Sevim Arslan’ın dokuma sergisi Galeri Selvin 2’de

Sevim Arslan’ın dokuma sergisi, 24 Haziran 2018 tarihine kadar Galeri Selvin 2’de görülebilir. Sanatçı ve öğretim görevlisi Yrd. Doç. Sevim Arslan, dokuma sanatını anlattı.

sevim arslan dokuma sergisi

Binlerce yıllık gelenekten gelen dokuma tekniklerinin görsel farklılıkları ve estetik yapısı bir sanat yapıtının oluşması için fazlasıyla yeterli ögeleri elde etmemize olanak sağlıyor.

Temel dokuma prensiplerini estetik yapı elemanı olarak ele alırken, ipliklerden bir palette boya karıştırırcasına elde ettiğim renklerle Dokuma Resim dilini oluşturuyorum ve bir yandan da estetik olanla pratik olan arasında kurulan karşıtlıklığı işaret ediyorum.


Soyut ve somutun iç içe kullanıldığı bir anlatım biçimi seçtim, yalın ve özgün bir tavrı dokumanın peşindeyim.

Geleneksel motiflerden seçtiğim ayrıntılardan örülerek oluşan “mühür”lerle yüzeyde oynanan oyunlar geleneksel yapının hem dışına çıkıyor hem içinde kalıyor.

Dokuma eylemi bir süreçtir aslında, burada dokuyarak oluşan en yalın haliyle zamandır bir yanıyla…

Biyografi: Sevim Arslan

1987 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1996 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Sanatta Yeterlik aldı. 2013 Yardımcı Doçent unvanı aldı. Halen Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türk Halı Sanatı ve Avrupa Tapestry dokumaları alanında araştırmaları ve yayınları bulunmaktadır. Dokuma, Resim ve Özgün Baskı resim alanında Uluslararası ödülleri bulunan sanatçı ulusal ve uluslararası pek çok kişisel, karma sergi ve Bienallere katılmıştır.


2000 İstanbul Exlibris Akademisi Derneği tarafından düzenlenen “Exlibris İstanbul 2000″ konulu yarışması birincilik ödülü, 2000 2. Concorso Internazionale Ex-libris Lomazzo (como) 2000 İtalya mansiyon, 2000 1-st Internatıonal Exhıbıtıon of Mınıature art Czestochowa 2000 Polonya, mansiyon, 2001 İstanbul Exlibris Akademisi Derneği tarafından düzenlenen Nazım Hikmet konulu yarışması Kültür Bakanlığı teşvik ödülü, 2003 TRT II. Resim ve Seramik yarışması birincilik ödülü, The Fine Arts International Contest 2008″ Antonio Gualda Composer”, Granada , İspanya, Honorary Mention ve 2011″Bienal İzmir” 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali, İzmir, 2011 ödüllerine sahiptir.

Ali İsmail Türemen’in Rağmen Mavi sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.