Erdoğan – Bahçeli görüşmesinde yerel seçim için ittifak sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşmeden yerel seçim için ittifak sinyali çıktı.

Erdoğan - Bahçeli görüşmesinde yerel seçim için ittifak sinyali

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya geldi. Kritik görüşme 55 dakika sürdü. İki lider 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ittifak ve işbirliğini masaya yatırdı.

Erdoğan – Bahçeli görüşmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti ile MHP arasında ittifak sinyali vererek; “Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki tanıtım toplantısında Ankara, İstanbul, İzmir dahil yaklaşık 40 yerdeki adayları ilan edeceğiz” diye konuştu. Çelik, “Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız bir araya gelerek, rapor sunacak ardından Genel Başkanlar tekrar bir araya gelecek” ifadesini kullandı.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli biraraya geldi. İkili, yerel seçimdeki ittifakı masaya yatırdı. Görüşme 55 dakika sürdü.

AK Parti ile MHP arasında yerel seçim ittifakı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü yaptığı açıklamada “Seçim ittifakıyla ilgili öyle zannediyorum ki her iki lider masaya yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, yapılabilir bunları aramızda görüşeceğiz. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bana göre tabanların beklentisidir diye düşünüyorum” demiş, Bahçeli ise bu sözlere “Gündemi ev sahibi belirler” diye yanıt vermişti.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Olumlu bir noktadayız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesi sonrasında açıklamada bulundu. Çelik, “Önemli ve verimli bir görüşme yapıldı. Yerel seçimdeki iş birliğiyle ilgili son derece olumlu noktadayız.” dedi. Çelik, liderlerin tekrar bir araya geleceğini de söyledi.

AK Parti’den açıklama

Yerel seçimlerin kaderini belirleyecek görüşmenin ardından AK Parti adına açıklamayı Parti Sözcüsü Ömer Çelik Yaptı. Çelik görümenin olumlu geçtiğini belirterek, “Memnuniyet verici görüşme. Yerel seçimlerdeki işbirliği konusunda memnuniyet verici bir durumdayız. Güçlü irade bir kez daha teyit edildi.” dedi.

“İşbirliğinde çok önemli bir aşamaya geldik”

“Yerel seçimdeki işbirliğine yönelik önemli bir aşamaya geldik. Takvim şu şekilde ilerleyecek: Genel Başkan Yardımcıları bir araya gelecekler. Bu şekilde bu görüşme gerçekleştikten sonra kendi vardıkları sonuçları Genel Başkanımıza sunacaklar. Sonrasında Genel Başkanlar tekrar görüşecek. Bu konuda şimdilik söyleyebileceğim bu kadar.”

40 aday 24 Kasım Cumartesi günü açıklanacak


Cumartesi günü bir tanıtım toplantısı yapacağız. Ankara-İstanbul-İzmir olmak üzere 40 şehirdeki adayları duyuracağız. Çok olumlu bir aşamada olduğumuzu, daha da olumlu bir aşamaya gideceğimizi ifade edebilirim.

Black Friday nedir? 2018 indirimleri Türkiye’de ne zaman başlıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.