Muharrem İnce: Yarın CHP’nin MYK’sı var, belki farkı sonuçlar çıkar

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kurultay çağrısı yapmayacağım” açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnce, “Bakalım yarın MYK var. Belki farkı sonuçlar çıkar, konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz” dedi.

Muharrem ince: CHP MYK kurultay kemal kılıçdaroğlu

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erzurum’un tek CHP’li belediyesi olan Çat Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ile birlikte ilçede vatandaşlarla bir araya gelen İnce, Kadın Dinlenme Evi’nde kadınlarla sohbet etti.

“Belki MYK’da farklı sonuçlar çıkar”

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın makamına da geçen İnce, buradaki çocukları yanına çağırarak bir süre sohbet etti.


İnce, ziyareti sırasında basın mensuplarının Kılıçdaroğlu’nun ‘Kurultay çağrısı yapmayacağım, yerel seçimler var, onlara hazırlanacağız’ şeklindeki açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Bakarız, şimdi sayın genel başkanla basın yolu ile konuşmam doğru olmaz, şık olmaz. Kendisi ile konuşurum ben. Doğrusu odur. Bakalım yarın MYK var. Belki farkı sonuçlar çıkar, konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz, döndüğümde konuşurum, açıklamaları yaparız” dedi.

Muharrem İnce YSK’nın kesin seçim sonuçlarını da değerlendirdi

Öte yandan İnce, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kesin seçim sonuçlarını açıklamasına ilişkin de ilk değerlendirmeyi yaptı. İnce, “Hayırlı uğurlu olsun memlekete. Bu seçim bitmiştir, yenisi var yakında, yerel seçimler var. Hazırlıklarımızı yapıp, eksikliklerimizi giderip yenisine hazırlanmak lazım. Demokrasi zaten böyle bir şeydir.” dedi. (İHA)

Aziz Kocaoğlu da ‘kurultay çağrısı’ yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce görüşmesinin ardından gündeme gelen ”Onursal Başkanlık ve Olağanüstü Kurultay” talebi partiyi karıştırdı. Taraflar da saflarını belli etmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olağanüstü kurultay istedi.

CHP yönetimi yarın olağanüstü toplanıyor. MYK’da İnce’nin “Kurultayı topla, genel başkanlığı bırak” teklifi ele alınacak. MYK’nın İnce’nin teklifini reddetmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları “gündemimizde kurultay yok” değerlendirmesi yaparken, İnce’ye yakın isimler ‘Hayır’ yanıtı gelirse kurultay için imza yarışına girecek. Olağanüstü seçimli kurultayın yapılabilmesi için 651 delegenin imzası gerekiyor.

Muharrem İnce: Yenildiysen geri çekileceksin, bahane üretmeyeceksin

İnce ise teşekkür turlarına başladı ve ilk olarak Erzurum gezisine çıktı. İnce, “CHP karışmadı. Tam tersine ben genel başkana bir teklifte bulundum ve açıkladım, gizlim saklım yok. Bu millete hiç yalan söylemeyeceğime söz verdim. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin’ dedi.

İnce, Aziziye ilçesindeki düğün salonunda partililerle bir araya geldi. Bütün büyük yolculukların bir adımla başladığını söyleyen İnce, “4 Mayıs günü bir büyük yolculuğa çıktık. 50 günlük kampanyada elimizde ne kaldı geriye? Helalinden, çalmadan bir yüzde 31 var. Sloganımız, ‘Hepimizin cumhurbaşkanı.’ Şimdi 15 milyon oy var helalinden. Bunu 30 milyon yapacağız. Bunu başaracak mıyız? Allah’ın izni, milletin isteğiyle bunu başaracağız” dedi. İnce, şöyle devam etti:

“1699, Osmanlı’nın ilk toprak kaybettiği tarihtir. Osmanlı bizim atalarımız, 223 yıl hep kaybetti. 1699 Karlofça Antlaşması’ndan sonra başladı. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’a kadar hep kaybetti. 223 yıl neden kaybetti biliyor musunuz? Osmanlı generalleri geri çekilmesini bilmiyor. Yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyor. Mustafa Kemal Paşa, Kütahya Savaşı’nda yenildi, Eskişehir’de yenildi. Kütahya, Eskişehir’de yenilince orduyu Sakarya’nın doğusuna çekti. Elindeki gücünü ölçtü, ‘Benim gücüm nedir? dedi. Hazırlıklarını yaptı ve 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’u başlattı. 30 Ağustos 1922’de savaşı kazandı. 223 yıl hep kaybetti, geri çekilip hazırlıklarını yapıp savaşa giren birisi savaşı kazandı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın. Hazırlık yapacaksın, bahane üretmeyeceksin. ‘Sandıkta çalıyorlasa, çaldırmayacaksın.”

“Türkiye Çankaya’dan ibaret değil”

CHP’yi herkesin partisi yapacaklarının altını çizen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi ne yapacağız? 81 milyonun partisi olacağız. Hedefimiz bu. ‘Küçük olsun benim olsun’ değil, mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Çankaya’dan, Bakırköy’den Karşıyaka’dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir’i almaya gözünü dikemezsen, İzmir’de sıkışıp kalırsın. Bizim hedefimiz bu olamaz. Hedef Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak olmalı. Onun için hepimizin cumhurbaşkanı, hepimizin partisi. Bunu başarabiliriz, bunu yapabiliriz. Bunu gençlerle yapacağız. Atatürk’ün bir sözü vardır; ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ Benim de bütün ümidim, hayalim gençlikte. O meydanlarda ne söylerse söylesin, kıraathane kuantumu yenmiş olabilir. Ama kuantum kıraathaneye yenilmez. Her zaman unutmayın, kuantum mutlaka kazanacaktır. Kuantum kazanmazsa ülke gelişmez, fakir kalırız, işsiz kalırız.”


