Türkiye olumlu duygular endeksinde sondan dördüncü

145 ülkede 154 bin kişi baz alınarak hazırlanan olumlu duygular endeksi raporuna göre Türkiye sondan dördüncü oldu. Tunus, Yemen ve Afganistan ilk üçte yer alıyor.

Ajans Press, insanların duyguları üzerine yapılan uluslararası araştırmayı inceledi. Ajans Press’in 2018 Gallup Küresel Duygu Raporu verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2017 yılı insanlar için en kötü sene olarak kayıtlara geçti.

Türkiye sondan dördüncü

Araştırma olumlu ve olumsuz tecrübe endeksi olarak iki kategoriye ayrılırken, Türkiye’nin 145 ülke içerisinden 53 puanla sondan dördüncü sırada yer aldığı görüldü. Türkiye’nin de gerisinde yer alarak son 3’e yerleşen ülkeler ise; Tunus, Yemen ve Afganistan olarak kayıtlara geçti.


En olumlu Latin Amerika

ITS Medya ve Ajans Press’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.

Gerçekleştirilen medya araştırmasında Türk halkının en çok nelerden şikâyetçi olduğu medyaya yansıyan başlıklardan derlendi. Trafik yoğunluğu, hayat pahalılığı, iş imkanlarındaki yetersizlik en çok 120 bin 456 haberle en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

Rapor, 2005 yılından bu yana geçen yıllarla kıyaslanırken, insanların 2017 yılında; stres, endişe, öfke ve fiziksel acıyı daha fazla tecrübe ettiklerini ortaya koydu. Böylelikle, her 5 kişiden biri geçen yıl öfkeli olduğunu dile getirirken, insanların yüzde 23’ünün üzüntü, yüzde 31’inin ise fiziksel acı çektiği kayıtlara geçti.

Dünyada vatandaşlarının en olumsuz duygulara sahip olduğu ülke de Orta Afrika Cumhuriyet olarak belirlendi. Buna karşın, geçen yıl en olumlu hisse sahip ülke Latin Amerika olarak saptandı.


Latin Amerika ülkeleri arasından ise birinci sıraya yerleşen Paraguay olarak görüldü. Buna göre Paraguaylıların her gün gülümsediği, iyi dinlendiği ve birbirine saygılı davrandığı ortaya çıktı. Paraguay’ı da; Kolombiya, El Salvador, Guatemala ve Kanada gibi ülkelerin takip ettiği anlaşıldı.

Hükümet en çok parayı imam hatip öğrencilerine harcıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.