HDP’li Ahmet Şık: Köprüden son çıkış Muharrem İnce

Halkların Demokratik Partisi seçmeni ikinci turda kime oy verecek? En çok merak edilen bu soruyu HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık yanıtladı: “Peşinen söyleyeyim. Muharrem İnce köprüden son çıkış ve bu toplumsal mutabakatın kamusal karşılığı var.”

HDP Ahmet Şık: Köprüden son çıkış Muharrem ince

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala kamuoyunun en çok merak ettiği sorulardan biri; Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa Halkların Demokratik Partisi seçmenlerinin kimi destekleyeceği konusu.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık bu soruya “Köprüden ‘İnce’ son çıkış” diyerek yanıt verdi.


Kürt seçmeni adına konuşmuyorum ama…

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şık, “Bana en çok sorulan soru ‘HDP seçmeni -isim de vererek söyleyeyim- Muharrem İnce’ye destek verecek mi?’ Muhtemelen siz de soracaksınız. Ben peşin peşin söyleyeyim: Evet verecekler. Bakın ben Kürt seçmeni adına konuşmuyorum ama bir ortak akıl ve vicdan adına konuşabiliyorum.

Çünkü HDP seçmeni olmayıp HDP’nin parlamentoda olmasının kıymetini bilen insanların gösterdiği olgunluğa, teveccühe Halkların Demokratik Partisi seçmenin aynı şekilde karşılık vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü kaygılarımız aynı.

Bu ülkede nasıl ki HDP’li olmayan seçmenin kendileri, çocukları, gelecekleri ile ilgili kaygıları varsa, bu ülkenin geleceği ile ilgili kaygıları varsa HDP seçmenini de aynı kaygıları taşıyor. Bugün Diyarbakır’daki, Şırnak’taki, Cizre’deki, Nusaybin’deki seçmenin kaygıları İstanbul, Antalya, Aydın’dakinden biraz faklı. Ama nihayetinde barış içinde yaşamak istiyorlar.


Hem Aydın’dakiler, hem Mardin’dekiler, hem Diyarbakır’dakiler hem de İstanbul’dakiler. Ve burada ortak akıl ve vicdan devreye girecek. Çünkü bu ülke bu kan banyosunu, bu kötü iktidarı hak etmiyor. Çoğulculuğa karşı tek adam diktasını hak etmiyor.. Köprüden ‘İnce’ son çıkış ve bu toplumsal mutabakatın kamusal karşılığı var” diye konuştu.

Muharrem İnce’nin Kürtler ile ilgili çıkışları nelerdi?

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ceza evinde ziyaret eden tek Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin Kürt seçmene yönelik konuşmalarından bazıları şöyleydi:

“Kürt Sorunu’nu çözeceğim”

“Yeni dönemde neler olacak anlatayım. Bir, barışacağız. ‘Kürt Sorunu’ her şeyden önce siyasi ahlak sorunudur. Siyasetçi Van’da, Diyarbakır’da geldi, Kürtlerin hoşuna gidecek şeyler söyledi. Ama Edirne’de başka konuştu. Bir yerde milliyetçiliği ayaklar altına aldı, öbür tarafa gitti, uçtu. Cumhurbaşkanı olursam, ki inanıyorum olacağıma; ben bu sorunu çözeceğim.

“Dokunulmazlıklar konusunda CHP yönetimiyle ters düştüm, doğru yaptım”

Dokunulmazlıklar konusu gündeme geldi, CHP ‘evet’ dedi; ben ‘hayır’ dedim. Bana yanlış yapıyorsun dediler; hayır, dedim. Doğru yapıyorum, dedim. Türkiye’de mahkeme yok ki, yargı yok ki; talimatla hareket ediyorlar. Dokunulmazlıklar konusunda parti yönetimini dinlemedim, doğru yaptım, bugün olsa aynısını yaparım. Siyaset bir risk işidir, cesaret işidir.


Bu cesareti göstereceğiz. Ne Kürt kardeşlerime yalan söyleyeceğiz, ne Türklere. Yalan yok. Çözüm yeri TBMM’dir, orada temsil edilen siyasi partiler aldıkları oya, milletvekili sayısına bakmadan eşit üyeyle komisyon kuracağız. TRT kanallarından birini bu soruna tahsis edeceğiz. Bir kanalda sadece bu konuyu tartışacağız, özgürce, herkesin gözünün önünde. 81 milyon ne yaptığımızı bilecek, gizli kapaklı görüşme yok. Edirneli de bilecek, Vanlı da bilecek.

SONAR en son seçim anketi açıklandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.