İyi Parti ve Meral Akşener’in seçim beyannamesi tam metni

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, İyi Parti’nin 404 madde ve 138 sayfadan oluşan 24 Haziran Seçim Beyannamesi’ni açıkladı. “Milletimizle Sözleşme” başlığı ile paylaşılan seçim bildirisi, “Toplumda Birlik, Ekonomide Güven, Yönetimde Liyakat” olmak üzere üç ana başlıktan oluşuyor.

iyi Parti ve Meral Akşener seçim beyannamesi tam metni vaatler

Salonda “İyi’ler mutlaka kazanır”,”Cumhurbaşkanı Akşener”, “Akşener Cumhurbaşkanı hep beraber, 81 Milyon kendine güven, bize güven, Türkiye’ye güven” “Yüzünü güneşe dön Türkiye, ‘Güneş doğdu ampul söndü’, ‘Vallahi tamam bıktık’ pankartları açıldı.

Türk bayrakları

Milletvekili adaylarının sandalyelerine Türk Bayrakları konuldu. Barkovizyonda Akşener’in hayatına ilişkin kısa film gösterildi ve mitinglerinden kesitlere yer verildi. Kardak kahramanı Emekli Deniz Kurmay Ali Türkşen salona girdiğinde büyük alkış ve tezahuratla karşılandı.


404 maddeden oluşan beyannameye göre, GATA’nın yanı sıra Kuleli başta olmak üzere tüm askeri okullar yeniden açılacak. TRT satılarak özelleştirilecek. Eğitim sistemi değişecek, hedef PISA sıralamasında ilk 20, dünyadaki 100 üniversite arasında da ilk 5 olacak. Okul öncesi eğitime önem verilecek. Eğitim 24 aylıkken başlayacak. Kamu görevlilerine 9. dereceden başlayarak ek gösterge verilecek. Muhtarlar için belediyelerde özel bütçe yapılacak.

Genel Başkan Meral Akşener “Milletin beyannamesini millete açıklayacağım” diyerek protokol koltuklarının vatandaşlara verilmesi talimatını verdi. Tribünde oturan vatandaşlar milletvekilleri için ayrılan sandalyelere geçti.

Meral Akşener “Cumhurbaşkanı” olarak anons edildi

Partililerin alkışları eşliğinde salona gelen Meral Akşener kürsüye ‘cumhurbaşkanımız’ denilerek çağrıldı. Kürsüye çıktıktan sonra salondan uzuca süre ‘Cuhurbaşkanı Maral Akşener’ tezahüratları yapıldı. Akşener konuşmasına salona gecikmesinden dolayı özür dilerek başladı. Akşener gecikmesinin nedenin Samsun’dan Ankara’ya gelen İyi Parti konvoyunda yaşanan kaza olduğunu ifade ederek kaza geçirenlere acil şifalar diledi.

Meral Akşener’in İyi Parti seçim beyannamesi konuşmasından öne çıkanlar:

Bugün burada, sizlerin huzurunda dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye’ye, rahat bir nefes aldıracak her bir insanımıza umut veren, ülkemizdeki mevcut, boğucu, bunaltıcı iklimi değiştirip, her birimize “iyi ki bu bizim ülkemiz” dedirtecek, bakış açısını, anlayışı, iş ve kararları içeren, yol haritamızı paylaşacağım. Biz, yol haritamızın adını “Milletimizle Sözleşme” koyduk.

Dünyanın en büyük milletinin yaşadığı Türkiye’yi, yönetme anlayışımızı özetleyen bir isim olsun istedik. Çünkü özünde, devlet, milletle yapılan bir sözleşmedir. 81 milyonun Türkiye’si için, devlete olduğu gibi insana, kurumlara, proje kavramına, çevre ve doğaya farklı bir açıdan bakıyoruz.

Biliyoruz ki, yeni dünyanın gerçeklerine,  eski dünyanın fikirleriyle bakılamaz. Biz, “milletimizle sözleşme”mizi hazırlarken, devletle insan arasındaki uçurumu kapatacak, bir metin ortaya koymakta kararlıydık.

Toplumda birlik, ekonomide güven, yönetimde liyakat olmazsa olmazımız dedik.

İnsanımıza ve sahip olduğu değerlere güvendik. Kadınlarımıza güvendik. Tıpkı yola çıktığımız ilk günkü gibi, kadınlarımızın yaşadıklarına, düşündüklerine önem verdik. Gençlerimizin taleplerine, ihtiyaçlarına kulak verdik. Erkeklerimizin sıkıntılarını, meselelerini dikkate aldık. Büyüklerimizin, emeklilerimizin dertlerine öncelik verdik.

