Amazon Fashion: Moda mağazası yüzde 25 indirim ile açıldı

Dünyanın en büyük online alışveriş siteleri arasında olan Amazon, iki ay önce Türkiye’deki faaliyetlerine başlamıştı. Ancak yeterli ürün yer almadığı konusunda eleştirilmişti. Moda sayfası olan Amazon Fashion birçok markada yüzde 25 indirim ile faaliyete girdi.

Amazon Fashion: Moda mağazası yüzde 25 indirim ile açıldı

Türkiye’deki tüketiciler, Amazon.com.tr/fashion üzerinden moda mağazasında yer alan kadın, erkek ve çocuk kategorilerindeki giyim ürünlerine ulaşabilecek.

Amazon Fashion’da spor giyimden casual giyime, çantadan diğer aksesuarlara kadar birçok ürün bulunuyor. Ancak platformu detaylı bir şekilde incelediğimizde ürünlerin şimdilik yetersiz kaldığını söyleyebiliriz.


Örneğin; Vans markasının spesifik bir modelini aradığımızda Amazon Türkiye‘de mevcut olmadığını görüyoruz. Her ne kadar bunun nedenini Amazon Fashion’ın ilk günlerine bağlasak da kullanıcının talepleri doğrultusunda ilerleyen dönemde daha fazla markanın karşımıza çıkacağını öngörebiliriz. Eğer böyle bir gelişme olmazsa Amazon’un sıradan bir e-ticaret sitesinden de farkı kalmayacak.

Amazon Türkiye Müdürü Sam Nicols, Amazon Fashion sayfasının kullanıma açılmasından dolayı heyecanlı olduklarını; önümüzdeki aylar içinde, ürün yelpazesinin ve teslimat seçeneklerinin artacağını söylüyor.

Seçili ürünlerde yüzde 25 indirim

amazon moda fashion online alışveriş

Amazon Türkiye’nin Amazon Fashion’ın ilk gününe özel olarak seçili ürünlerde ekstra yüzde 25 indirim yaptığını da belirtelim. Bazı ürünlerin iadesi de ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Amazon Fashion’da DeFacto, Elle, Koton, KOM, Matraş ve Penti gibi Türk markalarının yanı sıra Brooks Brothers, Clarks, Dockers, Guess, Under Armour, Pierre Cardin ve Superdry gibi global markalar da yer alıyor.


Amazon Fashion’ın açılması ile birlikte Türkiye’de moda alanında faaliyetlerini yürüten işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini müşterilere satabilecek.

Amazon da bu işletmelere listeleme araçları, 7 gün 24 saat online satış desteği, açık ve şeffaf satış koşulları, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunacak.

amazon türkiye nasıl satış yapılır hesap açma

Amazon’da nasıl satış yapılır?

Amazon Türkiye çatısı altında 15’ten fazla kategoride satış yapılabiliyor. Perakendeciler bu 15 kategoride istedikleri kadar ürün listeyip satabiliyor.

1- Aylık üyelik bedeli: Normalde 99 TL olan Profesyonel Satış Planı aylık ücreti şu an için ücretsiz.

2- Satış hizmet bedeli: Satıcılar sattıkları her ürün için, kategoriye göre değişen oranlarda bir satış hizmet bedeli ödüyor. Satış hizmet bedeli, toplam satış fiyatı üzerinden hesaplanan bir yüzde (%) ile belirleniyor. Toplam satış fiyatı, müşteri tarafından ödenen toplam tutardır. (Ürün fiyatı, kargo, varsa hediye paketleme masrafları da dahil, müşteri tarafından ödenen toplam tutar.)

Satış yapmak isteyenler: Amazon Türkiye’de nasıl hesap açılır?


Amazon’da satış yapmak isteyen perakendecilerin öncelikle hesap açmaları gerekiyor. Hesap oluştururken kredi kartı, telefon numarası, firma kayıt bilgileri, birincil irtibat kişi bilgileri ve banka hesap bilgileri isteniyor.

Black Friday hakkında çok sorulan sorular


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.