Gezi seyahat tutkunlarının yeni gözdesi Kadıköy dünya basınında!

İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out’un ‘en havalı 50 semt’ listesine giren Kadıköy, The New York Times’ta da ‘İstanbul’un Öbür Tarafı’ başlığı ile yer aldı.

The New York Times’ın internet sitesinde seyahat başlığı altında, seyahat edenler tarafından İstanbul’un Anadolu yakasının genellikle ihmal edildiği belirtilerek, Kadıköy için ‘minimum bütçe ile maksimum eğlence’ ifadesi kullanıldı.

Lucas Peterson imzalı ‘İstanbul’un Öbür Tarafı’ başlıklı yazıyı Danielle Villasana’nın Kadıköy’ün farklı noktalarında çekilen fotoğrafları süsledi. Seyahat yazıları kaleme alan Peterson İstanbul’un Avrupa yakasının Ayasofya, Sultanahmet gibi noktalarla ilgi kaynağı olduğunu, ama şehrin diğer yakasının ihmal edildiği yorumunda bulundu.


Kadıköy’e dair detaylı bir yol haritası sunan yazar, alışveriş, mükemmel yiyecek, renkli sokakları keşif için yarım milyondan fazla insanın akın ettiği Kadıköy’ü keşfetmek için haftalar harcayabileceğini belirtti. Yazısında Yeldeğirmeni bölgesine özel önem veren yazar, Recaizade Sokak’taki eski eşyaların satıldığı noktalara, Karakolhane Sokak’ta yer alan sokak sanatlarına değindi.

Kadıköy’ü adım adım tarif etti

Kadıköy‘de dondurmadan kahvaltıya, kafeden restoranta kadar pek çok işletmeyi adres gösteren ve yiyeceklerini öven yazar, Caddebostan Dalyan Park‘ta çimlerin üzerinde eğlenen yurttaşlardan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Kadıköy’deki kültür ve sanat hayatının hayranlık verici olduğunu belirten yazar, Moda Sahnesi ve Süreyya Operası‘ndan da ilgiyle bahsetti.

Dünyanın en havalı 50 semtinden biri

Kadıköy geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out’ta ‘en havalı 50 semt’ arasında yer almıştı. Ziyaretçilerin kendilerini ‘turist gibi hissetmeden, oranın yerlisi gibi yiyip içip takılabileceği’ adresler arasında Türkiye’den tek adres olarak gösterilen Kadıköy listede 43’üncü sırada yer almıştı.

Time Out yazarlarının görüşlerinin yanı sıra 15 bin kişinin katıldığı bir anket sonucu belirlenen listede Güney Kore’den Arjantin’e, Almanya’dan Amerika’ya kadar birbirinden renkli adresler yer alıyor.

Kadıköy’ün popülaritesinin son yıllarda arttığının belirtildiği yazıda, Haydarpaşa Garı‘ndan Kadife Sokak‘a kadar Kadıköy’de yeme-içme mekanı önerileri ile yapılması gerekenler sıralandı.

Kadıköy güleryüzlü insanların yaşadığı bir şehir

Kadıköy’ün dünya basınında hakkında duyduğu memnuniyeti belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu;


“Kadıköy’ün kültür, sanat ve spor gibi alanlarda güçlü bir kent. Bu durum insanların sokakta birbirlerine karşı olan tavır ve davranışlarını da etkiliyor. Sanat, insanları daha naif ve güler yüzlü hale getiriyor. Sokakta yüksek sesle konuşan bile göremiyorsun” dedi.

Yabancıların Kadıköy’ü sevmelerinin ve burada yaşamayı tercih etme sebeplerinin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri olduğunu vurgulayan Nuhoğlu;

“Yabancıların burada kendilerini evlerinde gibi hissetmelerinin temel nedeni insanlardan aldıkları pozitif enerji. Bu bizi çok mutlu etti. Kadıköy sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli kentlerinden biri.”

“Kadıköy yeni keşfedilen bir yer değil, geçmişle bağlantıları kuvvetli bir kent. Ama bu kadar öne çıkmasının sebebinin son 5 yıl içerisinde, özellikle kültürel alanlarda yaşanan artış olduğunu düşünüyorum.

Belediyenin yeni hizmete açtığı Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi, Halis Kurtça Çocuk Sanat Merkezi gibi kurumların yanı sıra yeni açılan tiyatrolar, kültür- sanat merkezleri insanları Kadıköy’e çekiyor.”

“Eskiden de Kadıköy bir kültür sanat ve yaşam kentiydi şimdi tüm bunların merkezi haline geldi. Kadıköy’ün örnek alınmasını istiyorum. Bu birikimi dünyaya yansıtabiliyorsanız bu ciddi bir değerdir. Kadıköy’de bir gününüzü geçirmek isterseniz bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.”


“Yeme içme dışında tarihi yerlerinden köşklerine, Haydarpaşa’dan Süreyya Operası’na yürüyerek gezip keyif alabileceğiniz bir şehir. Sadece sokaklarında yürüseniz bile geçmişle bağlantısını görmek sizi mutlu eder” şeklinde konuştu.

İstanbul’a yakın gezilecek yerler listesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.