İyi Parti’de son durum ne? Meral Akşener’den son açıklama

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti’nin Afyon Sandıklı’da düzenlenen çalıştayının son gününde, parti içi muhalifler Meral Akşener’in 24 Haziran performansını sert bir şekilde eleştirmişti. İyi Parti’de son durum ne? Meral Akşener’den son açıklama…

iyi Parti son durum ne? Meral Akşener istifa edecek mi?

Neler yaşandı?

İyi Parti seçimlerden sonra birinci çalıştay toplantısına gitti. 20-22 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar Sandıklı’da düzenlenen çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında sert tartışmalar yaşandı.

İddiaya göre muhalif partililer Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerdeki sonuçlar neticesinde Maral Akşener’i ağır eleştirdi, çıkan kavgada bazı partililer yaralandı.


Meral Akşener tartışmalar büyüyünce sorumluluğu üzerine aldı ve istifa ediyorum açıklaması yaptı. Ancak daha sonra partililer Akşener’i istifa etmekten vazgeçirdi. Yaşanan gelişmeler üzerine Akşener çalıştayda olağanüstü kurultaya gitme kararını açıkladı.

Bazı partililer istifa etti

İyi Parti’de bazı partililer de sosyal medyadan istifa açıklaması yaptı. İyi Parti GİK Üyesi Fatih Eryılmaz istifasını Twitter hesabından duyurdu.

“Milletin ablası bizi bırakma”

Genel Başkan Akşener’in aday olmama kararı üzerine İyi Parti İstanbul ilçe örgütleri Akşener’in Üsküdar’da bulunan evinin önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar evinin bulunduğu sokakta oturarak, Akşener’in gelmesini bekledi. Partililer sık sık “Milletin ablası bizi bırakma” şeklinde slogan attı.


Meral Akşener noktayı koydu

İyi Parti’de yaşanan gelişmeler siyaset kulislerine bomba etkisi yaratırken bir açıklama daha partideki krizi su yüzüne çıkardı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu kez Twitter hesabından aday olmayacağını kesin bir dille duyurdu. Akşener, “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir ay içinde kurultay kararı

İyi Parti olağanüstü kongresi bir ay içerisinde gerçekleştirilecek. Kongrede partililer tarafından Meral Akşener’in yeniden parti başkanlığına aday gösterileceği iddia edilmişti. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra partide kimin başkan adayı olacağı merak konusu oldu.

Meral Akşener’den son açıklamalar:

İyi Parti Genel Başkanı Akşener twitter üzerinden yaptığı açıklamada adaylık tartışmalarına son noktayı koydu. Akşener, “Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.” ifadesini kullandı.

Aytun Çıray başkanlık divanını toplantıya çağırdı: Tek aday Akşener

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Geri dönmüyorum” açıklaması üzerine partinin Genel Sekreteri Aytun Çıray, Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplantıya çağırdı.
Az önce toplanan Divan’dan çıkan ilk sonuç şöyle: “Daha önce aldığımız kararda ısrarcıyız. İyi Parti Başkanlık Divanı kurultayda Meral Akşener’i aday olarak gösterme kararı almıştır.”

24 Haziran seçimleri İyi Parti ve Akşener’in oy oranları


Henüz çiçeği burnunda bir hareket olan İyi Parti, tüm imkansızlıklara rağmen 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde yüzde 10 oy almayı başardı ve 43 milletvekili ile TBMM’ye girdi. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 100 bin imza ile aday olan Meral Akşener’in oy oranı ise yüzde 7,3 ile partisinin altında kaldı.

Ali Türkşen’den videolu Akşener açıklaması:

CHP’li Zeki Kılıçaslan: Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci tutuksuz yargılanmalı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.