Baş ağrısı nedeni dondurma veya ağrı kesici ilaç olabilir!

Baş ağrısı nedeni dondurma olabilir! Ağrı kesici ilaçlar da bazen baş ağrısına neden olabilir! İşte baş ağrısı nedenleri ile ilgili ilginç bilgiler…

Günlük hayatta sık sık karşılaştığımız ve nedenini çoğu zaman bilemediğimiz baş ağrısıyla ilgili bilinmeyenleri Hastane Derindere Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Keriman Oğuz ânlattı…

Biraz dondurma ya da soğuk içecek tükettiğinizde kafanızın ortasında bir ağrı oluşabilir. Bu ağrıyı geçirmek, ısınmak ve daha iyi hissetmek için en iyi yöntem; tükettiğiniz soğuk içecek ya da yiyeceğin üzerine ılık su içmektir.


Küme tipi baş ağrıları erkekleri kadınlardan daha çok etkiler!

Küme tipi baş ağrılarının migren ve gerilim tipi baş ağrılarına göre görülme oranı az olsa da; erkeklerde kadınlara göre görülme oranı yaklaşık 6 kat daha fazladır ve çok şiddetlidir. Bir gözün arkasında ya da etrafında çok şiddetli ağrıyla kendisini gösteren küme tipi baş ağrıları, genellikle her gün aynı saatlerde birkaç dakika veya birkaç saat görülebilir. Bu tür bir baş ağrısıyla karşılaştığınızda mutlaka hekiminize danışarak gerekli kontrollerinizi yaptırın ve hekiminizin önerdiği ağrı kesicileri kullanın.


Baş ağrısı ilacı bazen baş ağrısına neden olabilir!

Hekiminizin önerdiği dozdan daha fazla baş ağrısı ilacı kullandığınızda, baş dönmesinin yanı sıra baş ağrınız da artabilir. Daha iyi hissetmek için ilacı alırsınız ama ilacı içtikten sonra daha çok ağrı çekebilirsiniz. Bu durum zamanla bir kısır döngüye neden olabilir. Çok fazla baş ağrınız varsa, direkt ilaca sarılmak yerine hekiminize danışın.

Baş ağrınızın nedeni başka bir sağlık probleminiz olabilir!

Baş ağrısının altında bazen tümör, enfeksiyon, beyin kanaması gibi başka sebepler olabilir. Baş ağrınıza ek başka bulgular olduğunda, daha önceki baş ağrılarınıza benzemeyen ve hayatınızın en şiddetli baş ağrısı olarak tanımlayabileceğiniz bir baş ağrısıyla karşılaştığınızda nedenini öğrenmek için mutlaka hekiminize başvurun.

Rutininizi değiştirmeniz de baş ağrınızın nedeni olabilir!


Özellikle hafta sonu görülen baş ağrılarının temelinde hafta içi rutininizden farklı olan fazla uyumak, fazla aktivite yapmak, çok fazla kahve tüketmek gibi nedenler yatabilir. Bu nedenle hafta içi ve hafta sonu etkinliklerinizi birbirinizden çok farklı olmayacak ve rutininizi bozmayacak şekilde organize etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

  • Baş ağrınıza vücudunuzda karıncalanma da eşlik ediyorsa hemen hekime başvurun.
  • Bazen baş ağrıları, vücudunuzda ciddi bir şeylerin olduğunu söyleyen uyarı işaretleri olabilir.
  • Anormal baş ağrısı, ense sertliği, kusma gibi baş ağrısına eşlik eden bulgular beyin kanaması veya başka bir sağlık probleminin habercisi olabilir.
  • Kollarınızda veya bacaklarınızda uyuşukluk veya karıncalanma ile baş ağrısı birlikte görülüyorsa inme belirtisi olabilir.
  • Son zamanlarda aniden gelişen ve yoğun bir şekilde devam eden baş ağrısı başka bir sağlık probleminin habercisi olabilir.

Baş ağrınızın sebebi huzursuz bağırsak sendromu olabilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.