Ses sanatçısı Amber Türkmen AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı

TRT ses sanatçısı Amber Türkmen, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için AK Parti’nin Çankaya Belediye Başkan adayı oldu.

Ses sanatçısı Amber Türkmen AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı

TRT Ankara Radyosu’na 1995 yılında ses sanatçısı olarak giren, daha sonra radyo programcılığı da yapan Amber Türkmen, Radyolar Müdürlüğüne atanan ilk kadın isim olmuştu. O dönem adı Aile ve Soysal Politikalar olan bakanlıkta Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığını da yürüten Türkmen, ikinci kez  Ankara Radyosusu Müdürlüğüne atandı. Son olarak da Radyo ve Müzik Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

Katılımcı belediyecilik

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Amber Türkmen, “Katılımcı belediyeciliği çok önemsiyorum. Kadın, sanatçı, yayıncı ve bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev yapmış biri olarak  gördüklerimi, bildiklerimi  Çankayalılarla paylaşacağım” dedi.


Ses sanatçısı Amber Türkmen AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı

“Çankaya, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in mirası olan bir ilçe”

Amber Türkmen şunları söyledi:

“15 Şubat’tan sonra projelerimi anlatacağım. Gördüğüm kadarıyla  Çankaya’da mahalleler arasında hizmet eşitsizliği var. Çankaya, 60 ilden daha fazla nüfusa sahip. Atatürk’ün, Cumhuriyetin mirası ve potansiyeli olan bir ilçe. Her geçen gün kıymetini değerini kaybettiğini görüyoruz.  114 ülkenin Büyükelçiliği’nin burada bulunması da Çankaya’yı dünyaya açılan bir pencere haline getirdi.”

Ses sanatçısı Amber Türkmen AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı

Çankaya marka olacak

Çankaya’nın, dünya başkentleri arasında yer alması gereken tonlara sahip olduğunu anlatan Amber Türkmen,  Çankaya’nın kültür- sanat markası olması için çaba göstereceğini belirtti. Türkmen, “Kadınlarımızla birlikte kente kadın yüreğiyle bakmamız lazım. Güvenlik önemli. Kadın ve çocuk güvenliyse bu kent güvenli demektir. Çankaya’nın derdiyle dertlenen herkes bizim yol arkadaşımızdır. Seçimlerin sonuçlarına da saygı duyulmalı” dedi.


Anıtkabir’i ziyaret etmişti

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Amber Türkmen 8 Ocak 2019’da Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazmıştı:

“Aziz Atatürk, bugün çok başka bir amaç için huzurlarınızdayız. Tam 84 yıl önce seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, Türk kadınının adını tarihe yazdırdın. Şimdi bu emaneti daha ileri taşımak için çok büyük bir adım atıyorum. Sayısız günlerinin geçtiği evine, evime hatıranla dolu Çankaya’ya izinden yürüyorum. Önünde saygıyla eğiliyorum.”

“Çankayalılara çok güzel haberlerimiz olacak”

Anadolu Ajansı’na konuşan Türkmen, Çankaya için ne gerekiyorsa en güzelini yapacaklarını belirterek şöyle konuşmuştu:

“Çankaya için en güzelini, en gerekenini, Çankayalılar ile karar verip, Çankayalılarla yapmaya niyetliyim. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özhaseki özellikle Çankaya’ya çok özen gösteriyorlar. Bize her türlü imkanı sağlıyorlar. Onların da sözleri var. Çankayalılara çok güzel haberlerimiz olacak.”


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile yarışacaklarının anımsatılması üzerine Amber Türkmen, “Her şey aslında dostlukla geçsin istiyorum. Onlar da Çankaya için en güzelini istiyorlar. Bugüne kadar bu işe emek veren, taş taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun. Allah’ın izniyle biz de onun bir tık üstüne, biraz daha fazlasına talibiz.” diye konuştu.

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.