Erdoğan mitingte Yeni Zelanda cami katliamının görüntülerini paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ’daki mitinginde Yeni Zelanda’da 49 kişinin öldürüldüğü cami katliamının görüntülerini yayınladı ve hemen arkasından Kılıçdaroğlu’nun videosuna yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Tekirdağ’da yaptığı mitingte Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamın görünütlerini yayınladı.

Hemen arkasından yayınlanan videoda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun; “Dönüp İslam coğrafyasına da bakmamız gerekiyor. İslamiyet üzerinden insanların birbirlerini nasıl katlettiklerini görüyoruz. İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor” sözlerini içeren konuşması verildi.


Erdoğan, Kılıçdaroğlu görüntüleri yayınlandıktan sonra şu ifadeleri kullandı:

Terbiyesize bak. İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Senin Avustralyalı senatörden ne farkın var. Terörün kaynağı İslam dünyası mı? Şu hale bak ya! Ne günlere kaldık?

“Bay Kemal sen şu anda zaten teröristlerle berabersin”

— Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar hizanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi; halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir. Zira zaten sen şu anda teröristlerle berabersin; teröristlerle el elesen, kol kolasın. Sen zaten ta Kandil’dekileri, Tendürek’tekileri, Cudi’dekileri, Gabar’dakileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin.

“Bu millet CHP’yi de senden kurtaracak”

— Ama ben inanıyorum ki benim Tekirdağlı kardeşlerim de, Türkiye’deki CHP’ye gönül veren kardeşlerim de sana inşallah 31 Mart’ta öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki bir daha belini doğrultamayacaksın. Ve ben inanıyorum ki bu millet CHP’yi de senden kurtaracak. Yani buna da ihtiyacı var CHP’nin.


erdoğan tekirdağ mitingi 31 mart seçimleri

Vahşet içeren görüntüler Facebook ve Twitter tarafından engellenmişti

Yeni Zelanda’daki saldırıda terörist katliamı canlı yayınlamıştı. Saldırının görüntüleri gelen tepkilerin ardından sosyal medya platformları Twitter ve Facebook’ta kaldırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

— Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda’da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması’nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş.

— İstanbul’a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire?”

— Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor?”


— İstanbul’a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor. Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda’dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan… Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil.

Yeni Zelanda’da cami katliamı yapan saldırgan 43 gün Türkiye’de ne yaptı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.