Muharrem İnce: 30 ilden bana destek açıklaması geldi

Muharrem İnce, CHP MYK sonrası parti sözcüsü Bülent Tezcan’ın ‘olağanüstü kurultay yok’ açıklamasına yanıt verdi. İnce, “Parti içi meseleleri basın yoluyla yanıt vermem. Şu ana kadar 30 ilden bana destek açıklaması geldi” dedi.

Muharrem ince chp kurultay 30 ilden bana destek geldi

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun toplantısının ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından yapılan “Gündemimizde kurultay yok” açıklamasının ardından “Ben siyasetçiyim, acele etmeyin” yorumunda bulundu.

Seçim sonrası başlattığı teşekkür gezilerinin bugünkü durağı olan Kırklareli’de bulunan Muharrem İnce, gazetecilerin CHP MYK toplantısına dair sorularına detaylı yanıt vermedi.


Medya yoluyla CHP Genel Merkezi’ne cevap vermeyeceğini söyleyen Muharrem İnce, ısrarlı sorular üzerine, “Ben siyasetçiyim, acele etmeyin. Şu ana kadar 30 ilden bana destek açıklaması geldi” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Sözcüsü Tezcan: MYK’nın gündeminde olağanüstü kurultay yoktur

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Genel Merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay çağrısı yoktur. MYK’nın gündeminde bir olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçlarını ayırarak sandıkları yorumlamak doğru değildir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en önemli engellerden biridir. Kurultay zamanında yapılacaktır. Genel Merkezimizin bundan başka bir fikri yoktur.” dedi.

Tezcan şunları kaydetti:

“Bir tek adam rejimi yaşıyoruz. Tek adam rejimi ilk KHK ile Anayasa’yı askıya aldığını gösterdi. Yeni dönem bu KHK ile kötü başladı. Tek adam rejimine karşı milletin iradesini savunmaya devam edeceğiz. Hukuk, demokrasi ve milli iradeyi hakim kılma çabamız olacak.

İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu yeniden milletvekili seçildi. Anayasa’nın hükmü açık. Yeni milletvekili seçildiği zaman dokunulmazlık başlar diyor. Sayın Berberoğlu’nun dosyası Yargıtay’da dokunulmazlık kapsamındadır. Serbest bırakılması gerekir. Mahkemelerin bir an önce Sayın Berberoğlu ile ilgili tahliye kararı vermesini bekliyoruz.


Eren Erdem siyasi bir operasyonla tutuklanmıştır. Eren Erdem kaçmadığı halde kaçış şüphesi var diye hapishanede tutulmaktadır. Bunun üzerinden yönetilen kirli propagandanın hiç bir şekilde etkili olmayacağı açıktır.

Antalya’da 10 gencimiz haksız yere gözaltına  alınmış, 5 gencimiz tutuklanmıştır. Bu Türkiye’nin fotoğrafıdır.

Erdoğan meydanlarda bize yönelik bir dış operasyon var diyordu, 24 Haziran geçtikten sonra bambaşka bir ülke olacağız diyordu. Geçti, 24 Haziran geçti. Pazardaki enflasyon en az yüzde 20’dir. Dolar düşmedi. Kredi faizleri yüzde 20-30 arasında. Hani düşecekti. Şimdi Erdoğan’a soruyorum.

MYK’mız genel olarak Türkiye’nin durumunu değerlendirmeye devam ediyor.

SORU CEVAP

Genel Merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay çağrısı yoktur. MYK’nın gündeminde bir olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçlarını ayırarak sandıkları yorumlamak doğru değildir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en önemli engellerden biridir. Kurultay zamanında yapılacaktır. Genel Merkezimizin bundan başka bir fikri yoktur.

MYK sayın Genel Başkanımızın tam yetkiyle arkasındadır. İmza yetkisi tüzük ile verilmiş bir haktır. Bu süreçten delegelerin yüzde 51’inin imzası ile bir kurultay toplamının sonuca ulaşacağını düşünmüyoruz. Bizim görüşümüz bu doğrultudadır.

Teknik olarak seçimler bitince millet ittifakı bitmiştir.


Şunun bilinmesi gerekir Sayın Genel Başkanımız MYK’yı parti Meclisi içinden atar. Ve şu ana kadar alınan her türlü karara MYK destek olacaktır. MYK üyelerimiz genel başkanın süreci yönetmesi için gerekliyse bu konuda bir tereddüt yoktur.”

CHP’nin el yazısıyla düzenlenmiş skandal Adil Seçim faturası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.