Butik Instagram hesapları nasıl yönetilir?

Butik Instagram hesaplarının her geçen gün çok daha fazla popülerlik kazandığı biliniyor. Bu durum daha fazla sayıda kişinin satış yapmak amacıyla Instagram hesabı açmasını da beraberinde getiriyor.

Butik Instagram hesapları nasıl yönetilir?

Elbette bir Instagram hesabı açmak zor değil. Ancak yönetmek noktasında aynı kolaylıktan söz edemeyiz. Hesabın doğru şekilde yönetilmesi ve en azından satış hedeflerinin gerçekleşmesi için bazı kritik noktalara hakim olmak gerekir.

Butik Instagram Hesabı Açarken Dikkat

Öncelikle hesap adının akılda kalmasının önemli kriterler arasında yer aldığını belirtmek lazım. Çünkü butik Instagram hesabı dendiğinde rakiplerinizin çok fazla olduğu bir mecradan söz ediliyor. Dolayısıyla hesap adının akılda kalıcı olması bir seçimden ziyade zorunluluğa dönüşüyor. Ayrıca profil bilgilerini de mutlaka doldurun ve özgün cümleler kurmaya da özen gösterin. Bu bilgiler arasında ürün gönderimi ve koşullarına dair kısa notlar da olabilir. Hesap bilgileri arasında mutlaka telefon numarası ve mail adresi de olmalı!

Fotoğraf Paylaşımı Çok Önemli

Satmak istediğiniz ürünlere dair fotoğraf paylaşımı Instagram hesap yönetiminin en önemli ayağıdır. Özgün ve kaliteli fotoğraflar paylaşırken Instagram filtrelerini de kullanabilirsiniz. Filtreler çektiğiniz fotoğrafların çok daha güzel ve etkileyici bir görünüm kazanmasını sağlar. Dolayısıyla ürünleriniz de daha çekici görünür. Mutlaka rakiplerinizin Instagram hesaplarını da inceleyin. Ne tür fotoğraflar paylaştıklarını inceleyin ve daha iyi kareler paylaşmaya çalışın. Başarılı olan hesaplardan tüyolar da alabilirsiniz. Satış politikası ve izlediği stratejilerden esinlenebilirsiniz.

Ürünleriniz Hakkında Bilgi Verin

Sadece fotoğraf paylaşımı yeterli olmaz. Ürünler hakkında kısa ve açıklayıcı bilgiler de paylaşmalısınız. Renk, marka ya da fiyat bilgisi gibi kısa bilgiler ürünlerin daha fazla ilgi çekmesini sağlayabilir. Ayrıca merak uyandırdığı için fotoğrafa daha fazla odaklanılmasına da imkan tanır. Ürünlere dair ödeme seçenekleri ya da kargo ücreti gibi bilgiler de paylaşılabilir. Bu bilgileri iletmek için soru sorulmasını beklemeyin. Sorulara yanıtın geç gelmesi satış oranlarınızı düşürebilir. Bu nedenle kısa açıklamalara merak edilen konuları yazmanızda fayda olacak.

Hashtag Kullanımı Nasıl Olmalı?

Ürünleri paylaşırken hashtag kullanmanız gerekiyor. Özel bir hashtag oluşturmanız ve ürünlerinizde paylaşmanız çok daha etkili olur. Ancak hashtag kullanımını çok fazla abartmamanız gerektiğini de unutmayın. Bu konuda en sık yapılan hata abartılı kullanım oluyor. İnsanlar ürünlerinizin fotoğrafını görmek için onlarca hashtag okumak zorunda kalmamalı! Ayrıca en çok kullanılan hashtag listesini belirleyerek bunları da kullanabilirsiniz.

Paylaşım Ne Zaman Yapılmalı?

İnsanların en çok aktif olduğu zamanlarda paylaşım yapmanız da büyük önem taşıyor. Genellikle ideal olanı günde 2’den fazla paylaşım yapmamaktır. Çünkü fazla sayıda paylaşım da spam olarak algılanmasına neden olabilir. Hafta sonları Instagram daha fazla kullanıldığı için özellikle hafta sonu paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz. Çok erken saatlerde ya da geç saatlerde paylaşım yapmamaya çalışın. Bunun yerine akşamüzeri ve akşamları saat 19:00 sonrasında yapılan paylaşımlar daha fazla sayıda kişiye ulaşacaktır.

“Satıldı” Bilgisi Ekleyin

Ürünleriniz satıldığında paylaşımı silmek yerine “satıldı” bilgisi eklemeyi tercih edin. Bu sayede daha fazla güven duyulmasını sağlamış olacaksınız. Ayrıca ne tür ürünler sattığınız konusunda da takipçilerinizin daha fazla bilgi sahibi olmasına olanak tanıyacak. Satış yaptığınız kişilerden ürünü kullandıktan sonra paylaşımınıza yorum eklemesini de isteyebilirsiniz. Bu sayede satışını yaptığınız ürünlerin daha fazla sayıda kişiye ulaşması da mümkün olur. Olumlu yorumların internetten satış konusunda çok önemli olduğunu unutmayın. Her bir yorum daha fazla satış anlamına gelir. Son olarak hesabınız üzerinden alakasız paylaşımlar yapmamaya da özen göstermelisiniz.

Kaynak: Crovu

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.