Gezici 24 Haziran seçim anketi: Meral Akşener, Muharrem İnce’nin üstünde

Gezici araştırma şirketinin 24 Haziran son seçim anketi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 46 iken, Meral Akşener yüzde 25-27 bandında görünüyor.

Gezici 24 Haziran seçim anketi: son anketleri Meral Akşener Muharrem İnce erdoğan

“Meral Akşener, Muharrem İnce’yi geride bıraktı”

Gezici Araştırma tarafından yapılan seçim anketi sonuçlarına göre; İyi Parti lideri Meral Akşener’in, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce’yi geride bıraktığı görülüyor.

16 Nisan Referandumu ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’ni en isabetli tahmin eden Gezici Araştırma Şirketi’nin Başkanı Murat Gezici; son yapılan 24 Haziran seçim anketlerine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’daki seçimde oy oranının yüzde 46 olduğunu söyledi. Gezici, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oyunu yüzde 25-27 bandında bulunduğunu aktardı.


“AK Parti ve MHP Meclis’te çoğunluğu kaybediyor”

Deutsche Welle DW Türkçe’den Nevşin Mengü’nün programında konuk olan Murat Gezici, 24 Haziran sonrasındaki süreçte kurulacak yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti ve MHP’nin çoğunluğu kaybedeceğini söyledi. Araştırma şirketinin başkanı Murat Gezici sözlerini, yaptıkları kamuoyu yoklamalarından emin bir şekilde “açık ve net” olarak nitelendirdi.

HDP barajı geçer mi?

HDP’nin baraj sorunu olmadığını belirten Gezici, Halkların Demokratik Partisi’nin oy oranının yüzde 11 civarında olduğunu belirtti. HDP’nin barajı geçip geçmemesi, Meclis aritmetiğini ciddi anlamda etkiliyor.

Gezici’nin Cumhurbaşkanlığı seçim anketi:

Nevşin Mengü’nün konuğu olan Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, şu rakamları verdi:


  • Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46
  • Meral Akşener yüzde 25-27
  • Muharrem İnce 18-19

24 haziran seçim anketi son anketler

Gezici araştırma, 16 Nisan Referandumu’nu en yakın tahmin eden kamuoyu araştırma şirketi.

16 Nisan referandumunda anket şirketlerinin neredeyse tamamı sonuçları bilememişti. Yalnızca 3 anket şirketi sonuçları tahmin etmede başarıya ulaşmıştı. Bu araştırma şirketlerinden en isabetli tahmini yapan Murat Gezici’nin yönettiği Gezici Araştırma şirketiydi.

Referandumda yüzde 51,3 Evet oyu, yüzde 48,7 Hayır oyu çıkacağını tahmin eden Gezici, onlarca araştırma şirketi içinde en yakın tahmini yapmıştı. 16 Nisan referandumunda yüzde 51,41 Evet, yüzde 48,59 Hayır oyu çıkmıştı.

16 Nisan 2017 Referandumu:

GEZİCİ RESMİ SONUÇLAR
EVET %51,3 %51,4
HAYIR %48,7 %48,5

Seçimlere sayılı günler kala yasaklar öncesi açıkladığı anketle büyük dikkat çeken Gezici Araştırma; Ak Parti’nin oy oranını yurt dışı oylarının da dahil edilmesiyle birlikte %39.3 olduğunu açıklamıştı. CHP’yi ise %28.5 oranında göstermişti. MHP’nin %17.2 ile üçüncü çıktığı ankette HDP ise bugüne kadar yayınlanan anketlerdeki en yüksek oy oranında gösterilerek %12.4 olarak açıklanmıştı. Gerçekleştirilen anketin bir diğer özelliği ise çalışmanın tıpkı seçimlerde olduğu gibi sandık yöntemi kullanarak yapılmasıydı.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi:

AK PARTİ CHP MHP HDP
GEZİCİ: %39,3 %28,5 %17,2 %12,4
RESMİ SONUÇLAR: %41 %25 %16,3 %13,2

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen genel seçim sonuçlarına göre; AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 25, MHP yüzde 16.3, HDP ise yüzde 13.2 oy almıştı.


Piar anket sonuçları: Cumhur ittifakı Meclis çoğunluğunu kaybediyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.