Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’dan Kılıçdaroğlu ile ilgili şok iddia!

CHP’den istifa edip DSP’ye geçen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Muğla’dan nefret ettim ve Muğla’yı gözden çıkardım” dediğini ileri sürdü.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar Kılıçdaroğlu Muğla dan nefret ettim ve Muğla'yı gözden çıkardım

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yerel televizyon kanalındaki bir programda, yaklaşık 1.5 yıl önce bir araya geldiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’nin genelinde CHP’li büyükşehir belediyeleriyle, ilçe belediyeleri arasında sürekli sorun, kavga yaşandığını söylediğini öne sürdü.

İHA’nın aktardığı habere göre Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar şu ifadeleri kullandı:

“Ne acıdır ki yaklaşık 1,5 yıl önceki bir ziyaretimde Genel Başkan bana şunu söyledi: ‘Türkiye’deki bütün CHP’li belediyelerinde büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında hep sorun var, hep kavga var ama Muğla gibisini görmedim’ dedi. ‘Muğla’dan nefret ettim ve Muğla’yı gözden çıkardım’ dedi. Bunu sevgili Marmarislilere ilk defa ifade ediyorum.


Ben de ‘efendim Muğla’yı nasıl gözden çıkartırsınız, Muğla CHP’nin kalesi. Biz burada bir bedel ödedik’ dedim. ‘Biz Muğla’yı ve ilçelerini Marmaris’i gözden çıkartmayız’ dedim. Bu şekilde bir diyaloğumuz geçti. Çok enteresan, CHP’nin Genel Başkanı Türkiye’de oy oranı en yüksek illerden birisi olan Muğla’yı gözden çıkardığını söyledi. O görüşmenin ardından düşündüm Genel Başkanımız Muğla’yı gözden çıkardıysa, biz bari Marmaris’imize sahip çıkalım diyerek CHP’den aday adaylığımı açıklamıştım.”

“İddiaya Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesi gerekir”

Öte yandan, CHP’nin yeni ilçe örgütünün tanıtımı için bugün ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Acar’ın iddiası CHP İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen‘e de soruldu.

Marmaris CHP İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen, “Buna Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesi gerekir. Sayın Genel Başkanın böyle bir cümle kurabileceğini düşünmüyorum. Yani kötülemenin en üst noktası olduğunu düşünüyorum ve bu açıklamayı çok yanlış buluyorum. Çünkü 15 yıl belediye başkanlığını yaptığınız ve genel başkanın imzasıyla belediye başkanı olduğunuz bir yerde bu tarz bir konuşma hiç doğru değil” açıklamasını yaptı.


NE OLMUŞTU?

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aday gösterilmeyince CHP’den istifa etmişti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, aday gösterilmeyince CHP'den istifa etmişti
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar

Ali Acar, istifa dilekçesinde, “Ben ve ekibim, 2014 yılından bu yana Büyükşehir Yasası’nı bahane ederek Marmaris ve diğer turizm merkezlerini görmemezlikten gelen, her türlü baskıyı uygulayan, bezdirme yöntemini seçen ve nihayetinde bu amacına ulaşan il örgütü ve büyükşehir belediye yönetiminin parti yöneticilerimizi ikna etmiş olduğunu anlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“Ön seçim taleplerimiz dikkate alınmadı”

İstifa dilekçesini CHP Muğla İl Başkanlığı ve Genel Merkez’e gönderdiğini belirten Acar, ön seçim talepleri ve çalışmalarının dikkate alınmadığını söylemişti.

Ali Acar, “Bu süreçte bize düşen ‘istenmeyen adam’ payesi olmuştur. İstenmediğimiz yerde durmayacağız ve yalnızca Marmaris’in değil, Muğla’nın ‘tek adama’ teslim edilişine seyirci kalmayacağız. Ülke genelinde ‘tek adama’ karşı çıkan parti yönetimimizin, Muğla’da ‘tek adama’ onay vermesi bizi derinden üzmüş ve bu anlayışla yolun sonuna gelinmiştir. Yıllardır emek harcadığım partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.


CHP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Marmaris’te belediye başkanlığına 3 dönemdir bu görevi yürüten Acar’ın yerine Mehmet Oktay’ı aday göstermişti.

Ekrem İmamoğlu: Tercih hataları beni derinden üzüyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.