YouTube Song Stories: Instagram gibi Genius hikayeler özelliği eklendi!

Dünyanın en çok tıklanan video platformu YouTube; Instagram ve Snapchat’te çok popüler olan “hikaye” özelliğini hataya geçirdi. Genius işbirliği ile “Song Stories”i ortaya çıkardı!

YouTube Song Stories: Instagram gibi Genius hikayeler özelliği eklendi!

“Hikayeler” işlevi şu sıralar sosyal uygulamalar arasında oldukça popüler. Bu işlevi izlemekle yetinmeyen YouTube, müziklere özel yeni bir hikaye özelliği daha duyurdu.

Snapchat‘e rakip olmak isteyen Instagram, geçtiğimiz yıllarda “Hikayeler” işine girmişti. Instagram’dan sonra hemen hemen her platforma gelen Hikayeler özelliği şimdi de YouTube’un dikkatini çekti.


YouTube Hikayeler olarak da isimlendirebileceğimiz Song Stories özelliği, şu an için belli başlı kullanıcılara sunuluyor.

YouTube Hikayeler (Song Stories) özelliğini kimler kullanabiliyor?

YouTube da Instagram gibi Genius ile hikayeler özelliği ekledi

Bir anda kullanıma sunulan Song Stories özelliği, şarkı sözleri ve bilgileri sunan Genius ve YouTube işbirliği ile geliştirildi.

Şarkıcıların hikaye paylaşımlarını Genius’ın iOS veya Android uygulamasını mağazalardan indirerek izleyebilirsiniz.

Müzik sözü ve bilgileri sunan  ve sadece Genius ortaklığıyla kullanıma sunulan Song Stories özelliği ile şarkıcıların; röportajlarına, şarkıların video kliplerinden kesitlerine, konser görüntülerine ve şarkı sözlerine ulaşılabiliyor. İçerikler, kartlar olarak sıralanıyor ve bu kartlara müzik dinlerken bakabiliyor veya slayt gösterisi gibi izleyebiliyorsunuz.

YouTube da Instagram gibi Genius ile

Şimdilik müzik sektöründeki şarkıcılara sunulan bu özellik, You Tube üzerinden değil Genius uygulaması üzerinden kullanılabiliyor.

Tahminlere göre; You Tube önce Genius platformunda nabız yoklayacak, daha sonra Hikayeler özelliğini resmi olarak kendi platformuna taşıyacak.

Yeni format, en iyi biçimde Genius’un mobil uygulamalarında (iOS ve Android) çalışıyor, ancak masaüstü sitesinde de görüntülenebiliyor.

Genius, büyük bir müzik sitesiyle ilk anlaşmasını yapmıyor. Firma 2016’da Behind the Lyrics’i ortaya çıkarmıştı. Bu işlev, sanatçıların dinleyicilerle bilgi paylaşımında bulunmasına, örneğin şarkının nereden ilham aldığını söylemelerine izin veriyordu.


Song Stories ile You Tube, rakipleri Facebook, Instagram ve Snapchat’in yanına katılmış oldu. You Tube’un amacı, bizlerin dikkatini daha çok çekerek, site üzerinde biraz daha fazla zaman harcamamızı sağlamak. Firmanın şu an You Tube Stories işlevini test ettiği de biliniyor.

RTÜK Netflix ve YouTube’a sansür uygulayabilecek!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.