En iyi işveren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor

En iyi işveren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor. Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan 57 bin çalışanın katıldığı araştırmaya göre, düşük güven düzeyindeki çalışanların yüzde 15’i zamanlarını verimsiz kullanıyor. Yüzde 10’u kendini şirkete bağlı hissetmiyor ve yüzde 5’i uzun süre şirkette kalmak istemiyor.

En iyi işveren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor
En iyi işveren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor

En iyi işveren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor

57 bin çalışanın katıldığı Türkiye’nin en iyi işveren şirketler Benchmark araştırmasında insan yönetimi uygulamaları derinlemesine analiz edildi. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi boyutların analiz edildiği araştırma, kurum kültürünün gelişmesine yardımcı oluyor. Sonuçlara göre, en iyi işveren unvanına sahip şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor.

Güven yoksa yüzde 15’i verimsiz, yüzde 10’u şirkete bağlı değil

Analiz sonuçlarıyla şirketlerin sektörlerindeki oyuncularla durumlarını kıyaslama olanağı elde edebildiğine dikkat çeken Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Yüksek güven kültürü, şirketlerin ekonomik performanslarını etkiliyor. Güven hissiyatı, karlılık ve rekabet gücünü artıran bir faktör.


Araştırma, yüksek güven kültürüne sahip iş yerlerinin daha güçlü bir finansal performans sergilediklerini gösteriyor. Yaptığımız analizlerde, düşük güven düzeyindeki çalışanların yüzde 15’inin zamanlarını verimsiz kullandığını, yüzde 10’unun şirkete bağlı olmadığını ve yüzde 5’inin de uzun süre şirkette kalmak istemediklerini görüyoruz.” dedi.

Dünyanın en geniş çaplı kurum kültürü araştırması

Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırması için geri sayımın başladığını belirten Toprak, araştırmanın sektör bağımsız her şirketin katılıma açık olarak düzenlendiğini söyledi. Dünyanın en geniş çaplı kurum kültürü araştırmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Eyüp Toprak, sözlerine şöyle devam etti:


“Araştırma, işveren markasını geliştirmek ve bu alandaki bilinirliklerini güçlendirmek isteyen şirketler için benzersiz avantajlar sunuyor. Great Place to Work Recognition Programına katılan şirketler Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyor. Recognition Programı, Great Place to Work’ün 30 yıldan fazla süredir sahip olduğu kurum kültürü uzmanlığı, geniş veri ve analiz geçmişi ile güçlü kurum kültürlerinin ve En İyi İşyerlerinin belirlenmesi, ödüllendirilmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasını amaçlıyor.”

En az 20 çalışana sahip tüm şirketler katılabiliyor

İşveren markasına güç kazandıran Great Place to Work Recognition programı, yetenekli çalışan adaylarının dikkatini çekerken, mevcut çalışanların bağlılığını artırıyor. En az 20 çalışana sahip olan tüm şirketlerin katılımına açık olan programla, çalışanların kurum kültürü algısı ölçümleniyor.

İş yeri kültürü analizi ile İK uygulamaları derinlemesine analiz ediliyor. Çalışan sayısına göre belirlenen minimum Trust Index puanına erişen şirketler Great Place to Work Certified şirketi olmaya hak kazanıyor. Recognition programına dahil olan şirketler, Trust Index yeterli puanına ulaşmaları durumunda Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyor.


Araştırmaya katılan şirketlere Culture Audit ve Trust Index analizlerinin sonuçları rapor olarak veriliyor. Şirketler bu raporlarda, gelişim alanlarını, güçlü yönlerini, çalışanlarının kurum hakkındaki fikirlerini ve İK uygulamalarının değerlendirmelerini görebiliyorlar.

Hazır ofis kiralamak isteyenler nelere dikkat etmeli?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.