#BlackFriday hashtagleri fark yaratıyor!

Markalar ve şirketler, her gün günlük hayatlarını Twitter üzerinden paylaşan milyonlarca insandan farklı değil. Özellikle Black Friday ve Cyber Weekend boyunca markalar, özel teklifler ve fırsatlar ile tüketicilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

Black Friday hashtagleri Twitter fark yaratıyor!

Geçen yıl dünya çapında tatil alışverişleriyle ilgili 282 milyondan fazla tweet vardı. Konuşmalar Kasım ayı sonundaki Black Friday ve Cyber Monday gibi en popüler alışveriş günlerinde aniden arttı.

  • Bu konuşmaların artması işletmenize yarar sağlayacak davranışlara yönlendiriyor.
  • Kullanıcıların yüzde 37’si bu yıl tatil alışverişi için Twitter’ı kullanmayı planlıyor.
  • Kullanıcıların yüzde 69’unun Twitter’da takip ettikleri küçük işletmelerden bir şeyler satın alma olasılığı yüksek.
  • Kullanıcıların yüzde 52’sinin tatil seçimleriyle ilgili Tweet atma olasılığı yüksek.

McKinsey tarafından yapılan yeni bir anket, Black Friday’in tüketiciler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ankete göre, 2015 yılında İngiltere’deki tüm tüketicilerin sadece yüzde 19’u Black Friday’de alışveriş yaparken geçen yıl bu rakam yüzde 54’e çıktı. Bu yıl katılımcıların yüzde 77’si, Black Friday’de alışveriş yapacaklarını ya da etkinliğe göz atmayı planladıklarını ve fiyat doğruysa bir şey satın almayı düşüneceklerini söylüyor.


Türkiye’deki Twitter kullanıcıları ürünler ve markalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmayı seviyor: Yüzde 72’si görüşlerini düzenli olarak paylaşıyor, yüzde 78’i bireysel ürün ve hizmetlerle ilgili diğer kişilerin görüşlerine aktif olarak bakıyor. Ayrıca Twitter kullanan kişiler, araştırılan tüm ürün ve hizmet kategorilerinde ortalama internet kullanıcısından daha etkili.

twitter türkiye black friday araştırması

Pazarlama başarısı için doğru hashtag

Kalabalık Black Friday ortamında Twitter’da bir markayı konumlandırmak kolay değil. Talkwalker’a göre, sadece 2017 yılında,  Black Friday ile ilgili yaklaşık 3 milyon tweet paylaşıldı. Buna ek olarak, giderek popüler olan #CyberMonday etiketiyle paylaşılan 1 milyon tweet daha vardı. Benzersiz bir hashtag, Black Friday tweetlerinin kalabalığından sıyrılmak için belirleyici bir rol oynayabilir.

#MagentaFriday örneği: T-Mobile, Black Friday heyecanını nasıl akıllıca kullandı?

Herkes Black Friday hakkında konuşurken, T-Mobile özel olarak yaratılan alışveriş etkinliğiyle kalabalıktan başarılı bir şekilde sıyrılıyor: #MagentaFriday. Kendi özel etkinliğiyle ilgili bütün tartışmaları birleştirme amacıyla hareket eden T-Mobile, Black Friday sebebiyle halihazırda var olan ilgiden zekice yararlanıp kendi hashtag’ini yaratarak ön plana çıkıyor.

Özel hashtagler oluşturmanın avantajları

Buna ek olarak kendi özel hashtag’inizi oluşturmanın kampanyanıza büyük faydalar sağlayabileceği birçok yol var:

Etkileşim ve iletişim: Kampanyayla ilgili bir hashtag, iletişimi toparlamayı ve markalarla tüketiciler arasındaki iletişimi basitleştirmenizi mümkün kılar.

Marka güçlendirme: Hashtagler, ürünler ve markalar için esas olan benzersiz satış önerilerini vurgulamak için kullanılabilir.


Bağlılık: Bir hashtagin başarılı bir şekilde kullanılması, yüksek derecede müşteri bağlılığı ve kullanıcı tarafından içerik oluşturulmasını sağlayabilir.

Ölçülebilirlik: Özel olarak oluşturulmuş bir hashtag kullanımı Twitter’da kolay ve hızlı bir şekilde ölçülebilir.

Artan çeşitlilik: Twitter’da hashtaglerin ve ilgili iletişimin kullanımı her bir kullanımla birlikte çeşitliliği arttırır.

Black Friday’de kitlenizle bağ kurun

Markaların Twitter’daki hedef kitleyle iletişime geçebileceği birkaç adım var. Veriler, markaların Twitter kullandıkları zaman kullanmadıkları zamana kıyasla yüzde 33 daha fazla farkındalık yarattıklarını gösteriyor. Bu neden oluyor? Temel olarak, markanız Twitter’da olduğunda insanların gözüne çarpıyor ve bu merak uyandırıyor. Twitter’ı kullanmadan bir şeyi satışa sunduğunuzda ise çok daha küçük bir kitleye hitap ediyorsunuz.

#FirstView

TV reklamlarınızı, etki sahibi milyonlarca izleyicinin önüne çıkarmak için First View kullanın. Bu reklamları, yılın bu hareketli zamanlarının ilk 24 saatinde yayınlayın. Bunu zaman çizelgenizin altın noktası olarak düşünün ve 24 saat boyunca markanızı milyonlarca insanın karşısına çıkarma şansı yakalayın.

Özel Emoji

First View kullanımını, özel bir emoji ve Black Friday sohbetlerini yürütmek için güçlü bir hashtag ile birleştirin. Bu, görünürlüğü arttırmak ve konuşmayı sürdürmek ve daha fazla ateşlemek için mükemmel bir araç. Özel bir emoji, kampanyanız için güçlü bir takviye olarak görülebilir. Twitter verileri kampanya videosuyla bir emojiyi eşleştirdiğinizde 6 kat daha fazla bir duygusal bağ oluştuğunu gösteriyor.

Promoted Trend


2018 yılı için yeni sayılmasına rağmen bu ürün, kullanılması gereken ve markanızın reklam lansmanını sergileyen bir ürün. Twitter’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Keşfet kısmında bulunuyor. İnsanların neler olup bittiğini öğrenmek için gittikleri ilk yer olan Keşfet, markanızın dikkat çekici görsel içerikli video reklamınızla görünebileceği bir bölüm. Bu format, markanızın #Neler Oluyor? kısmına girmesi ve Twitter izleyicisiyle uçtan uca medya etkileşimi kurması için mükemmel bir fırsat sunuyor.

BlackFriday nedir? 2018 indirimleri Türkiye’de ne zaman başlıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.