Akif Hamzaçebi’den Uber ve iTaksi çıkışı

Kulislerde ismi CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye adayı olarak geçen Akif Hamzaçebi, “İstanbul’dan Uber’i kovarak İBB’nin başlatmış olduğu iTaksi uygulamasını da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’na vereceğiz” açıklamasında bulundu.

akif hamzaçebi itaksi uber ibb istanbul büyükşehir belediyesi

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kağıthane’de bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nda yaptığı ziyarette, taksicilerin en büyük sorununun  akıllı telefonlar için üretilen taksi uygulaması Uber olduğunu söyledi.

“İstanbul’daki taksi pazarına küreselleşmenin şirketleri hakim olmak istiyor”

“Taksici esnafı dediğimiz zaman çok büyük bir kitleden bahsediyoruz. İstanbul’da 17 bin 395 taksici esnafı var. Tüm Türkiye’de bu sayı 75 bindir. 75 bin takside 225 bin kişi çalışıyor. Bu da yaklaşık 1 milyonluk nüfusun geçimini bu alandan sağlaması demektir. Özellikle İstanbul’daki taksi pazarına küreselleşmenin şirketleri hakim olmak istiyor. Esnaf odası başkan vekili bunu küresel korsan olarak isimlendirdi. Küresel hırsız diyebiliriz, her şey diyebiliriz. Teknolojiyi kullanarak internet üzerinden oluşturulan ağ sayesinde ticari taksiler dışında bir taşıma ağı oluşmuş durumda.”


İstanbul ‘da 5 bin Uber aracı bulunduğunu belirten Hamzaçebi, “Vergi ödeyip ödemedikleri bilinmiyor. Şirketler de yurt dışında olduğu için burada vergisiz bir alan söz konusu” diye konuştu.

‘Uber’i kovacağız’

iTaksi uygulamasından yüzde 4.95 komisyon alındığını ifade eden Hamzaçebi, alınan komisyonun taksiciler üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu söyledi.


Akif Hamzaçebi istanbul taksi uber itaksi

Hamzaçebi şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu iTaksi ile internet üzerinden İstanbulluların taksiyi çağırması mümkün. Şu an İstanbul’daki 17 bin taksinin 4 bini iTaksi uygulaması kapsamında. Sistem yaygınlaşırsa tüm taksicileri kapsama altına alacak. Ortada şöyle bir sorun var. O taksicilerin aldığı ücret üzerinden yüzde 4.95 oranında bir komisyon alınıyor. Vergiler dahil bu yüzde 6’ya denk geliyor. Bir taksi günde 500-600 lira kazanır. Bunun yüzde 5’i 30 lira eder. Bu rakam taksici esnafı üzerinde çok büyük bir yüktür.”

“İstanbul taksicilerinin belalısı olan, onun kazancına göz dikmiş olan Uber’i kovacağız. İBB’nin başlatmış olduğu iTaksi uygulamasını da İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden çıkartıp İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’na vereceğiz” diyen Hamzaçebi’ye maket taksi hediye edildi.

Uber nedir?

Araç sahipleriyle müşterilerin doğrudan irtibat kurmasını sağlayan Uber, Türkiye’de İstanbul, Bodrum ve Çeşme’de 3 binin üzerinde sürücüyle çalışıyor. 2009 yılında kurulan Uber, 83 ülkede 647 şehirde faal.

iTaksi nedir?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), akıllı cep telefonlarıyla en yakın taksinin çağırılabileceği ‘iTaksi’ sistemini mayıs ayında tanıtmıştı. Taksici dernek ve kooperatifleri, Uber’e karşı ‘mücadele’ etmek için düzenledikleri toplantıda ‘bildik söylem’de birleşmişti: “Bunlar tıpkı FETÖ örgütü gibi.”

Türkiye’de ‘Uber’ kullananlara 281 TL şok ceza


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.