Ekonomik kriz büyüyor: Müze ve ören yerlerine de yüzde 50 zam!

Kültür Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren müze ve ören yeri ziyaretlerine yüzde 50 zam geldi. Zamlı fiyatlar 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Ekonomik kriz büyüyor: Müze ve ören yerlerine de yüzde 50 zam!
Ekonomik kriz büyüyor: Müze ve ören yerlerine de yüzde 50 zam! (Fotoğgraf: İstanbul Arkeoloji Müzesi)

Müzekart fiyatı yüzde 40 arttı

Türkiye’deki ören yerlerinin giriş ücretlerine yaklaşık yüzde 50 civarında zam geldi. ‘Müzekart’ın da fiyatı yüzde 40 oranında arttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler ve ören yerlerini işleten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne gönderdiği yazıda giriş ücretlerine 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olarak zam yapıldığını duyurdu.


Müzeler ve ören yerlerinde yüzde 50’ye varan zamlarla yeni giriş ücetleri şöyle:

Ayasafya Müzesi giriş ücreti: 60 TL

Topkapı Sarayı Müzesi giriş ücreti: 60 TL

Efes Antik Kenti giriş ücreti: 60 TL

İstanbul Arkeoloji Müzesi giriş ücreti: 30 TL

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi giriş ücreti: 30 TL

İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi giriş ücreti: 35 TL

İstanbul Kariye Müzesi giriş ücreti: 30 TL

Şanlıurfa Göbeklitepe ören yeri giriş ücreti: 30 TL

Antalya Aspendos ören yeri giriş ücreti: 35 TL

Çanakkale Troya ören yeri giriş ücreti: 35 TL


Gaziantep Zeugma ören yeri giriş ücreti: 20 TL

Türkiye’de müze ve ören yerleri zamlı giriş ücretleri:

Türkiye'de müze ve ören yerleri zamlı giriş ücretleri

Türkiye müze ve ören yerleri zamlı giriş ücretleri

Türkiye müze ve ören yerleri zamlı giriş ücretleri

Damacana su fiyatlarına 1 ayda %60 zam!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.