Erciyes Üniversitesi dekan vekilinin Atatürk paylaşımına soruşturma

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş’ın 10 Kasım’da Atatürk’ün 80’inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşıma soruşturma başlatıldı.

Erciyes Üniversitesi dekan vekilinin Atatürk paylaşımına soruşturma

Prof. Dr. Veysel Aslantaş, Atatürk ile ilgili paylaşımında, “Türk’ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi ve her şeyden önemlisi Türk’ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah’ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi” dedi. Dekan Vekili hakkında ERÜ Rektörlüğü idari soruşturma başlattı.

Dekan vekili Aslantaş şu paylaşımı yapmıştı:

“Kıyamete kadar onu ve yaptıklarını bu milletin unutmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O, ‘Çağdaş uygarlık düzeyine’ erişmek için neler yapmadı ki. Türk’ün 1000 küsur yıl boyunca ilmi, edebi, tarihi, iktisadi, idari, hukuki, fikri, harsi, medeni vs. bütün faaliyetlerini kayıt altına aldığı alfabeyi, ecnebi alfabesiyle değiştirdi. Türk’ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi ve her şeyden önemlisi Türk’ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah’ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi. Daha neler yaptı neler. Şimdi sen bir Türk evladı ol da, onu ve yaptıklarını unut unutabilirsen. Mümkün mü? Ne unuturuz, ne de unutturulmasına müsaade ederiz.”


Erciyes Üniversitesi dekan vekilinin Atatürk paylaşımına soruşturma

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Çalış, sosyal medyada yer alan paylaşımla ilgili olarak Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma  açtıklarını söyledi.

Ülkü Ocakları’ndan sert tepki

Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak ise Aslantaş’ın yaptığı paylaşıma tepki göstererek şöyle konuştu:


“Erciyes Üniversitesi dekanlarından Prof. Dr. Veysel Aslantaş sosyal medya hesabından 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı kin ve nefret dolu söylemlerini 10 Kasım’da paylaşmaktan geri çekinmemiştir.

Bugün içinde yaşadığımız cennet vatanımızı, hürriyetimizi, milliyetimizi ve istiklalimizi borçlu olduğumuz Mustafa Kemal’e karşı yapılan düşmanlık apaçık Türk düşmanlığıdır. Sen ve senin yancılarına açık ve net uyarımdır; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kirli ağzınıza dolamayın ve aklınızdan Kıbrıs’ta Atatürk’ün fotoğrafını indirmeye çalışan İngiliz müdürü camdan aşağı atan başbuğ Alparslan Türkeş’i çıkarmayın. Çünkü onun milyonlarca evladı Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kurduğu Türk devletine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edecek.


Bu zat-ı esefle kınadığımı beyan ederken, bilim yuvası olarak adlandırdığımız Erciyes Üniversitemizde bu tiplerin görev yapıyor olmasını ülkücü hareket olarak kabullenmediğimizin bilinmesini isterim. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış beyefendi ve Türk adaletini tüm kamuoyu önünde bu şahıs hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyorum.” (DHA)

Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a istifa çağrısı yaptı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.