Sosyal medya konusunda çalışanlarını güçlendiren şirketler kazanacak!

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi’nin araştırma sonuçlarına göre; sosyal medya fikir liderlerinin toplum üzerindeki etkisinin farkına varan kurumlar, marka mesajlarının paylaşılması konusunda çalışanlarını da aktif şekilde kullanmaya başladı.

Kurumların sosyal medyanın gücünü, çalışanlarına verdiği eğitimler ile artırabileceğine değinilen rapora göre sosyal medya stratejilerinin büyük bir bölümü; etkileşim ve takipçi sayısı gibi belirli hedefler göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Ancak son dönemde markalar, vermek istedikleri mesajların doğru noktalara ulaşması konusunda çalışanlarının da birer aracı olduğunun farkına varmaya başladılar. Rapora göre; son kullanıcılar ile kurulacak ilişkinin ve verilen mesajların anlamlı olması, en az ulaşılan kitlenin büyüklüğü kadar önem taşıyor.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, iş dünyasını geleceğine yön verecek trendleri paylaşmak amacıyla İşyeri Trendleri Raporu’nun (Workplace Trends Report) önemli başlıklarını açıklamaya devam ediyor. İş dünyasında sosyal medya kullanım trendleri ile ilgili önemli bilgiler yer alan rapora göre, kurumlar sosyal medya paylaşımları için çalışanlarını elçi olarak kullanmanın önemini fark etti. Rapor sonuçlarına göre marka mesajlarının çalışanlar üzerinden paylaşıldığında oluşturduğu etki, markanın kendi sosyal medya kanallarında paylaştığı mesajlara göre çok daha etkili ve samimi bulunuyor.


Çalışanlarınızı sosyal medyada kurum elçisi olarak konumlandırın

Raporda yer alan araştırma sonuçlarına göre, çalışanlarını mesajlarını paylaşmak üzere elçi olarak konumlayan şirketler çalışanları tarafından takdir topluyor. Araştırmalar sosyal olarak değer verilen ve marka mesajlarını paylaşan çalışanların yüzde 27’sinin, kurumlarının geleceği için daha olumlu düşüncelere sahip olduğunu gösterirken, yüzde 20’si uzun yıllar boyunca aynı şirkette çalışmayı düşünüyor.

Rapora göre; çalışanların yaptığı kurumsal paylaşımlar, kurumun sosyal medya kanallarında yapılanlara oranla 24 kez daha fazla paylaşılıyor. Bu durum, firma bağlılığını arttırırken, sosyal medyada kurum elçisi olan çalışanların yüzde 40’ı şirketlerini daha rekabetçi bir konuma taşıdıklarına inanıyor.


Kişisel markalama İK süreçlerini de etkiliyor

Raporda yer alan ve ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, işverenlerin yüzde 87’sinin işe alımlarda başvuru sahiplerinin LinkedIn hesaplarını kontrol ettiği belirtilirken, bu oran Facebook için yüzde 43, Twitter için ise yüzde 22 seviyesinde. Kişisel markalamasını kaliteli bir şekilde kuran ve LinkedIn, Xing, Viadeo ve Klout gibi sosyal ağlarda ilgi çekici bir varlığa sahip çalışanların işe alınma şansı çok daha yüksek.

Sosyal medya konusunda çalışanlarını güçlendiren firmalar kazanacak

Araştırma sonuçlarına göre, firmalar çalışanlarını sosyal medyadaki varlıklarını güçlendirmesi konusunda teşvik etmeye yönlendirecek. İnsan iletişimlerinde teknoloji ile birlikte oluşan değişimlerin, güven aşılamayı ve internet üzerinde marka elçiliğini, firmalar için zorunlu hale getirdiğine değinilen rapora göre geleneksel medyaya olan güven azalırken sosyal medyanın gücü her geçen gün artıyor.


Kişiler tarafından yapılan paylaşımlar, organizasyonlar tarafından yapılanlara oranla daha güvenilir bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra; çalışanlarını sosyal medyada güçlendiren firmalar; tüketicilerine de tutku, marka bilinci ve uzmanlığı ile hazırlanmış mesajları güvenilir bir şekilde iletmekte zorlanmıyor. İlerleyen dönemlerde, mavi yakalıdan CEO’ya kadar her kademedeki çalışanlarının sosyal medya üzerinde güçlenmesini sağlayan kurumlar; güvenilirliklerini, müşteri sadakatini ve en önemlisi etkileşim ve görünürlük oranlarını arttırarak kazanacaklar.

Sosyal medyayı doğru kullanma rehberi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.