“Uzun vadede kek kaybeder”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen İnce, “Ben ‘Nano teknoloji’ dedim. O ‘Bedava kek’ dedi. Kısa vadede kek kazanmış gibi görülebilir. Uzun vadede kekin kazanması mümkün değil. Kekin şekerini bile bulamayacağız yakında. Şeker fabrikaları gitti. ‘Gelecek’ demeye, ‘Kuantum’ demeye, ‘Nano teknoloji’ demeye devam edeceğiz. 4 Mayıs’ta başlayan büyük yolculuk emin olun amacına ulaşacaktır. Allah’tan tek dileğim sağlıktır. Onun haricinde hiçbir engel karşımızda duramaz, barajları yıkar aşarız” diye konuştu.

İnce, “Erzurum, Rize, Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır. Erzurum’da 9,9’da kalmışız. Gelseydim barajı aşacakmışız. Büyük sevdalar, büyük yolculuklar, büyük umutlar gençlerle olur. 35 yaş üstünde üye olursa, onu, başlatacağımız ‘1 milyon 250 bin üye’ kampanyasına saymam. 18-35 yaş arası olacak. 16 -17 yaşında pek çok evladım, öğrencim hararetle bizi takip ediyor onu da biliyorum” dedi ve şunları söyledi:

”Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlerle kurdu, gençlerle rayına oturtacağız. Ülkenin kurumlarını çökerttiler, pes ettirdiler, diz çöktürdüler, yok ettirdiler. Ülkeyi tekrar rayına oturtacağız, umutlarımızı yeşerteceğiz, tazeleyeceğiz moral bozmak asla yok, bahane üretmek yok, mazeret yok.

Başarmanın yolu hatalarını gözden geçirmekten geçer. Adil bir yarış olmadığını biliyorum. Devletin valileri, kaymakamları, örtülü ödeneği, helikopteri, uçağı bütün imkanlarıyla kampanya yapan birisi, bir de milletin yaptığı bağışlarla kampanya yapan birisi tabi ki şartlar eşit değil. Ama buna da sığınmayacağız. Yarışa girdiysek sonucunu kabul edeceğiz.

Benim demokrasi anlayışım bu. Yenilmişiz, aradım kutladım ‘Hayırlı olsun’ dedim, ‘Başarılar diliyorum’ dedim. Demokrasi böyle bir şey ama emin olun önümüzdeki seçimde Erdoğan da beni arayacak merak etmeyin. Bak sen kazandın kutladım, ben kazandığımda aynısını isterim. Bunu yapacağız, bunu yapabiliriz, bu enerjimiz gücümüz var.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte resmen gölge bakanlar kurulu kuracağız. Kazanmış gibi çalışacağız. Dış politika, ekonomi, tarım uzmanları sürekli Türkiye sorunları üzerine çözüm üreteceğiz. Kafa yoracağız, takip edeceğiz. Nefesim ensesinde olacak merak etmeyin. Takip edeceğiz.”

İlk imza Bülent Ecevit Tatludil’den

Olağanüstü kurultay için imza kampanyası da, şimdiden başladı. İlk imzaları Parti Meclisi üyesi Bülent Ecevit Tatludil ile delegeler Veysi Uyanık, Sinan Çiftçi, Mehmet Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy, Aylin Ayyıldız, Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar verdi. Bu isimler, olağanüstü kurultayın toplanmasını istedi.

Toplanan imzaların 15 gün içinde noter tasdikli olarak genel merkeze bildirilmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra 45 gün içinde kurultay toplanabiliyor. Kurultayın seçimli olabilmesi ve gündemi belirleyebilmek için de delegelerin salt çoğunluğunun yani 651’inin onayı gerekiyor.

Aziz Kocaoğlu da değişim dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’de yükselen kurultay tartışmalarına katıldı. Kocaoğlu “24 Haziran seçimleri, CHP’de acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Bu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır ” dedi.

Genel merkez kaynakları Kocaoğlu’nun tekrar aday gösterilmeyeceğini bildiği için bu yönde bir açıklama yaptığını belirttiler. Kocaoğlu’nun yanı sıra bazı belediye başkanlarının da İnce’ye destek açıklamasında bulunacağı belirtiliyor.

Karşı atak

Genel merkez yönetimi de delegeleri imza vermemeleri yönünde karşı atağa geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:


“İnce’nin başarısının altında çok ciddi bir alt yapı var. Başarı da hepimizin başarısızlık da. 1950’den beri tek başımıza iktidar olamıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun şu an tek düşüncesi yerel seçimlere hazırlanmak ve başarılı olmak. Bu tartışmalarla süreci geçirirsek yerel seçimleri de kaçırabiliriz. CHP örgüt partisidir. Kararı delegeler verecek ama sağ duyulu hareket etmek zorundayız. Delegelerin iradesine kimse ipotek koyamaz. CHP iç mücadele ile tartışılmamalı. Hepimizin hedefi zaten İnce’nin seçilebilmesi için CHP’den fazla oy almasıydı.”

ÖTV zammı ile alkol fiyatları fırladı: ‘Büyük Alkol Boykotu’ başladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.