İyi Parti sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı bitmiştir

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un dün AK Parti’ye göz kırpmasının ardından, bu kez Parti Sözcüsü Aytun Çıray’dan Millet İttifakı’nı bitiren açıklama geldi.

îyi parti sözcüsü aytun çıray millet ittifakı bitmiştir

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray , 24 Haziran sonrası ilk kez toplanan ve seçim sonuçlarını değerlendiren Başkanlık Divanı Toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

” Millet İttifakı ”nın seçim hilelerini aşmak için kurulduğunu belirten Çıray, ”Seçimlerin tamamlanması ile birlikte bu ittifaka gerek kalmamıştır” dedi.


Aytun Çıray, genel idare kurulu üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla yapılacak iki günlük istişare toplantısında partinin bundan sonra izleyeceği yol haritasının şekilleneceğini söyledi.

İyi Parti’den AK Parti’ye göz kırpan ilk açıklama

Diğer yandan İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş , dün bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerle bir araya geldi.Bir gazetecinin “İktidarın MHP ile kurduğu ittifakta sorun olması halinde iktidar partisiyle ittifak kuracak mısınız?” sorusu üzerine Yokuş, şunları söyledi:


“Elimizi taşın altına koymaktan geri durmayız”

“Partimizin politikalarını benim belirleme şansım yok. İyi Parti’nin bütün yöneticilerinin özellikle tüzüğümüzde, hedeflerimizde koyduğumuz şeyler. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diye yola çıkan bir hareketiz. Eğer ki milletimizin hayrına bir yasaysa biz elimizi taşın altına koymaktan geri durmayız.Yani biz muhalefet olsun, diye ya da ‘İktidarın getirdiği her şey yanlıştır’ anlayışıyla asla bunu yapmayız. Ama istişareler yoluyla bizim de görüşlerimiz alınarak, çıkarılacak bir düzenlemeye yani katkı verdiğimiz bir düzenlemeye ülkemizin hayrınaysa her şeyi yaparız.”

“Elimizi taşın altına koymaktan geri durmayız”

“Benim bu anlayışım, hepimizin anlayışıdır. Ama hükümet mi olursunuz, ortak olur musunuz; bunu zaman gösterecek. Şu an Türkiye’de yeni bir döneme girdik. İktidarın Meclis’te tek başına bir çoğunluğu yok. En yakın ittifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki bir olumsuzluk yaşarsa İyi Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama bu konuda diyeceğim şey şudur. Biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız.

“AK Parti’nin emrinde vali ve kaymakam olmayacak”

İşini iyi yapmayan bürokratlardan hesap soracağını kaydeden Yokuş, “Kamu-Sen üyelerinin birine bile ‘Gözünün üstünde kaşın var’ derlerse o bürokratlar kendileri düşünsün. Ayrımcılığı yapanlardan hesap soracağım, derken tehdit etmiyorum; soracağım için söylüyorum. Herkes haddini bilecek. Herkes devletin memuru olacak. Artık AK Parti ilçe başkanının emrinde kaymakam, AK Parti il başkanının emrinde vali olmayacak, il müdürü olmayacak. Bunları gördüğüm, yaşadığım an hem Meclis’te hem her yerde ifşa edeceğim” dedi.

“Ben korkmuyorum”


Kendisine, liderine ve partisine hakaret ettirmeyeceğini dile getiren İYİ Partili Yokuş, “İyi Parti’nin adını değiştirip, ‘İP’ demeye devam edecek olanlar ile şahsıma ve partimle ilgili iftira atacak olanlara söylüyorum. Emmi oğlu, burası bir hukuk devleti. Özgürlüklere sonuna kadar saygım var; ama ne partime ne şahsıma ne de liderime hakaret ettirmem. Ben korkmuyorum. Vekil olmazken de korkmuyordum. Daha yemin etmedim, 8’inde yemin edeceğiz. Halen beni içeri atabilirler, sıkıntı yok” diye konuştu.

CHP’nin el yazısıyla düzenlenmiş skandal Adil Seçim faturası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.