Binali Yıldırım yanıtladı: İstanbul’daki Suriyeli rahatsızlığı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, vatandaştan gelen Suriyeli rahatsızlığı sorusuna yanıt verdi: “Bu insanlara geçici barınma statüsü verdik. Ülkelerinde barış olduğu zaman dönüp gidecekler.”

Binali Yıldırım yanıtladı: İstanbul daki Suriyeli rahatsızlığı

Millet İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında, İstanbul’da Suriyeli göçmenler konusunda sahadan yoğun şikayetler aldıklarını; bazı ilçelerde yerli nüfustan fazla olduklarını, toplumun huzur ve düzenini bozan kişilere müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Yıldırım, Suriyeli göçmenler sorusuna şöyle yanıt verdi:

Soru: Suriyeli göçmenlerle ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Binali Yıldırım: Bu insanlar buraya niye geldi? Ülkelerinde iç savaş çıktı. Onlar da canlarını kurtarmak için kaçtılar. Başka ülkeler onları denizde boğulmaya terk eden Türkiye bunu yapmadı, yapamaz. Çünkü bizde darda olanlara kucak açmak vardır. Biz de onu yaptık.


Şimdiye kadar 300 bin kişi ülkelerine geri döndü. Biz Suriyelilere geçici barınma statüsü verdik. Kimse bunu çarpıtmasın. Adı üstünde geçici. Bu insanlar gidecek. Ülkede barış olduğu zaman dönüp gidecekler.


Düşünün bizim Avrupa’da 6-7 milyon vatandaşımız var. Onlar orada yaşıyorlar ama akılları fikirleri sürekli Türkiye’de. Ne demişler; bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım, ille de vatanım demiş. Dolayısıyla insanın vatanından daha güzel bir yer olmaz. Onlar da burada mecburen kaldıklarını biliyorlar. Eninde sonunda gidecekler.

Tabi şu anda İstanbul’da bu büyük bir sorun haline geldi. Yani ciddi bir nüfusa erişti. Hatta bazı ilçelerimizde; Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Beyoğlu, Esenyurt’ta artık bazı caddelerde bakıyorsunuz; yabancıların görünürlülüğü sayısı yerli o ilçede yaşayan vatandaşlarımızdan fazla. Bu hoş bir görüntü değil. Oralarda rahatsızlık oluşturuyor. Bunlar geri dönecek. Ama kaldıkları süre içerisinde huzuru bozarlarsa; dilencilik, uyuşturuculuk, fuhuş gibi suçlarla toplumun düzenini bozacak hareketlere girişirlerse hiç müsamaha etmeyiz göndeririz.


Bu konuda yoğun şikayetler geliyor sahadan. Bu şikayetleri ben önemsiyorum. İlgili bakanlıklarla temas halindeyim. Burada bu huzursuzlukları; bağımlılığa sebep olacak, toplumun huzur ve düzenini bozacak, güvenlik sorunu oluşturacaklar; haksız rekabet oluşturacak olanlar olursa bunlar konusunda tespitleri yapıp, gereğini yapmaktan çekinmeyeceğiz. Çünkü bizim için esas olan İstanbul’dur; İstanbul’un huzurudur, güvenliğidir. İstanbulluların ortak geleceğidir.

Binali Yıldırım TBMM Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.