Kütahya’da bir iç giyim firması tarafından billboardlara verilen sütyen reklamı, ahlaki değerlere aykırı olduğu gerekçesiylee Bimer’e şikayet edildi.
Bir iç giyim firmasının “Mucize Sütyen” başlığıyla verdiği açık hava reklamı, bazı Kütahyalı vatandaşlar tarafından BİMER’e şikayet edildi. Şikayetin gerekçesi olarak da ahlaki değerlerin yerle bir edildiği gösteriliyor.
Kütahya kent merkezine özellikle otobüs duraklarına yerleştirilen sütyen reklamı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar Bimer’e durumu şikayet ederek, ahlaki değerlerin yerle bir olduğunu savundu.
Aynı firma daha önce Kayseri’de de buna benzer bir durumla karşılaşmıştı. Orada da bir grup vatandaş “Gözünü kiraya verme, gözlerimiz esir” gibi sözlerin yazılı olduğu afişlerle reklamı kapatmıştı.
Reklam, görselinden manken çıkarılıp sadece sütyen koyularak otobüs duraklarına koyuldu. Kütahya’da hiç manken olmadan sadece sütyen görseli ile yapılan reklam da vatandaşların yoğun şikayetine sebep oldu.
Firma yetkilileri ise durumu hayret verici olarak gördüklerini ifade ederek “Türkiye çaplı çalışıyoruz ve her ilimizde reklam veriyoruz. Sadece buraya özel bir durum olmadığı için reklamları vermeye devam edeceğiz. Ahlak dışı olduğunu düşünmüyoruz. Bu yapılan protestoları da saçma buluyoruz” açıklaması yapıldı. (yenikutahya.com)
Bimer nedir?
Bimer, 20 Kasım 2006 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak faaliyete geçen, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan başbakanlığa iletebilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir.
Başbakanlık İletişim Merkezi (Bimer); bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Bimer, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığınca yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olup, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.
BİMER web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olduğundan, yurdumuzun en ücra köşesinden bile yapılan müracaatlar ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına en kısa sürede iletilmektedir. Bu müracaatlara ilişkin yapılan işlemler Başbakanlık’tan koordine ve takip edilmektedir.