Millet Kıraathanesi projesi Twitter’da böyle ti’ye alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitinginde bahsettiği “Millet Kıraathanesi” projesi Twitter’da esprili paylaşımlarla ti’ye alındı.

Millet Kıraathanesi projesi güldüren Twitter paylaşımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada Millet Kıraathaneleri projesini şöyle duyurmuştu:

“Millet Kıraathanesi’ndeki kekler ve çaylardan ücret almak yok. Cello bunlar cello. Kıraathane ne demek biliyor musun? Okuma evi demektir. Bunun başına milleti de koyduğun zaman milletin okuma evi olacak. Gençlerimiz kekini alacak, çayını, kahvesini alacak, interneti olacak. Oturacak dersini çalışacak.”


Muharrem İnce: Ben fabrika, nanoteknoloji diyorum; Erdoğan kıraathane diyor! Sizi bu seçimde kekleyeceğim diyor…

Burdur ve Karabük’te yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet Kıraathaneleri projesini eleştiren Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce şunları söylemişti:


“Ben nanoteknoloji diyorum Erdoğan ‘kıraathane’ diyor. Bunlar emin olun zavallı. Bunlar kaybedeceklerini anlayınca ne yapacaklarını şaşırdılar.

Ben ‘fabrika açalım’ diyorum o kıraathane açacakmış. Ben ‘çocuklara gençlere iş’ diyorum, o bedava kek verecekmiş. Diyor ki ‘Ey milletim sizi de bu seçimde kekleyeceğim’ diyor. Böyle bir şey gerçekten inanılır gibi değil” dedi.

“Wikipedia açık olacak mı?”


Türkiye’de 16 yılda bir tane fabrika açmadı. Var olanın hepsini sattı. Şimdi kıraathane açacakmış, orada oturacakmış. Kekler, çaylar bedavaymış. Kitap okuyacakmışız. Be mübarek internetten haberin yok mu? Wikipedia açık olacak mı? Orada oturup bedava kek yiyeceğiz. Bedava kek yemek istiyorsanız Erdoğan’a oy verin, fabrikada çalışıp ekmeğinizi kazanmak istiyorsanız bana oy verin.

İşte Twitter’dan Millet Kıraathaneleri projesini ti’ye alan o paylaşımlardan bazıları:

Piar son seçim anketi: Erdoğan ve AK Parti’ye şok!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.