İstanbul Havalimanı ulaşım: Havaist, otobüs ve metro hatları

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle resmi olarak hizmet vermeye başladı. En çok merak edilen sorular arasında ise İstanbul Yeni Havalimanı’nın nerede olduğu ve ulaşımın nasıl sağlandığı. Havalimanına ulaşım için ise çok sayıda alternatif bulunuyor.

İstanbul Havalimanı ulaşım: Havaist, otobüs ve metro hatları

Yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı, Avrupa Yakası’nda yer alıyor. Bölgedeki Tayakadın ve Akpınar mahalleleri arasındaki 76 kilometrekarelik alana inşa edilen üçüncü havalimanı Göktürk Arnavutköy, Çatalca kavşağında bulunmaktadır. Biletall.com son blog yazısında İstanbul Yeni Havalimanına yol tarifi, toplu taşıma seçenekleri ve ulaşıma dair tüm bilmeniz gerekenleri derledi.

İstanbul Havalimanı otobüs ile ulaşım hatları

Üçüncü havalimanına konumu itibarı ile otobüs ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Şuanda toplamda 7 farklı hatta hizmet verilmektedir, ilerleyen dönemlerde ise 18 farklı hatta 150 otobüs ile ulaşım sağlanması planlanmaktadır.


Hem İETT hem de Havaist otobüsleri kullanarak İstanbul Yeni Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaist otobüsleri 4 farklı hat ile hizmet sağlarken İETT otobüsleri ile İstanbul içindeki 3 farklı noktadan ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul Yeni Havalimanı ulaşımı için kullanabileceğiniz otobüs hatları:

Havaist hatları

İST – 1 YENİ HAVALİMANI – YENİKAPI

– Yenikapı

– Bakırköy İDO

– Kuleli

– Başakşehir Metrokent

– Yeni Havalimanı

İST – 2 YENİ HAVALİMANI – TÜYAP

– Tüyap

– Cumhuriyet Mah.

– Bahçeşehir Merkez

– Yeni Havalimanı

İST – 7 YENİ HAVALİMANI – KOZYATAĞI

– Kozyatağı Metro

– Tepeüstü

– Kavacık Köprüsü

– Hasdal

– Yeni Havalimanı

İST – 7

– Gümüşsuyu Peron

– Beşiktaş Meydan

– Zincirlikuyu Metrobüs

– Göktürk

– Yeni Havalimanı


İETT Hatları:

H2 YENİ HAVALİMANI – MECİDİYEKÖY

– Mecidiyeköy Metrobüs

– Çağlayan

– Nurtepe

– Hasdal

– Kemer Yolu

– Orman Yolu

– Kıyı Emniyeti

– İhsaniye Kavşağı

– Yeni Havalimanı

H3 YENİ HAVALİMANI – HALKALI

– Gümrük

– 4. Cadde

– Rumeliler

– Atatürk Mah.

– Demirciler Sitesi

– Yeni Havalimanı

H4 YENİ HAVALİMANI – ATATÜRK HAVALİMANI

– Atatürk Havalimanı

– Başakşehir Metrokent

– Yeni Havalimanı

İstanbul Havalimanı metro ile ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı Metro ulaşımı M11 Gayrettepe – Yeni Havalimanı Metro Hattı ile sağlanacaktır. 2019 yılında tamamlanması gereken bu hat Gayrettepe istasyonunda Yenikapı – Hacıosman hattı ile entegre olacaktır toplam hat uzunluğu ise 36 km’dir.

İstanbul Havalimanı taksi ulaşımı

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı ile birlikte ilk etapta toplam 660 adet taksinin hizmet vermesi için anlaşıldı. Havalimanının kapasitesinin artması ile taksi sayısında da artış olması beklenmektedir. Yeni Havalimanı’nda hizmet verecek olan taksilere teknolojik açından getirilen standartlarla birlikte yolcuların şoför bilgisi,yol güzergahı, trafik yoğunluğu ve ücret bilgilerinin yer aldığı ekranlar yolcuları bilgilendiriyor. Ayrıca tüm taksilerde kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmaktadır.

İstanbul Havalimanı özel araç ile ulaşım


Yeni havalimanına özel araç ile ulaşmanın en kolay yolu üçüncü köprü üzerinden sağlanabilmektedir. Ayrıca 2 ay boyunca yeni havalimanında ücretsiz olarak otopark hizmeti verilmektedir.

Yeni Havalimanı otopark ücretleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.