Ali Acar: Bana ve Marmaris halkına darbe yapıldı!

CHP’den istifa edip DSP’den aday olan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’deki adaylık sürecine ilişkin konuştu. Acar “Ön seçim ve eğilim yoklamasını tüm üyelerle yapılmasını istedik. Şahsıma ve Marmaris halkına darbe yapıldı” ifadelerini kullandı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar: Bana ve Marmaris halkına darbe yapıldı

CHP’den istifa edip DSP’den aday olan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’deki adaylık sürecinde şahsına ve Marmaris halkına darbe yapıldığını belirtti.

DSP Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi adayları ile Siteler Mahallesi’nde bir otelde basın toplantısı düzenleyen Acar, yaşadığı sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Acar, kent yaşamını daha iyi noktalara getirmek, halka güven, mutluluk, huzur ve keyifli bir yaşam ortamı sağlayabilmek, turizmin çıtasını yükseltmek için yeniden aday olduğunu söyledi.


Üç dönemdir CHP’den seçildiğini ve hizmet ettiğini belirten Acar, “CHP’de aday belirleme sürecinde yaşadığımız birçok olumsuz tablo sunucunda merkez yönetim kurulunda kabul edilen Ali Acar ismi, Parti Meclisinde değiştirilerek başka arkadaşımız aday yapıldı.” dedi.

“Bana ve Marmaris halkına darbe yapıldı”

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aday belirleme sürecini doğru, etik ve demokratik bulmadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Ön seçim ve eğilim yoklamasını tüm üyelerle yapılmasını istedik. Şahsıma ve Marmaris halkına darbe yapıldı. Sadece Marmaris Belediye Başkanı olarak şahsıma değil, Muğla’nın tüm ilçelerine, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye’deki yöneticilerle ters düşen; uyumlu bir çalışma ortamı yaratamayan, idareci olarak uyumsuzluğu dışında, Marmaris halkına ve esnafına yeterli hizmeti veremeyen, tekneci ve taksicilerle ters düşen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı‘na karşı tepki oluştu. Bunu genel merkez dikkate almadı. Şahsımızla ilgili son anda bir değişikle ismimiz silindi, başka biriyle yola devam ettiler.”


Kendisinin 15 yıldır başarılı ve takdir toplamış bir belediye başkanı olduğunu belirten Acar, “CHP’li belediyeler içerisinde en başarılı 5 belediyeden biri olduğumuzu CHP Genel Merkezi söylemiştir. Aday gösterilmemem büyük bir tepki yarattı. Halkımızın isteği üzerine kendi çizgimize yakın olan aynı siyasi görüşte olduğunu bildiğimiz DSP’den adaylığımızı açıkladık ve ekibimizle birlikte halkın huzuruna çıktık” diye konuştu.

“Oyların bölünmesi diye bir şey söz konusu değil”

Ali Acar, bazı köşe yazarları olmak üzere CHP Genel Merkezi’ndeki bazı yetkililerin; DSP’den aday olanları “bölücü” olarak nitelendirmesine şiddetle karşı çıktığını söyledi.

“Oyların bölünmesi” diye bir şeyin söz konusu olmadığını savunan Acar şöyle konuştu;

“Marmaris’in geleceği ile ilgili yaratmış olduğumuz bu olumlu tablo; çıtası yüksek kent kimliği, yaşanılır kent, temiz kent, markalaşmış, turizmde kabul gören bir kentin geriye gitmemesi için sorumluluğu bir kez daha üstlendik. Marmaris seçmeni, Marmaris’i seçecek bir belediye başkanı, yönetici seçecek. Bunun yanı sıra birileri tarafından yönetilecek bir kişiyi belediye başkanı olarak seçme lüksü olmadığını hatırlatmak istiyorum.”


Acar, gelecek dönemde kreş, balıkçı çarşısı, sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere 64 projesi hakkında da bilgi verdi. (MUĞLA/AA)

CHP’nin Bodrum adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı düştü


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.