CHP’li Aksünger: Seçim gecesi sistem çalışmadı, tüm veriler AA ve YSK’dan geldi

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, 24 Haziran akşamı ile ilgili yaptığı açıklamada; CHP’de o akşam sistemin çalışmadığını ve sonuçların YSK ve AA’dan takip edildiğini belirtti.

CHP Aksünger: Seçim gecesi sistem çalışmadı, tüm veriler AA ve YSK dan geldi

CHP parti sözcüsü Bülent Tezcan’ın yaptığı ‘seçimler ikinci tura kaldı’ açıklamasını hatırlatan CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger şöyle konuştu:

“Bülent Tezcan da açıklama yaptığında şöyle bir şey söyledi; “Seçim ikinci tura kaldı” dedi. Bunu duyan şöyle düşünüyor; “Demek ki sağlıklı bir veri transferi yapılabiliyor.” Sonra ben gönüllülerle ve oradaki arkadaşlarla konuştuğumda öğrendim. Böyle bir şeyin olmadığını, bütün verilerin YSK’dan ve Anadolu Ajansı’ndan gelen verilerin verdiğini söyledi.”


Aksünger açıklamasının devamında ise iddiasını şu şekilde açıkladı: “CHP’nin eline o gün veriler geliyor ama onları tasnif etmek ve karşılaştırmakta ciddi zorluklar yaşanıyor ve karşılaştırılamıyor.”

CHP’li Onursal Adıgüzel: Seçim günü sistemimiz çökmedi

CHP Milletvekili Adıgüzel, 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi’ne (BİTEM) yönelik altyapı sisteminin çalışmadığı yönündeki haberlere yönelik açıklama yaptı.

Adıgüzel, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde görev yapan personelimize ve günlerdir canla başla çalışan onlarca gönüllümüzün emeğine haksızlık ediliyor” dedi.

Twitter’dan Adil Seçim Platformu ve CHP sisteminin çalışmadığına yönelik paylaşımlar:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “sistemimiz çökmedi” dedi ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, 24 Haziran seçim akşamı sistemin çalışmadığı, verilerin sisteme yüklenemediğine yönelik tepkiler gelmeye başladı:

CHP’li Onursal Adıgüzel’in yaptığı açıklamanın tam metni:

“Öncelikle, başta 81 il ve 972 ilçede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirdiği 262 bin 181 sandık görevlisi ve müşahit, binlerce avukat ve milletvekillerimiz, vatandaşlarımızın oyuna sahip çıkmak için sahada canla başla mücadele etmiştir.


CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde faaliyet gösteren Çözüm Masası 24 Haziran sabahı saat 06:00’dan itibaren çalışmaya başlamıştır. Ertesi gün sabahın ilk saatlerine kadar aktif olarak faaliyet gösteren Çözüm Masası, başta 81 il örgütümüz olmak üzere sandık başında görev yapan binlerce vatandaşımızın sorularına cevap vererek doğan her tür sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturmuş, gelen ihbarları değerlendirerek yetkililerle irtibata geçmiştir.

‘SİSTEMİN ÇÖKTÜĞÜNE DAİR İDDİALAR DOĞRU DEĞİL’

Kamuoyuna yansıyan iddiaların aksine, parti örgütlerimiz tarafından, ıslak imzalı tutanakların partimize ulaştırılması ve gelen sonuçların YSK sonuçları ile karşılaştırılması için kullandığımız altyapı sisteminde herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Eğitimli gönüllülerden oluşan ekibimiz, 81 il ve 972 ilçe örgütümüzden ve yurt dışından gelen sandık sonuç girişlerini eksiksiz bir şekilde takip etmiş, giriş yapılmayan ve/veya itiraz edilmesi gereken sandıklar hakkında örgütlerimizi bilgilendirmiş, YSK verileriyle uyuşmayan sandık sonuçlarına itiraz edilebilmesi için gerekli teknik altyapı sorunsuz sağlanmıştır. Bu kapsamda, sistemin çöktüğüne dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki, seçim gecesi sandık sonuçlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde Genel Merkezimize ulaşmasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak adına 11-19 ve 22 Haziran tarihlerinde 81 il ve 972 ilçe örgütümüzün katılımıyla 3 ayrı test çalışması yapılmıştır ve başarıyla tamamlanmıştır.

‘GEREKLİ HUKUKİ İTİRAZ SÜRECİ BAŞLADI’

26 Haziran 2018 tarihi itibariyle, yurtiçinde gümrükler dahil ıslak imzalı tutanakların %90’ından fazlası elimize ulaşmıştır. Elimize ulaşmış tutanaklara yönelik ihtilaflı olan tüm sandıklarda gerekli hukuki itiraz süreci başlatılmıştır. Öte yandan, sandık ve seçim sonuçlarına yönelik analiz çalışmalarımız devam etmektedir. Analizlerin detaylı sonuçları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacak olup, kendi çalışmaları için bu tutanaklara ulaşmak isteyen kurum ve kuruluşlar bizimle irtibata geçebilirler.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve kurucu partisidir. Bu seçimde olduğu gibi her seçimde halkın iradesinin sandığa eksiksiz biçimde yansıması için gereken her önlemi eksiksiz biçimde almış, önümüzdeki süreçte de almaya devam edecektir.


Seçim öncesi ve seçim günü, seçimlerin sorunsuz ve güvenli bir biçimde yapılması için üstün bir çaba gösteren, başta Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi çalışanları ve gönüllüleri ile sandık başında oylara sahip çıkan sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, gönüllülerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne ve vatandaşlarımıza teşekkürü borç bilirim.”

CHP’li Onursal Adıgüzel: ‘Seçim ikinci tura kaldı’ açıklamasını sandıkların %5’i açılınca yaptık!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.