31 Mart 2019 yerel seçim anketi oy oranları: MHP yükselişte!

ORC Araştırma Şirketi’nin 31 Mart 2019 yerel seçim anketi sonuçlarına göre MHP oy oranlarını artırarak yüzde 18’e kadar yükseliyor. ORC’nin sahibi Mehmet Murat Pösteki, AK Parti ve MHP’nin alacağı büyükşehirleri sıraladı.

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: MHP yükselişte!
31 Mart 2019 yerel seçim anketi: Büyükşehir oy oranları

ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimler için başlattığı ittifak görüşmelerini değerlendirdi.

İttifaksız yerel seçimde özellikle AK Parti’nin zorlanacağını belirten Pösteki, MHP’nin ittfak görüşmelerindeki tavrını; İstanbul, Ankara ve İzmir’den birini kendi adaylarının, ikisini ise AK Parti adayının kazanması şeklinde belirlediğini iddia etti.


ORC yerel seçim anketine göre MHP’nin oy oranı yüzde 17 – 18

Öte yandan Pösteki, yerel seçimler için yaptıkları son araştırma sonucuna göre, MHP’nin Türkiye genelindeki oy oranınının yüzde 17-18 olduğunu duyurdu. Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Pösteki, şu ifadelere yer verdi:

1- Trabzon, Samsun, Urfa, Gaziantep ve Konya AK Parti’de

Trabzon’da, Samsun’da, Urfa’da, Gaziantep’te, Konya’da v.s. yaşayan AK Parti’li seçmenlerin ittifak yapalım diye bir talebi var mı? Yok! Peki neden? Çünkü bu illerde yaşayan AK Parti’li seçmenler partilerinin kazanacağından eminler.

2- Adana, Mersin, Manisa, Bartın ve Karabük MHP’de

Adana’da, Mersin’de, Manisa’da, Bartın’da, Karabük’ te v.s. yaşayan MHP’li seçmenlerin ittifak talebi var mı? Yok! Çünkü bu illerde de MHP’li seçmenler kazanacaklarindan eminler.

3- İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifak

O halde, AK Parti seçmeninin yerel seçimlere ittifak yaparak girilmesi talebi hangi illerden kaynaklaniyor?


İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Denizli, Antalya, Ordu v.s. AK Parti seçmeni bu illerde ittifak olmadan zorlanılacağını görüyor.

4- MHP neden ittifak istesin?

MHP’nin, elinde bulunan belediyeleri ittifak yapmadan tekrar kazanacağından emin olan ülkücü seçmenler; İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de bir kazanım elde etmeden, üstelik 3 büyükşehirde aday çıkarmadığında Türkiye geneli oy oranı 5 puan azalacakken, neden ittifak istesin?

MHPli seçmenler ülke çıkarları için 24 Haziran seçimlerinde cumhur ittifakını kayıtsız şartsız destekledi. Fakat MHP’li seçmenlere göre yerel seçim ittifakının karşılıklı kazanımlar elde edilerek yapılması gerekiyor.

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: İstanbul oy oranları:

31 Mart 2019 yerel seçim anketi istanbul

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: Ankara oy oranları:

31 Mart 2019 yerel seçim anketi ankara

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: İzmir oy oranları:

31 Mart 2019 yerel seçim anketi izmir

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: Bursa oy oranları:

31 Mart 2019 yerel seçim anketi bursa

31 Mart 2019 yerel seçim anketi: Adana oy oranları:

31 Mart 2019 yerel seçim anketi adana

İki Büyükşehir AK Parti’ye, bir büyükşehir MHP’ye

Sonuç olarak MHP’lilerin isteği 3 büyükşehirin biri MHP, ikisi AK Parti olacak şekilde bu 3 büyükşehirde cumhur ittifakının kazanması.

NOT: Yeni tamamlanan araştırmamıza göre MHP’nin Türkiye Geneli Yerel Seçim Oy Oranı %17 – %18

31 mart 2019 yerel seçim anketi orc istanbul izmir büyükşehir oy oranları

31 mart 2019 yerel seçim anketi orc istanbul izmir büyükşehir oy oranları adana bursa denizli

ORC’nin ilk yerel seçim anketi sonuçları:


ORC Araştırma Şirketi, Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde yapılan son anketin sonuçlarını paylaştı. ORC’nin 7-13 Ekim 2018 tarihleri arasında 5186 katılımcı ile yüzyüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği 31 Mart 2019 yerel seçim için oy tercihleri araştırmasının sonuçları şöyleydi:

  • AK Parti yüzde 32.4
  • CHP yüzde 23.9
  • MHP 15.7
  • HDP 5.1
  • İYİ Parti 2.4
  • Diğer 0.9
  • Adaya bağlı / kararasız 19.6

31 mart 2019 yerel seçim anketi orc ak parti akp mhp chp hdp iyi parti

31 mart 2019 yerel seçim anketi orc

Black Friday Türkiye’de ne zaman başlıyor?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.