Bahçeli’nin ‘100 bin imzada FETÖ araştırılsın’ sorusuna tepki

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için verilecek 100 bin imzada FETÖ araştırılsın diyen Devlet Bahçeli’ye Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Akşener, “Korku ve sindirmeye yönelik açıklamadır” dedi. Kılıçdaroğlu ise “FETÖ’nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldi” şeklinde konuştu.

Bahçeli 100 bin imza için FETÖ çıkışına Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

“100 bin imzada FETÖ araştırılsın”

MHP lideri Devlet Bahçeli “100 bin seçmen imzasına gerek olduğunu düşünmüyorum. CHP’nin 15 aday kaydırmasıyla destek buldu. Dolayısıyla buna gerek kalmadı. Bir şahsiyet 100 bin imza ile adaylığını koyacağını ısrar etti. Dolayısıyla FETÖ’nün siyasi ayağı varsa siyasi seçmeni de vardır. Cumhurbaşkanı adaylığı için verilen imzalar araştırılsın.” dedi.

Devlet Bahçeli şunları söylemişti:

“15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı tartışıldı. Kesin bir sonuçtan bahsedilemez duruma geldi. Siyasi ayak üzerinden kesin bir sonuçtan bahsedilemez duruma geldi. Demek ki FETÖ darbe hareketinde bir siyasi ayak var. Dört cumhurbaşkanı adayı 100 bin imza ile müracaat ediyordu. Bu 100 bin aday başvuru yapanlardan biri CHP’nin aday kaydırmasıyla destek buldu. Dolayısıyla buna gerek kalmadı.  Bir şahsiyet 100 bin aday için adaylığını koyacağını ısrar etti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adalet Bakanı FETÖ’yü takip etti mi? Cumhurbaşkanı adaylığı için verilen imzalar araştırılsın. Etmezse 100 bin kişinin içerisinde FETÖ, PKK desteğiyle bir aday taraması yapılacaksa FETÖ’nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı etrafında kanaat oluşabilir.”


Meral Akşener’den Bahçeli’ye yanıt: Korkutma ve sindirmeye yönelik açıklamalardan biri zarar görürse buna pabuç bırakmam!

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener chp iyi parti ittifakı

Demokrat Parti ziyareti çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener “Milleti korkutma ve sindirmeye yönelik açıklamalardan herhangi birisi zarar görürse, buna pabuç bırakmam” dedi. Burada Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da cumhurbaşkanlığı seçiminde parti olarak Akşener’i destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Akşener, “Beni en iyi onlar anladı” yorumu da yaptı.

İyi Parti’den Bahçeli’nin açıklamasına tepki

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin ‘FETÖ seçmeni’ iddiasına ilişkin sözlerine yanıt verdi. Bahçeli’nin Akşener’i işaret ederek, “FETÖ’nün seçmen ayağı üzerindeki etkisini bugüne kadar takip etmiş midir? 100 bin kişinin içerisinde bu hangi aday etrafında toplanabilir, burası benim kafamı biraz meşgul ediyor” sözlerine ilişkin Özdağ, “Bahçeli, seçmeni, terör örgütü üyeliği ve sempatizanlığı zanna altında bırakacak bir açıklama yapmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada isim vermeden Devlet Bahçeli’nin 100 bin imzada FETÖ sorusuna değinerek; “FETÖ’nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldi” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, amacın Cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza toplamasını engellemek olduğunu belirtti. Seçmenlere çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Sizden ricam, gidin Cumhurbaşkanı adayınız için Yüksek Seçim Kurulu’na imzanızı verin” dedi.

CHP: Korkunun ecele faydası yok, gidicisiniz!

Ayrıca Bahçeli’ye bir tepki de CHP’den geldi. Cumhurbaşkanı adayı için imza atmanın anayasal bir hak olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçeli’nin aymaz birisi olduğunu söyledi.


Altay, sosyal medya hesabı Twitter’dan şunları yazdı:

“Daha fazla Demokratik, anayasal hakkını kullanan vatandaşlarımızı FETÖ ile ilişkilendirmek aymazlıktır. Milletten umudunu yitirenler, ikbal hırsıyla 100 bin imzaya kelepçe takma peşinde. Korkunun ecele faydası yok. Gidicisiniz.”

“Seçmen iradesine baskı oluşturur, YSK derhal açıklama yapmalı!”

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren bir diğer isim oldu. Cihaner, bu talebin seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturacağını söyledi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun konu hakkında derhal bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Cihaner, Twitter’dan şunları yazdı:


“Sayın Bahçeli’nin talep ettiği şey ancak siyasi bir “merak” ya da “iddianın” konusu olabilir. Böyle bir inceleme talebi seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturur. YSK derhal açıklama yaparak kişisel veri niteliğindeki bu bilgilerin sadece ilgili adaya verileceğini açıklamalıdır.”

Sıfır baraj için dörtlü ittifak açıklaması Cumartesi yapılacak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.