Usulsüzlükleri ölümsüz olduğunu sanan kişiler yapar!

Türkiye’de son 20 yılda nüfus yüzde 26, suç oranı ise yüzde 400 oranında arttı. Dr. Fraud Suistimal İnceleme ve Danışmanlık CEO’su Manolya Balcı: Usulsüzlükleri ölümsüz olduğunu sanan kişiler yapar!

BİLGİ Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Vizyoner Yöneticiler Seminer Programı” serisinin son konuğu Dr. Fraud Suistimal İnceleme ve Danışmanlık CEO’su Manolya Balcı, finansal suistimaller ile ilgili bilgi verdiği “Spiritüel CEO’lar” başlıklı konuşmasında geleceğin yöneticilerini nelerin beklediğine ve günümüzde iş hayatında suistimallerin geldiği noktaya odaklandı.

“Farklı insanlara kucak açan, değişik iş profilleri kurmaya çalışın”

Balcı, suistimal incelemesi alanına kendisini olumsuz tecrübelerinin yönelttiğini söyledi. “Bir denetçi olarak, olumsuz tecrübelerim üzerinde düşünürken ne yapabileceğimi sorgulamaya başladım ve bu işi kurdum. Suistimal incelemenin oldukça ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu yaşayarak gördüm.


Bu tarz bir iş yapıyorsanız ruhani, spiritüel bir bakış açınız olması gerekir. Gelecekte bu yönü kuvvetli yöneticiler hem kendilerine hem de topluma faydalı olacaklar. Geleceğin yöneticilerine, farklı insanlara kucak açan, ahlaki değerlere önem veren kişilerle değişik iş profilleri kurmaya çalışmalarını öneriyorum. Spritüel bakış açınız olmadığı takdirde dünyanın yalnızca çirkin yüzüne bakarsınız” şeklinde konuştu.


“Türkiye’de son 20 yılda nüfus yüzde 26, suç oranı ise yüzde 400 oranında arttı”

Balcı, Türkiye’de son 20 yılda nüfusun yüzde 26, suç oranının ise yüzde 400 oranında arttığına dikkat çekti. Dolandırıcılığa sebep olan faktörlerin artmasının suç oranlarını yükselttiğini söyleyen Balcı; şirketlerin gelirlerinin yüzde 5’ini gözden çıkararak dolandırıcılığa ayırdıklarının altını çizdi.

“Usulsüzlükler ölümsüz olduğunu sanan insanlar tarafından yapılır”


Öğrencilere Francis Ford Coppola’nın Koyaanisqatsi belgeselinden American Psycho filmine; doğa ve suç istatistiklerinden Türkiye’deki suç oranlarına kadar birçok farklı alanda video ve fotoğraf gösterimleri sunan Balcı; suistimali yaratan ortamın özelliklerini örneklerle gösterdi. Balcı, “Bireylerin prensipleri olmalı. Materyalist, sadece paraya inanan insanlarla çalışmak, er ya da geç beraberinde suistimali getirir. Sadece maddi suistimal değil; farklı usulsüzlükler de ancak hiçbir prensibi olmayan, ölümsüz olduğunu düşünen kişiler tarafından yapılır” dedi.

ETİKA Türkiye Etik Ödülleri: Yılın etik şirketleri belirlendi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.