Hazır ofis kiralamak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Teknolojinin gelişimine paralel olarak iş hayatı da gelişiyor ve mobilleşiyor. İşgücünün yaklaşık yüzde 70’inin ofis dışında çalışacağı tahmin ediliyor. Peki, sanal veya hazır ofis kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Kiralık hazır ofis seçimi konusunda nelere dikkat etmeli?
Hazır ofis kiralamak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Geçmişten bu yana iş hayatında ofisler bir sığınak olarak bilinirken gelişen teknoloji bu algıyı değiştirdi. Ofisler artık yalnızca birer durak.

Bu süreçte geleneksel ofislerden çıkıp sanal ve hazır ofislere geçiş gerçekleşecek. Hazır ofis ve sanal ofis kullanımının son yıllardaki artışında bu rakamlar şaşırtıcı değil. Çünkü sanal ofis ve hazır ofisler iş hayatını kolaylaştırıyor. Tabii bu kolaylığa geçiş için hazır ofisinizin ihtiyaçlarınıza tam cevap vermesi gerekiyor.


Hazır ofis seçerken nelere dikkat edilmeli?

Ofis seçiminde ilk kıstas şehir merkezinde, ulaşımı kolay, güvenli, modern ve seçkin bir konumda olması kolaylık sağlamanın yanında markanızın imajını da olumlu yönde etkileyecektir.

Doğru ofis ortamı motivasyonu artırır

Düzenli temizlik yapılan, şık ve modern bir tasarımla döşenen ferah bir ofis ortamı, çalışma motivasyonunu da artırır. Misafirlerinizi karşılayan, kargolarınızla ilgilenen, telefonlarınıza dilediğiniz gibi cevap veren veya aktaran resepsiyonist, sekretarya ve asistanlık desteğini özellikle incelemelisiniz. Örneğin yerel dili bilmeyen bir kişi size ulaşmak istediğinde, yabancı dil bilen bir sekretarya olması gerektiğini unutmayın.


Güvenli ve hızlı internet bağlantısı olmazsa olmaz!

İnternet ve telefon bağlantısının güvenli, hızlı ve sorunsuz olmasında ısrarcı olunması gerekiyor. İşinizi yaparken aniden kopan bir internet bağlantısı, ofis dışındayken size aktarılmayan bir telefon, ticari hayatınızda çok büyük kayıplar yaşamanıza neden olabilir.

Tam bu noktada her an IT desteği alabiliyor olmanızda büyük fayda var. Uluslararası saat farkı ya da bitmeyen işler nedeni ile ofiste geçen gecelerinizde sorununuzun çözülmesi için sabahı beklemek istemezsiniz.” dedi.

Faturanızı görmek hakkınız


Tüm bunlar kadar, bunların karşılığında imzalanacak olan sözleşmenin ödeme koşulları, sözleşme süresi, faturalarınızın şeffaflığı güven vermeli. Telefon faturanızda hangi numara ile kaç dakika görüştüğünüzü ve bunun ne kadara mâl olduğunu bilmeye hakkınız var.

İstanbul’da plazalar boşalıyor; ofis binası inşaatları devam ediyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.