İlker Başbuğ İyi Parti’ye katılıyor iddiası

Kulis bilgilerine göre İyi Parti’de 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de YSK’ya teslim edilecek milletvekili listesinde sürpriz isimler yer alacak. Meral Akşener’in çantasında İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 30 isim var.

ilker Başbuğ iyi Parti ye katılıyor iddiası meral akşener

Habererk’in haberine göre İyi Parti’nin vitrininde yer alması beklenen isimler arasında dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur, Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, eski büyükelçi Gündüz Aktan’ın oğlu, MHP’nin eski milletvekili Uygar Suphi Aktan, Alperen Ocakları eski genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Lütfü Şahsuvaroğlu, Adnan İslamoğulları gibi isimler bulunuyor.

Seçimlere girecek adayların belirlenmesi için teşkilatlarda temayül yoklaması da yapıldı. İyi Parti’nin, seçim bölgesinde en çok oyu alması ağırlık kazanan adaylarla seçime girileceği kaydedildi. İzmir’in tanınmış ülkücü sanayicilerinden Ali Çelik, milletvekilliği listelerinde yer alması muhtemel diğer isimlerinden olacak.


İlker Başbuğ iddiası kulisleri hareketlendirdi

Kamuoyunun takip ettiği müracaatlardan ayrı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de çantasında 30 kişilik sürpriz bir liste olduğu da iddia edildi. Genel başkan kontenjanından milletvekili yazılacak isimlerden birinin Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ olduğu duyumu alındı. Genel merkez koridorlarında isimlerin havada uçuştuğu liste için şimdiye kadar Meral Akşener yakın çevresine sadece, “bekleyin” açıklaması yaptı. Buna rağmen,İlker Başbuğ iddiasının büyük oranda doğru olduğu vurgulandı.

İlker Başbuğ kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı

ilker başbuğ kimdir

İlker Başbuğ Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay İkinci Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı görevlerini yaptı. 30 Ağustos 2006’da ise Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla Genelkurmay Başkanlığı’na getirildi. Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürüttü ve 30 Ağustos 2010’da emekli oldu.

FETÖ kumpasıyla tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ‘İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında FETÖ’cü Ergenekon Savcısı Cihan Kansız tarafından 5 Ocak 2011 günü 6 saat 50 dakika ‘şüpheli’ sıfatıyla sorgulandıktan sonra sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamalarından tutuklandı.


Başbuğ, adliye çıkışında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklanmıştır. Takdir yüce Türk halkınındır” dedi.

Başbuğ’un mahkemede, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmasının trajikomik olduğunu belirterek “Bu iddianın bu şekilde dile getirilmesi bile benim için en ağır cezadır, bundan sonra ne ceza verilirse bu beni daha fazla üzmez. Kötü amacım olsa 700 bin kişilik gücü elinde tutan bir komutan olarak başka yolları denerdim” dedi.

Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede yalnız kaldığını söylemişti

İlker Başbuğ daha sonra FETÖ kumpası olduğu anlaşılacak olan davada tutuklu yargılanırken tahliye edildi. Başbuğ’un başvurusunu haklı bulan Anayasa Mahkemesi, ihlal kararı verdikten sonra 3 Temmuz 2014’te serbest bırakıldı. İlker Başbuğ, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine şiddetle karşı çıkmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın örgüt ile mücadelede yalnız kaldığını söylemişti.

Biyografi: İlker Başbuğ

ilker başbuğ iyi parti milletvekili adayı meral akşener

İlker Başbuğ, 1943 Yılında Afyonkarahisar’da doğdu. 1962 Yılında Kara Harp Okulundan, 1963 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1971 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan emekli Orgeneral Başbuğ, 1973’te Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Plan Ve Harekat Daire Başkanlığı’nda Proje Subaylığı ve Harp Akademileri Komutanlığında öğretim üyeliği yaptı. Belçika/Brüksel’de NATO Uluslar Arası Askeri Karargahı (Ims)’nda istihbarat plan subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51. Piyade Tümeni 247. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1989’da Tuğgeneralliğe eden Başbuğu, Belçika/Mons’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (Shape) Lojistik Ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı, ardından 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında ise tümgeneralliğe yükseldi. Bu rütbe ile Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika/Mons’da Milli Askeri Temsil Heyeti (Nmr) Başkanlığı Görevlerini yürüttü. 1997 Yılında Korgeneralliğe etti. 2. Kolordu Komutanlığı ile Milli Güvenlik Kurulu Genelsekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulundu ardından da 2002’de Orgeneralliğe terfi etti.


Sevim Başbuğ ile evli olan emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 2 Çocuğu bulunuyor. İngilizce biliyor.

Akşener: Güneş doğduğunda ampuller söner!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.