CHP: Seçim ikinci tura kaldı açıklamasını sandıkların %5’i açılınca yaptık!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 24 Haziran akşamı partisinden yapılan “seçimin ikinci tura kaldığı” açıklamalarına ilişkin şöyle konuştu: “Bülent Tezcan açıklama yaptığında, henüz bizim sistemimizde sandıkların yüzde 5’i açılmıştı. Bu verilerle seçimin ikinci tura kalacağı görünüyordu. Veriler, yüzde 10’a ulaştığında da yine aynı ihtimal devam etti ama sandıklar açıldıkça farklı sonuçlar gelmeye başladı. Zaman içinde farkın kapanmayacak şekilde olduğu görüldü.” dedi.

CHP: Seçim ikinci tura kaldı açıklamasını sandıkların %5'i açılınca yaptık!

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, AA muhabirine, partisinin ve ” Adil Seçim Platformu “nun açıkladığı seçim verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Seçimde, CHP’nin kendi iç yapısı içinde oluşturduğu mobil ve internet tabanlı sisteminin kusursuz bir şekilde çalıştığını belirten Adıgüzel, parti örgütlerinin girdiği veriler doğrultusunda, gece saatlerinde oy oranlarının büyük bir kısmını gördüklerini ifade etti.


Özellikle büyük şehirlerde yüzde 100’e yakın sonuçlar aldıklarını anlatan Adıgüzel, yakın zamanda, analiz etmek isteyen kurum ve kuruluşlara kullandıkları seçim sisteminin sonuçlarını paylaşacaklarını bildirdi.

Sistemlerinde yaşanan bazı aksaklıkları tespit ederek, bunları çözme noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydeden Adıgüzel, şu değerlendirmede bulundu:

“Seçim günü oyların girilmesinde yaşanan aksaklığın en büyük sebebi, CHP dışındaki partilerden veri gelmesinde yaşanan sorunlar oldu. Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan açıklama yaptığında, henüz bizim sistemimizde sandıkların yüzde 5’i açılmıştı. Bu verilerle seçimin ikinci tura kalacağı görünüyordu. Veriler, yüzde 10’a ulaştığında da yine aynı ihtimal devam etti ama sandıklar açıldıkça farklı sonuçlar gelmeye başladı. Zaman içinde farkın kapanmayacak şekilde olduğu görüldü.”


Partisinin seçim sonuçlarını yakından takip ederek, gerekli analizleri yaptığını belirten Adıgüzel, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur gibi illerde küçük farklarla milletvekili çıkardıklarını kaydetti.

CHP sözcüsü Bülent Tezcan’ın “seçim ikinci tura kaldı” açıklaması:

Bülent Tezcan seçimden 4 gün önce “Adil Seçim Platformu” konusunda bilgi vermişti

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan seçimden dört gün önce, Adil Seçim Platformu ile ilgili, “Bu platformun yapacağı tek iş, sonuçları takip edip vatandaşları bilgilendirmek” demişti. Tezcan şunları söylemişti:

“Dört siyasi parti, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP, ayrıca 12 gönüllü sivil toplum örgütü sadece seçim güvenliğini sağlama konusunda bir platform oluşturdu. Tek işi budur. Bunu takip etmek, güvenli bir seçim yapmak, milletin oyuna sahip çıkmak, vatandaşın oyuna sahip çıkmak üzere bir platform oluşturuldu. Bu platformun adı ‘Adil Seçim Platformu’ Türkiye genelinde 181 bin küsur sandığımız var. Bu sandıkları korumak üzere ‘Adil Seçim Platformu’ ile birlikte yapılan çalışmada toplam 600 bin sandık görevlisi hazır. 600 bin sandık görevlisi seçmenin oyunu korumak üzere göreve hazır”

Adil Seçim’in Twitter’da yaptığı son paylaşım: “Seçim ikinci tura kalmıştır”


Adil Seçim Platformu’nun gönderdiği son Twitter paylaşımında, “Seçim ikinci tura kalmıştır” açıklaması dikkat çekiyor. Bu paylaşımdan sonra başka bir paylaşım da yapılmamış.

adil seçim platformu Seçim ikinci tura kalmıştır

Seçimin üstünden 3 gün geçti, sonuçlar halen sitede yer almıyor:

Seçimin üstünden 3 gün geçti, sonuçlar halen sitede yer almıyor!

24 Haziran akşamı saat 22:13’te CHP’nin resmi web sitesi chp.org.tr’ye erişilemedi:

24 haziran seçim chp web sitesi erişilemiyor

Adil Seçim Platformu’ndan açıklama: Yapacağımız tek iş vardı, onu da beceremedik!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.