Çalışanlarımızın sorunlarına, çalışmayanlarımızın, işsizlerimizin duygularına cevap verelim istedik. Şartlar ağır, insanlarımız umutsuzdu. Dağların demirini eriterek yol bulan,
demirci gibi olmamız lazımdı. Başardık. Hep söylediğim gibi, milletimizin rahat bir nefes alması için bir sözleşme hazırladık. Biz tıpkı atalarımız gibi, bir devleti yönetirken ilkelerin esas olması gerektiğine inanıyoruz.

1 Nisan 2018’de, 1 inci Olağanüstü Kurultayımızda on binlerce katılımcının önünde açıkladığımız ilkeleri hayata geçirmeye kararlıyız.

Neydi o ilkeler?

1. Hiç kimse milletten büyük değildir.

2. Adalet herkes içindir ve hukuk kurumları hepimize eşit mesafededir.

3. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılamayacak kadar değerlidir. O değeri taşıyacak olan da, demokratik parlamenter sistemdir.


4. Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, dil, cinsiyet, politika ayrımı yapılmaksızın herkese eşit dağıtılmalıdır.

5. Güçsüz ve korunmaya muhtaç insanlarımız kayıtsız şartsız devletin koruması ve sorumluluğu altındadır.

6. İnsanın iyiliğini, ve devletin güvenliğini önde tutmayan, hiçbir plan ve projenin altına imza atılamaz.

7. Ahlâki değerlere, bilimsel düşünceye ve sorumluluk duygusuna bağlı bireylerin varlığı toplumumuzun temel değeridir.

8. İnanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve teşebbüs özgürlüğü anayasal güvence altındadır.

iyi parti milletimizle sözleşme
İyi Parti’nin Seçim Beyannamesi bu başlıkla verildi.

İyi Parti seçim beyannamesi: tam metni için tıklayın

Meral Akşener İyi Parti Seçim Beyannamesi konuşmasına şöyle devam etti:

Bugün içinde bulunduğumuz durum milletimizin hak ettiği bir durum değildir. Tarih boyunca milletimiz bu durumu kabullenmemiştir. Milletin yüzde sekseni içinde bulunduğu durumdan rahatsızdır. Bu millet kendi dertleriyle meşgul bu yönetim anlayışını hak etmemektedir.

Egemenliği yeniden millete verecek olan parlamenter sisteme döneceğiz. Cumhuriyet ve demokrasinin tüm uygulamaları herkese eşit biçimde sağlanacaktır.

Taşıdığımız kimlik belgeleri dışında ağa da yoktur, paşa da yoktur, reis de yoktur. Herkes bireysel nitelikleri ne olursa olsun bu devletin tapusunu cebinde taşıyor demektir. Milletimizin adalet mekanizmasına olan güveni temelden sarsıldı. Yöneticiler barbarlık çağından kalmış kişilerdir.

Toplumumuz kamplara bölünmüştür. Eğitim sistemimiz geçtiğimiz yüzyılın bile gerisine düşmüştür.

“Atatürk’ün hedef koyduğu toplum bu değil”

Ülkemizin kurucusu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef koyduğu toplum bu değildir. Toplum sağlığı tehlikededir.

Ekonomimiz müteahhit ekonomisine çevrilmiş tarım politikaları geride bırakılmıştır.Bizler İyi Parti olarak, KKTC’deki vatandaşlarımız ve yurt dışındaki tüm insanlarımız için huzur ve refah arayışında olacağız.Hukukun üstünlüğünü yeniden tahsis edeceğiz.

Aziz milletimizYanlış medya anlayışıyla size yanlış bilgiler veriliyor. Bu anlayışı temelden yok edeceğiz. RTÜK’ü siyasi etkilerden arındıracağız. Kamunun verdiği yetkilerle hükümet borazanlığı yapan TRT’yi satacağız. Sanıyorum en büyük alkış alan vaat TRT’nin satılması oldu.Şiddet bir eğlenme aracı değildir.


Geleneksel ve sosyal medyada başta kadın ve çocuğa şiddeti normalleştiren yayınlara karşı büyük cezalar uygulayacağız. İnterneti özgürleştireceğiz.İnsanlarımızın temiz duyguları ve din üzerinden oy devşirme dönemini kapatmak zorundayız. Allah ve insan arasına hiçbir mekanizmanın girmesine izin vermeyeceğiz. Her tür inanca ait ibadethaneleri ve din görevlilerini devletin sunduğu hizmetten eşit yararlanmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız.

Seçim anketi 24 Haziran oy oranları: AK Parti’de şok düşüş!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.