Erdoğan’ın gündeme bomba gibi düşen videoları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basına kapalı parti toplantısında çekilen görüntüler Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü! Erdoğan’ın “HDP üzerinde parti teşkilatımızın farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Bunları yaparsak İstanbul’da bu işi başlamadan bitiririz” sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Mahalle Başkanları Toplantısı’nda kaydedilen görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara sandıkları nasıl kontrol altında tutmaları gerektiğini anlatarak, “Eğer bunu sağlama alırsak İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz” dedi.


“Bunu dışarıda konuşmam”

HDP’nin baraj altında kalması gerektiğinin kendileri için önemine de vurgu yapan Erdoğan, “Bunu dışarıda konuşmam” diyerek, “Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Çünkü onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir” ifadelerini kullandı.

İşte o toplantıda bir kısmı kaydedilen konuşmalardan öne çıkanlar:

“İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz. Sandık kurulundaki hakimiyeti biz kazanmış oluruz.”

… Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemeli. 2) Sandık müşahitlerimiz… Müşahitler noktasında sandık kurulu üyelerinin dışında sandık müşahitleriyle bizim oraları takviye etmemiz lazım. Olur ya, diğerlerinden gelmeyen olursa bu defa sandık kurulu başkanı kimse oradan kimi alacak, müşahitlerden kim varsa, önce gelen kimse o onun hakkıdır, o sandık kurulunun 2. ve ya 3. üyesi olabilir. E burada bu defa neyi kazanırız. Sandık kurulundaki hakimiyeti biz kazanmış oluruz. Burada çok dikkatli olunmalı, bu iş hiç hafife alınmamalı. Yani bunları geçmişte çok yaşadık. Eğer bunu sağlama alırsak İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz.


“İş çantada keklik değil, araştırma sonuçları başa baş diyor”

Şimdi değerli arkadaşlar, 13 gün var. Yani iş çantada keklik değil, onu da söyleyeyim. Bakın şu anda kamuoyu araştırmalarında filan; öyle iş bitmiş gibi değil, onu da söyleyeyim. Bu neyi gösteriyor; Son seçimlerde yaşadığımız olay, 7 Haziran- 1 Kasım… Bakın bir 7 Haziran yaşamamalıyız. Aynı şekilde 1 Kasım yaşamamalıyız. Yani iş bıçak sırtı olmamalı. Şunu bilmenizi istiyorum; adeta Türkiye’nin 81 vilayeti İstanbul’da temsil edilir. Buradan çıkacak netice, Türkiye’nin neticesidir…

“HDP üzerinden farklı bir çalışma yapmamız lazım, onların baraj altında kalması demek…”

“Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum. Niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir.

“HDP’yi markaja alacaksınız”

Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım, özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz, kim-kimdir bunu biliyorsanız. Öyle mi? Çünkü mahalle temsilcilerimiz eğer kimin kim olduğunu bilmiyorsa o zaman bu görevi bıraksın. Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini, bu sandık seçmen listesinde kim kimdir… Ve buna göre de onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız da, inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız…”


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda 9 Haziran Cumartesi günü Mahalle Başkanları Toplantısı’nda kaydedildiği öğrenilen görüntülerin kimler tarafından paylaşıldığı henüz bilinmezken, toplantı Türkiye’nin en çok konuştuğu gündem maddesi oldu. (Kaynak: SÖZCÜ)

Bloomberg seçim anketi: Türkiye’de ilk kez uygulandı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.