Türkiye’de Black Friday (Efsane Cuma) izdihamı: Şok görüntüler

Türkiye’de Black Friday, ABD’deki görüntüleri aratmadı! Alışverişte yılın en büyük indirim günü olan Efsane Cuma sırasında birbiriyle tartışanlar ve kavga edenler oldu. O anlar kaydedildi…

Alışveriş sektöründe birçok firmanın yüksek oranda indirimler gerçekleştirdiği “Efsane Cuma” indirimleri tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de  başladı.


İstanbul’da bu sabah mağazalar doldu.

Alışveriş merkezleri açılır açılmaz çok sayıda kişi indirimli markaların olduğu iş yerlerine hücum etti. Vatandaşlar koşarak içeriye girmeye çalışırken, güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı.

Alışveriş çılgınlığı sırasında birbiriyle tartışanlar da kavga edenler de oldu. O anlar alışveriş yapanlar tarafından kaydedildi. (DHA)

Black Friday nedir? Neden Kara Cuma deniyor?

black friday efsane cuma indirimleri

Amerika’da her yıl Şükran Günü‘nden sonra gelen ilk Cuma günü yapılan bu etkinlik, temel olarak alışveriş çılgınlığını konu alıyor.

1932 yılından beri Noel alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen Black Friday, ilk başta sadece Amerika’da başlamış, daha sonra Kanada ve İngiltere’de ve ardından tüm dünyaya yayılmıştır.

Black Friday ifadesi ilk olarak 1961 yılında yerel bir gazetede kullanıldı. Dükkanların o gün daha hava aydınlanmadan çok erken açılması ve kararmadan kapanmaması; bunun yanı sıra alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar bu güne ‘Kara Cuma’ denmesine sebep oldu. Bu tabirin ilk kez Philadelphia eyaletinde kullanıldığı tahmin ediliyor.


Elbette bu alışveriş karnavalı bu denli küreselleşmesini çoğunlukla e-ticarete borçlu. Peru’dan Pakistan’a insanlar, Amerikanlar gibi mağaza mağaza indirim avcılığı için boş bir gün fırsatına sahip olmasalar da, internet denen icat, indirimlerin peşinden koşmayı her yer için mümkün hale getiriyor.

Tüm markalar ve indirim oranları için tıklayın


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.