorunluluğu getirdiği, bunu kabul etmeyenlere para ve hapis cezası verdiği belirtiliyor.

Yaralanan siviller Türkiye’ye getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK/PYD-YPG tarafından Azez’de bir hastaneye yapılan saldırıda yaralanan sivillerin tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan bilgilendirmede, “19 Ocak 2018 tarihinde hain terör örgütü PKK/PYD-YPG tarafından hedef gözetmeksizin yapılan atışlar neticesinde, Azez’de sivil bir hastane vuruldu. Saldırı sonucunda yaralanan pek çok sivil tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi” denildi.

Terör örgütü, çocukları silah altına alıyor

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG tarafından Afrin kentinde çocukların zorla silah altına alındığı belirtiliyor. TSK’nın paylaştığı fotoğraflarda, üniforma giydirilen çocukların ellerine tüfek tutuşturulduğu görüldü.

ABD harekata yine karşı çıktı!

Reuters’ın haberine göre Washington’da gazetecilere konuşan ve ismi açıklanmayan yetkili, Türkiye’nin operasyonu konusunda sınırlı bilgisi olduğunu söyledikten sonra şu eklemeyi yaptı: “Bu ilk haberlerde görülen türden tehditlerin ve faaliyetlerin bu konularda herhangi bir ilerleme kaydetmemizi sağlayacağını düşünmüyoruz. Bunlar istikrarsızlık yaratıyor”

Daha önce ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, olası Afrin operasyonu için “Türkiye’yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz” demişti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Operasyon yapılacak


Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, operasyonun yapılacağını söyledi. Bakan Canikli, “Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekâtın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz. Türkiye’ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Bu harekât yapılacak, terörle mücadele gerçekleştirilecek” dedi. (Hürriyet)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.